Årets pepparkaks konstverk!

Det var en väldigt lugn VAB för mig. jag plockade på mig barnen, pepparkaksdeg och kristyr och vi gick hem till min mamma och bakade pepparkakor. Barnen var snälla och jag tyckte i alla fall att det var mysigt. Jag tror nog att jag var den som hade roligast med baket, men vad annars är nytt. Jag är ju en bullmorsa. Roligast var nog kristyren, för visst är det alltid roligast med dekoration jämfört med grovjobbet. Ungefär som cupcakes, det roliga ligger inte i att blanda smet och göra muffins, det roliga kommer sen närt man ska förvandla det till konstverk. Kolla årets pepparkaks konstverk á la missmaddis!

peppar 1 peppar 2

Mamma bjöd på lunch och mikrade Billys pan pizza och det var mumma. Jag la mig i soffan och Phini satt bredvid med sin kind mot min och så satt vi och såg Arthur och minimojerna tillsammans. faktiskt en bra film, tycker jag och pojkarna verkar tycka detsamma. Till och med Laaiti satt stilla merparten av filmen. Mot slutet av filmen dåsade jag till och somnade kort därpå och mamma lät mig sova och pojkarna var lugna. Jag behövde vila. Det gör jag fortfarande, min kropp är utsvulten efter vila och återhämtning.
Vi gick hemåt mot eftermiddagen och jag lagade middag till oss som barnen inte åt och tjatade på dem att de skulle städa. Det tog de några timmar, några mutor och massa skylla ifrån sig.

Phini kräkte inget under dagen, hostan sitter i men känns värst på morgnarna. Jag har också hosta. De lämnades på dagis/skola i morse och jag ska jobba idag. Duktig kicka.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. mimmi skriver:

  Vilka tjusiga pepparkakor! Hur får du glasyren så fin, det har fan-ta-mig aldrig jag lyckats med. Jag har varje år ända sedan mina pågar var små bakat pepparkakor med dem, men nu är de 19 och 15 år och är föga intresserade, hä hä… När mina killar var i dina pågars ålder förstod jag att de började bli ”stora” det året de satte megastora pungkulor och en snopp på alla pepparkakgubbar. Och gummorna fick STORA boppar. Jag ska inte nämna här vad de gjorde med grisarna och hästarna, men det kan du nog räkna ut själv. Ha ha…jädrans ungar va? Men roligt hade de och de fnissade mycket åt ”snusket” de åtsadkommit. Jag hade mjöl överallt och blev alltid stående kvar till sist, såklart!

  Efter allt som hänt och det faktum att du är gravid borde du ta dig tid att vila och sova mer. Annars kommer du aldrig att må bättre. Kan du inte ta lite semester till jul och bara vara….? Det behöver du verkligen! *zzz* Kram från mimmi

 2. "Insanity" skriver:

  Smarrigt med pepparkakor :)
  Känner att jag med får ta itu med pepparkaksbaket här hemma innan julen är över :)

  Har du bytt lösenord igen för övrigt?

 3. lilla jag skriver:

  heej maddis!
  Är en läsare som följt dej kanska länge :)

  och nu e de längesen du skrev ett ” hemligt” inlägg hehe..
  jag undrar om jag skulle kunna vara en av som som får läsa dom *angel* *hej*

 4. Lorelai skriver:

  coolt. :D Klart roligare än vad min fantasi sträckte sig till.

 5. Therese.A skriver:

  Mysigt med pepparkaksbakning *yay* *woohoo* .
  Dina är ju helt klart roligast.

 6. Marie skriver:

  Verkar som om jag har tappat bort ditt lösenord igen…
  Undrar om jag kan få det igen och denna gången hålla bättre ordning på det..?

  Kram Marie

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.