ante omnis mea familia

Riktigt fyllesjuk – för första gången!

OBS – detta är ett jävligt långt inlägg.
Hämta kaffet.

Jag vaknade sakta och försiktigt av min väckarklocka som ringde ihärdigt i sovrummet i lördagsmorse. Den hade ringt i tio minuter innan jag ens kom till att känna till om dess existens. Jag försökte ignorera det envisa pipandet men det gav inte med sig och jag tvingades stiga upp ur min varma sköna säng för att ge min väckarklocka sista smörjelsen. Jag vinglade ut i köket och klickade igång min redan förberedda kaffekokare och vinglade vidare in på toaletten. Jag visste inte om jag skulle kissa först eller tvätta av mig mig översminkade ansikte som jag hade somnat med och lämnat tydliga spår på kuddarna med. I väntan på att någon annan skulle ta det beslutet åt mig, eftersom jag själv kände mig för obeslutsamt trött, så satte jag mig ner på toalettsitsen och bara satt där, alldeles yrvaken och fumlig med vita spetsstringtrosor och en svart spetstopp vilket även det var återstoden av min natt. Där blev jag sittandes och bara stirrade på ingenting alls tills jag hörde att kaffekokaren bubblade sitt lyckliga ”Jag är färdig nu” – bubbel vilket råkar vara ett av mina favoritljud. Till den kallelesen lämnade jag toalett utan att jag gjort ett förbannat dugg förutom att stirra ut i tomma intet, och hämtade lördagmorgons första kopp kaffe. Jag hade redan konstanterat att jag var full. Onykter. Alkoholpåverkad. Hur jag hamnade i den sitsen? Det började redan i fredags, faktiskt och jag skyller delvis på min underbara vän Lotta

När planer ändras – jag blev barnledig…
Lotta och jag har haft mycket kontakt på sistone, främst via sms om väldigt många olika grejor. Det har varit intressant och lärorikt och just när helgen närmade sig hintar Lotta om att hon var sugen på att festa. Jag berättade att jag ska jobba hela helgen och inte hade barnvakt över natt heller eftersom pappa har den sprickan i revbenet. När mina barn sover över hos sin mormor och morfar så ger han sin sängplats till mina barn och sover själv i soffan och jag skulle inte få för mig att be honom sova i soffan med en spricka på revbenet så det var för mig uteslutet att barnen skulle sova där.
Just när det började bli dags för mig att stänga min studio i fredags upptäckte Cindy en vattenläcka på toaletten på jobbet. Det översvämmades av vatten från listerna på golv och väggar (?!) och det kom från pizzerian beläget ovanför. Således fick vi bägge två stanna och jag missade min buss och nästa gick inte förrän 40 minuter senare. Jag ringde mina föräldrar och förklarade att jag skulle bli sen och undrade om mamma kanske kunde ta hem barnen till mig och natta dem. En stund senare ringde pappa upp mig igen och sa att barnen kunde stanna över natten. De skulle ju ha barnen dagenb därpå eftersom jag skulle jobba igen, klockan var redan ganska mycket och min mamma var trött och de tyckte det var enklare om barnen stannade. Jag frågade pappa flera gånger om han var säker. Jag sa att jag inte tyckte han skulle sova i soffan men pappa var bestämd, de skulle sova där och det var okej med mig.
Cindy stannade kvar själv (till ca 20³º den fredagskvällen) och lät mig åka hem.

Mina planer hade nu tagit ny form och jag såg en ensam kväll framför mig. Jag smsade Björn som tyckte att vi kunde dricka kaffe, ta några cigg & snacka. Deal. Jag smsade Lotta med ett ”Gissa vem som är barnledig ikväll?!” och Lotta var inte sen på att reagera med ett försiktigt ”är det sant”. Redan där började planerna ändras lite igen när Lotta ringde upp mig och jag sa att jag inte visste riktigt hur kvällen såg ut men lovade att höra av mig under kvällens gång om vi skulle ut eller inte. Jag sa att jag i alla fall skulle dricka kaffe med Björn.
Men killen är dryg som fan. Jag smsade honom innan jag ens var hemma. Han klippte håret och skulle komma sen. Efter en stund fick jag ett nytt sms. Han skulle bara köpa cigg först och skulle komma sen. Det tog säkert över en timme innan han var här men jag vill nog tycka att det var värt väntan. Vi satt i köket och pratade om allt mellan himmel och jord. Han berättade roliga anektodet från förr och vi skrattade bägge två. När kvällstimmeb blev sen drog han sig hem och jag tänkte att det var dags att passa på, jag var ju barnledig hela natten. Jag smsade Lotta och de kom och hämtade mig en halvtimme senare just som jag hade fått tillräckligt med stresstid på mig att göra mig som hastigast iordning.

Skål alkohol
Vi åkte in till Malmö och hem till Lottas vän H där vi skulle svepa så mycket vi hann. Varken Lotta eller jag hade ätit på hela dagen så fyllan kom tidigt. Jag pratade lite med H om bl.a viktnedgång och visade från min blogg på mina före/efter bilder. Det visar sig att H har besökt missmaddis.com förr och om jag inte har fel för mig ligger den bland hans favoriter. Sedär.
Vi tog en taxi till Heartbreak (numera Breezer) efter att jag fått låna strumpor av H efter att jag trampat i hans lille hunds piss på golvet.
När vi kom in  på Heartbreak mötte vi upp fler av Lottas kompisar varav en utav dem är känd för mig med. Jag har inte träffat honom på länge men jag har skrivit om honom förr – i en annan blogg.
Vi hann inte beställa förrän Lotta drog upp mig på dansgolvet när det spelades Joddla med Siv. Jag hatar egentligen Joddla med Siv men när jag har alkohol i kroppen dansar jag till allt. Vi skuttade lite och gick tillbaka till baren. Just när Lotta fick sin cider och jag fixk min Smirnoff Ice, kom hennes vän H med varsin drink till oss. Gentlemanna fasoner, det tackar man för!

Det var mycket dans för mig & Lotta, som vanligt. Vi fjantade oss, vi dansade småsnuskigt bredvid varandra och hoppade på högtalare som om vi fortfarande vore tonåringar. Lotta fick en hel svärm med män som kom fram och kommenterade hennes tatuering på armen och när det blev för mycket för henne pekar hon på mig och utbrister i nästan lite panik ”HON HAR EN TATUERING I PANNAN!” och ungefär som när man skiter och flugorna känner doften flög dessa männen från en till en annan. Jag är skyldig dig för det Lotta, schysst..
Vi blev stoppade av en fotograf som gick omkring i vimlet och dokumenterade. Hon undrade om hon fick lov att ta bild på oss och vi var inte sena med att säga ja och ställa oss in position. Jag skuttade över till Lottas högra sida – det är ju min fotosida, haha. Hon tog några bilder, bad om våra namn som hon antecknade och gav oss varsitt visitkort. Resultatet såg jag lördagmorgon på nightlife.se: klicka här för att se.

Lotta träffade på den där fjanten som hon bloggar om, som gör henne knäsvag och han förförde henne med samma magi och blickar som alltid annars. Han betedde sig elakt mot Lotta och jag förklarade för henne att jag inte tycker han är värd henne. Han är en sådan kille som bör smaka på sin egen medicin och ska lekas med – om Lotta klarar av det. Med tanke på hur HON känner för honom, är det en annan historia. Annars får ett ingripande ske och jag är sällan sen att kavla upp.

Jag stötte på Madde, som är min kusin. Egentligen är vi inte kusiner. Inte genom blodsband i alla fall. Hon är syster till mina kusiner. Jag har känt henne sedan hon var liten då våra mammor varit vänner länge och hennes mamma gifte sig med min morbror och de fick barn. Men jag har nog alltid kallat Madde kusin ändå. När hon stod på dansgolvet och dansade tittade jag mig omkring och där, nånstans bland människorna som ser ut som idioter när de försöker dansa skymtade jag ett alltför välkänt ansikte. Min morbror. Jag tappade nästan hakan när jag såg denna 50+ gubben dansa med unga tjejer. Han är nog den släkting jag har i dagsläget, som hatar mig som mest och som förmodligen skulle bli lite glad om jag dog. Han var sin sons favorit, han är överhuvud för släkten och ett riktigt partask (i mina ögon). I flera år förföljde han min familj med mordhot och misshandel och han är även den morbror som kastade ut mig från min morfars begravning innan jag ens hann sätta fot i kyrkan. Men det är en annan blogg, åter till heartbreak..
Jag hoppades att han inte skulle se mig eftersom jag vet sedan tidigare att han inte har problem med att skapa bråk. Och till min kännedom såg han mig inte, men någon annan gjorde…
Jag hörde Madde ropa på mig en liten stund senare och när jag just skulle gå fram emot henne ser jag ur ögonvrån hur någon närmar sig mig. Min kusin..! Ovanstående morbrors son. Jag bad tusen små böner i hopp om att han inte skulle bråka och det tog sekunder innan jag såg att han log. Han kunde likväl sagt ”I come in peace” för det var den känslan jag fick.
Jag har inte träffat honom på MÅNGA år. Sedan vi var barn/tonåringar. Låter det familjärt, kanske? Har jag sagt det förr? Tilläggas bör att jag har väldigt många kusiner. Vi är som zigenare.
Min kusin D (han heter D för mig men har alltid sedan barnsben blivit kallad A) log och gjorde gester med armarna ungefär som om han försökte säga ”look at you now!!” för jo, jag har ju förändrats en del. Han gav mig komplimanger om hur jag lyckats gå ner i vikt. Vi stod och pratade och jag hörde ungefär ett ord av varje tusen han sa. Musiken överröstade honom och jag trodde att jag kunde läsa läppar men det var då jag upptäckte att det är en förmåga jag inte har. När jag blev trött på att försöka höra drog jag undan min kusin till ett hörn där jag trodde att jag skulle förstå honom. Istället för att jag då förstod vart tusende ord förstod jag ett av femhundra. Men tillräckligt för att förstå att han inte hade onda tankar om mig. Av det jag hörde verkar det som om han har fått reda på historien om övergreppen i släkten. Hade jag varit nykter och hört honom bättre hade det blivit en annan diskussion men det fungerade inte att ta på det sättet. Jag önskar att jag någon gång i framtiden får tillfälle att berätta och prata  med honom igen. Nykter.
Efter en stund gick vi upp på dansgolvet och dansade tills jag undrade vart fan mina vänner var? Jag kramade om min kusin och sa att jag måste leta upp mina vänner.

Lotta och jag dansade hela natten. Vi kråmade oss, körde lite 60tals balooa, vi skuttade, eller ja, JAG skuttade, Lotta skuttar inte. Vi bad DJ’n om Fridas ”dunka mig” som han absolut inte ville spela tills han kom på bättre tankar efter att jag flasha lite av mina tuttar. Då kom han på bättre tankar och ett tag senare kom vår låt som vi naturligtvis kan utan & innan till.
Jag skulle daska till Lotta på håret när vi var på toan men råkade ge henne en rejäl smäll mitt på huvudet. Innan jag visste ordet av fick jag en smäll tillbaka, helt jävla oförberedd var jag och tjejerna på toa tog ett steg tillbaka och trodde det skulle bli catfight medan Lotta och jag började flina och jag fick be om ursäkt. Det var ju inte meningen?
När heartbreak stängde gick vi. Jag tänkte ta ut pengar ur bankomaten när jag upptäckte att mitt etui med mina kort var borta. Mitt ID! Mitt bankkort!!! MITT ESPRESSOKORT JAG FICK AV KIM!!!!!!!!
Jag fick gå in på heartbreak igen och insåg hur jävligt där ser ut när lamporna tänds och lokalerna tömts på folk. Det var snusikgt skitigt där, överallt. Jag hittade i alla fall mitt etui på toaletten som jag besökt innan. Tacka fan för det..

Vi köpte korv på Sibylla eller vad fan det heter och jag var nog ganska jävla odräglig. Så fort någon sa någonting kontrade jag med ett ”HÅLL KÄFTEN” som om jag sa det på löpande band och ren rutin. Om någon annan uppfört sig som jag gjorde då, hade jag slagit ner personen utan en sekunds tvekan.
När det var dags att fundera på färdsätt kommer en utländsk man fram och undrar om vi ska ha taxi. Lotta undrade hur mycket han vill ha för tvåstopp til byn Lotta bor i och byn jag bor i. ”300”. Lotta och jag skrattade. Lite senare visade det sig att vi faktiskt inte hittade något bättre alternativ.
”Att du inte skäms att suga pengar ur mig på detta sättet!! Jag är ensam med två små barn. Jag har ett deltidsjobb och jag tar hand om mina två små barn själv, de har ingen pappa! Så ska du ta och suga ut pengar från mig på detta sättet!? Att du inte skäms!!” Stackars killen visste inte hur han skulle reagera på mina ord och Lotta började smått fnittra. ”Ingen pappa?” frågade han.
”Ingen pappa!” svarade jag. ”280” sa chauffören. ”280?! Det är för fan inte mycket bättre! Ska du ta mina barns pengar!? Nu kan jag fan inte köpa blöjor.. nej Lotta, det är fan inte värt att jag går ut och roar mig mer… ” Lotta gav honom sin andel upp i skratt och jag började rota med mynt och grejor och skramlade ihop något som inte var i närheten av den totalsumman han skulle ha. ”Här har du, det får fan räcka, kör oss dit nu med det” sa jag och vi började alla gå mot hans bil. Läskigt det där, att åka svarttaxi. Vi satt i baksätet på hans bil och Lotta sa åt mig att sätta mig fram sen när hon lämnades av. Barnlås på bakdörrarna. Tur att Lotta var med, jag är novis.

I taxin på väg till min by frågade chauffören om mina barn. Han kanske inte trodde att jag hade barn? Jag berättade och vi pratade som hastigast och han visade bild på sina två små  barn. När jag väl var hemma gick jag upp och förberedde min kaffekokare och mer eller mindre dök ner i sängen för att bli väckt 3 timmar senare.. dags att göra sig iordning för jobb – och jag var fortfarande lite full.

Fyllesjuk – som fan.
Under lördagen gick jag från att vara berusad till bakfull inom loppet av några timmar, några kopp kaffe och att ha spytt upp min fylle. Jag mådde inte alls bra. Jag mådde faktiskt skit. Jag gjorde bra ifrån mig och var trevlig mot kunder och min kollega men längtade tills dagen var förbi.

Min underbara vän Louise kom och hälsade på mig på jobb eftersom hon ändå var i Malmö. Hon hade varit på Turning Torso efter en inbjudan från mig och fick KANON bilder. Hon hade med sig en påse bullar till mig som jag fick vänta någon timme innan jag kunde äta. Tack Louise!
Förutom Louise kom mina föräldrar till mitt jobb med -med mina barn. Just vad jag behövde, lite pussar och kramar från pojkarna, dåligt som jag mådde. Jag kände mig stolt att få visa upp mina barn för Cindy. Mamma hade med sig presentkortet som hon fick av mig i julklapp och kort därpå var hon piercad. Cindy fick varsin kram av pojkarna och det var lite förvånande att min blyga Phini vågade sig på det. Jag tror det beror på att Laaiti var där. Han vågar allt och inspirerar Phini en del.

När jag kom hem till mina föräldrar käkade jag korv och potatisgratäng som jag faktiskt fick behålla – en stund. Jag vilade på deras soffa en stund och gick hem tidigt med barnen där jag tände levande ljus i alla rum eftersom jag frös. Vi bäddade ner oss i min säng med böcker och läste lite sagor. Phini dåsade till stundtals innan vi förflyttade oss till vardagsrummet med kuddar och filtar och tittade på TV. Barnen somnade och jag bar in dem i deras sängar och gick och la mig någon timme senare – tidigare än vad jag brukar, övertrött.

Där har du min fredag och lördag, skrivet en söndag. Min första riktiga, äckliga bakfylla. Jag tänker inte säga ”aldrig mer” för det lär säkert upprepas.

Vill du läsa Lottas version av vår natt? Klicka här.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 tankar om “Riktigt fyllesjuk – för första gången!”

%d bloggare gillar detta: