ante omnis mea familia

Ryggradslösa djur.

Jag kan ibland att svårt att relatera till de fega små svinen som lever efter tumreglen “Duck & Dive”. De som hellre flyr än illa fäktar – och då i synnerhet om man själv bäddat för sig.  Det är feghet utan dess like och jag har stött på den många gånger.

Människor som skjuter hejvilt sen gömmer de sig. Människor som ljuger och inte kan stå för det, sen gömmer sig. Och när man själv är öppen och rak om annans bravader får man en jävla massa skit för det. För man förväntas att hålla truten. Men om man själv står för sina missar kanske andra slipper..?

Mycket kan man säga om W’s svinerier men han stod oftast för dem i alla fall. Även då han tyckte han agerade rätt så stod han för det. Och när han dumpade mig på det fega sättet genom att skicka ett sms så stod han för det. Och när han skaffade sin protes, var han man nog att säga det till mig face-to-face och tog den smällen när jag gick bärsärkagång.
M hade inte samma ryggrad. Han tillhör släktet homo ignavus som tycks leva parallellt med homo sapiens. Han lämnade en lapp på köksbordet till sin gravida fru och drog hem till sitt nya åk och det stod han aldrig för. Han länsade våra (mina & mina söners) sparpengar men det stod han aldrig för. Han ringde och mordhotade mig och mina barn men det stod han inte heller fullt ut för. Istället var jag jag som blev en syndabock – för att jag återberättade det. Sen skulle jag skuldbeläggas för att jag anmälde honom. Är det jag som missat något? För vissa män står inte för någonting de gör utan ber om tystnad. Vi får inget berätta för andra och även då vi gör det så står de inte för det utan vi kallas lögnare – och visst, jag förstår till viss del. Det kan ju vara pinsamt när världen får reda på vilket SVIN man är, men kom igen. Ryggradslösa djur.

Och efter min barndom – mina tonår – så har jag bestämt mig. Aldrig mer hålla tyst. Aldrig hålla tyst om någonting, i synnerhet inte andra människors misstag och jag VÄGRAR hålla dessa svin bakom ryggen och låtsas som om de inget gjort fel, när de med vilje, med flit och planlagt trampar på andra människor och ALLTID kommer undan med det. Det är ORÄTTVIST och jag ställer då fan inte upp på det.

Så mitt råd till dessa konflikträdda, ryggradslösa människor – står för vad du har gjort och sagt. Stå ditt kast och ta den smällen, för tro mig, den smällen är ingenting jämfört med den som kommer med en lögn och när man flyr. För sanningen kommer ju alltid fram. Och har du då redan grävt dig djupare med lögner och undanflykter, så är risken relativt hög att du sällan kommer upp och återhämtar dig igen.

“Har du ingen skam i din ryggradslösa kropp?
Inte mycket man av dig, att du ens kan stå upp.” […]
– Madeleine Ekenstéen

Dagens tanke. Inte helt utan orsak.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Ryggradslösa djur.”

%d bloggare gillar detta: