Så händelserikt och intressant

På morgnarna när jag och Phini går från dagis till skolan brukar vi ju som sagt ha väldigt givande diskussioner. I förrigår gick jag igenom det sedvanliga “never talk to strangers”, som vi alla känner igen. Anledningen till att jag drog upp det var för att en för mig främmande man hälsade på Phini, som om han kände honom. Vi möttes och gick förbi varandra och när han närmade sig min son lutade han sig fram och sa ett “hej” till Phini och log stort. Phini, artig som han är, hälsade tillbaka och vi gick vidare. Jag tyckte det var på sin plats att förklara lite för honom och sa att jag inte vill att han tar emot saker från människor han inte känner, att han inte följer med människor han inte känner och att han helst inte pratar med vuxna han inte känner mer än att hälsa tillbaka. Jag vet inte varför men jag fick faktiskt lite panik och ville mest se till att han vet om detta.

Morgonens samtalsämne: Hur bebisen kommer in i mammas mage. Jo jag har läst Håkan Bråkan för Phini med även om det var ett tag sen. Jag nämnde häromdagen att jag läste den för lillbrorsan. Men i morse pratade jag och Phini om det. Det började med att han undrade var människor kom ifrån efter dinosaurierna. Jag sa att det var nog en apa som förvandlades till en människa. Han nöjde sig med det sen gick tankarna vidare om var alla andra människor kom ifrån. “Man gifter sig och sen kommer bebisar” var Phinis mest logiska förklaring. “Jo.. men HUR kommer bebisen IN i mammans mage, då?” spann jag vidare och det kunde han inte riktigt minnas. Så jag förklarade att vuxna, när de tycker om varandra, kramas och då stoppar pappan in sin snopp i mammans snippa, och i pappans snopp finns små små små spermier som ska blandas med mammans ägg, som alla flickor har i magen och sen blir det en bebis när det har blandats. Phini begrundade detta en stund och undrade om jag gjorde det med Wayne. Märk nog att han kallade sin far vid namn och inte pappa. Ja svarade jag. “Men inte med Martin?” frågade Phini. “Jo, Phini.. Martin är ju pappa till bebisen i mammas mage”. Och Phinis slutsats av morgonens diskussion kom snabbt fram. “Ööö, vad ÄCKLIGT, jag ska ALDRIG gifta mig!! Jag ska alltid bo ENSAM!!!” Och innan vi avslutade den diskussionen gjorde jag det fullkomligt klart för min son att detta är saker som bara VUXNA får lov att göra. För jag vill inte att fröken ringer mig en dag och berättar att Phini försökt stoppa in sin snopp nånstans. När jag lämnade honom förklarade jag för fröken att om Phini visar några äckeltendenser idag så är det på grund av diskussionen vi hade.

På jobb de senaste dagarna har vi fått uppleva det ena än det andra. Igår var en dag då vi stötte på några odrägliga ungdomar. Och jag känner mig asgammal när jag står där och tycker att det är skandal när dessa otacksamma tonåringar står och är respektlösa och uppkäftiga mot sina föräldrar. Det var inte långt ifrån att jag ibland ber vissa ungdomar gå och att jag inte ville pierca dem med den attityden de kan ha hade gentemot sin mamma. Men när dessa tonåringar kommer in i studion är de inte kaxiga längre. Såklart.

Idag hade vi en annan situation på jobb som slutade med att polisen kom på besök. Cindy upptäckte en kund som stod med sin mobiltelefon och videofilmade Linéas rumpa i över 10 minuter, väldigt nära och i flera olika vinklar. Linéa hade kort kjol på sig, leggings och stövlar och tydligen uppskattades det alldeles för mycket. Cindy kände sig obekväm, Linéa var uppslukad i en monter och vakterna fick komma. Kalabalik!

Nu är det fredagkväll och jag har planer för helgen som innehåller gott och gäster. På Söndag är det fars dag, mina vänner och jag hoppas att ni gratulerar er pappa, som jag ska göra.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Bra att du ”varnade” förskolan om vad för diskussion vi hade haft. Önskar att fler föräldrar hade gjort det så man vet vad barnet får sina tankar och ideer från :)

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.