Sår i tarmen och invärtes blödning: check

Dagens gastroskopi gick bra. Ssk som hade hand om mig var helt UNDERBAR! Hon skämtade friskt, var mjuk och lugnande och ödmjuk och alldeles underbar. Läkaren med – som jag träffat tidigare. Även han var mycket trevligare idag än förr. Kanske miljön? Vem vet. Magnus var med mig hela tiden vilket var min trygghet. Läkaren sprutade Xylocain i hans hals med (bedövningsspray) för att han ville prova. Usch haha. Good sport! Både Magnus och läkaren.

Jag fick även lugnande intravenöst (i armen) och fick för mig att den inte gjorde nytta men nu i efterhand upptäcker jag mina minnesluckor. Magnus har fyllt i en del av min blanks. Hela dagen sen dess är luddig. Jag har somnat, vaknat, somnat, vaknat osv.

Jag berättade för läkaren att medicinen som dr Ekelund föreskrivit: Nexium, är den ENDA medicin som hjälpt mot smärtan. Så uteslutningsmetoden kom vi överens om att det måste varit något sår som gjort ont och eftersom denna medicin kan läka dessa sår var det osäkert huruvida de skulle se något med gastroskopin.

20131003-155137.jpg
Ser ni avvikelsen ovanför ”hålet”? Det är ärrvävnad från ett sår som läkt. Detta är, tror jag, i tunntarmen. En bit längre ner fanns ett sår till som blöder, detta såg Magnus på skärmen också.

Så nu fick vi det dessutom BEVISAT.
Jag har alltså mer än ett sår i magen/tarmen. Ett blöder. Så jag ska fortsätta med Nexium eller i alla fall en billigare variant av den medicinen. Förmodligen i resten av livet.
Minns ni att jag skrev att jag hade svart avföring och jag misstänkte en inre blödning? Här jag vi således svaret.. Jag hade rätt då också. Tänk att jag gick med detta (också!!!) i flera månader!
Förstoppad my ass.. Dra åt helvete läkarjävel som skickade hem mig från akuten med laxermedel.

Så än en gång till den läsare som fick för sig att jag var hypokondrisk och att mina besvär var egentligen psykologiska: skit ner dig. Igen.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Anna skriver:

    Skönt att dom hittat felet och att det nu är detta som gjort att du har haft ont. Kram

  2. Linda skriver:

    Bra jobbat! Tack gode Gud för lugnande, mig har de fått tippa i lite olika doser också för att kunna göra vidriga (men nödvändiga) undersökningar. Ibland vill man bara trycka saker i nyllet på läkare. Skicka ett brev; ”tack för laxermedlet, men tyvärr hade jag blödande sår i magen så det var inte till mycket hjälp alls…” :)

  3. Kicki skriver:

    Jäklar hur går det med kaffet då??? (Skönt att du äntligen fått förklaring på din smärta)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com