ante omnis mea familia

Sayonara!

Nu flyttar vi
(snart)

78. Det är folkmängden på den småort dit vi ska flytta. I alla fall 2015 enligt SCB. Samhället består egentligen av en samling hus längs en gata och är förort kan man säga, till en tätort med lite mindre än 1500 pers. Dessa små orter ligger i en kommun med nästan 15k invånare. Runt omkring bygatan finns skog så långt ögat kan nå.

I fredags såg jag en annons på ett hus. Jag skickade mitt förskrivna presentationsmail till hyresvärden och hon svarade snabbt. Hon ställde några frågor som jag svarade på och avslutade mailet med att huset är perfekt för oss. Hon hade visningar inbokade på både söndagen och måndagen men undrade om jag kunde komma på lördagen med familjen, så visar hon oss huset själva först. Givetvis tackade vi ja. Så vi körde dit igår och tittade.

Vi har insett för länge sen att vi med största sannolikhet inte kommer kunna checka av alla önskningar vi har på vår lista. Det är svårt. Så vi förstår att vi får ta det som kommer närmast och göra det bästa av situationen. Förra veckan, som ni vet, hade vi möjlighet att hyra två olika hus men vi tackade nej av olika anledningar.

Så vi kom fram till detta huset. Hyresvärden väntade på oss. Hon är en kvinna i 60-års åldern med brytning (UK). Det första vi såg var en asfaltsbeklädd parkering vid huset där man får plats med minst 3-4 bilar. Och sen finns det 2st rymliga garage. Både vår stora bil och Magnus höga, stora arbetsbil får plats där inne. Om han får lov att ha den där dvs, vilket dessvärre tycks vara tveksamt på grund av avståndet.
Det innebär att vi måste köpa en bil till.?

Huset har mindre skönhetsfix. Exempelvis ett uterum som är byggt men behöver underhållas och rustas upp. Likaså verandan ( !!!) vid huvudentrén. Lite slip och färg, inte mycket mer.

Vi hälsade på varandra och hon sa att vi kunde få gå omkring i huset själva och titta, och hon väntade utanför. Optimala visningen! Huset är en 1-plansvilla med ca 160 m². Där finns 4 sovrum, ett genomgående rum som man kan ha som matsal och vardagsrum som är delat på 2 med ett valv. En liten toalett. I källaren finns ytterligare ett sovrum (som Laaiti paxade på studs), tvättstuga, 2 stora rum som man kan göra nästan vad man vill med, och mindre utrymmen med pannor osv. I källaren finns även en toalett och husets enda (!) dusch. Vi hoppas på att kunna ordna åtminstone en dusch till (själv önskar jag ett badkar). Biarea (källarutrymme mm) ca 97 m². Nästan allt såg nymålat ut – vita väggar nästan överallt. Golven var väldigt fina med parkett i hela huset förutom toalett. Spisen är ny och modern, diskmaskin likaså. Kyl och frys är nya och även tvättmaskinen. Det känns så fräscht!

Så där finns verkligen plats för oss alla. Och vi kan göra mer plats med de rummen i källaren som lätt kan inredas. Och planlösningen är perfekt. Det fanns ingen bild på planlösning till huset, jag frågade. Men jag har ritat upp den som jag minns det och där är såklart säkert många fel, jag har trots allt bara sett huset en gång. Jag har däremot inte brytt mig om måtten så de är inkorrekta. Ex på planlösning jag ritat, exkl källare;

Villan värms upp med bergvärme och där finns fiber och kommunalt vatten. Trädgårdstomten är nästan 1400m² . Hyran är runt 3k lägre för oss. Vi är ganska nöjda med detta.

När vi hade tittat klart på både in och utsida och pratade med hyresvärden så sa hon att hon behövde veta ganska snart om vi ville ha det, eftersom hon vill i så fall avboka de andra visningarna i god tid. Vi stod mest som frågetecken just då ”Vad menar hon, får vi det om vi vill ha det?” tänkte vi. Hon gav mig ett kontrakt och bad mig kika på hur det ser ut, så vi kan prata om det osv. Jag kikade och sa att vi skulle såklart prata ihop oss och se vart vi landa och meddela henne så fort som möjligt, och jag föreslog även ett digitalt kontrakt där man signerar med BankID.

Hon sa att vi kunde gå in och titta en gång till innan vi körde hem och uppmuntrade oss att verkligen titta ordentligt och öppna luckor osv. Sagt och gjort. Och vi bestämde oss i stort sett där och då att vi ville ha det. Huset har allt vi behöver.

Senare samma dag, dvs igår, så letade jag upp länken till de digitala kontrakten och skickade henne en länk. Hon fyllde i allt, vi kunde alla signera via BankID och sen var det klart. Smidigt! Vi skickade över depositionen och hon sa mer eller mindre att vi kunde hämta nyckeln när vi vill (trots att vi har tillträde fr.o.m den 1/5 enl kontrakt). Så exakt när vi flyttar låter vi vara osagt, likaså vart. Vi har ju 3 månaders uppsägning här. Har vi tur kan lägenheten tas över tidigare av kommande hyresgäst. Men vi tänker att barnen ska få gå färdigt terminen, och även ge de denna tiden på sig att förbereda sig och anpassa sig. Så det blir dubbla hyror för oss ett tag. Men så får det bli.
Vi ska ju få ett eget sovrum för första gången. Ja, för första gången PUNKT. På Åkershus sov vi i vardagsrummet. I denna lägenheten har vi alltid haft Keeron hos oss, och sedan Meelo kom, även den grabben. Men nu ska vi få ett eget rum. Hur underbart är inte det!? Pojkarna vet vi redan, att de trivs ganska bra som vi har det. Keeron är mammig och vill vara med mig, Meelo är pappig och vill vara med Magnus. Så det är dessa två vi ska vänja. Men ge det tid.

Äntligen ska vi flytta till hus. Jag ska bo i hus! Kan knappt tro det! Jag är född i Malmö, mittemellan betongblocken. Jag har spenderat bandom och tonår med att flytta runt som en luffare, till mestadels lägenhet efter lägenhet överallt i Skåne. Jag har alltid drömt om att få bo i hus och nu äntligen! Äntligen.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 tankar om “Sayonara!”