Shake it, baby!

Tänk att en sådan liten detalj kan spela stor roll.
Kaeli har en vikarie på dagis. En ung kille som heter Tobias. Jag träffade honom första gången nu i morse när jag lämnade dottern, och han kom fram och presenterade sig och tog mig i hand.
Det är ju en självklar sak för mig – jag skakar alltid hand när jag presenterar mig, när jag träffar nytt folk men det är faktiskt inte självklart för alla. Det har hänt många gånger att där varit ny personal på både dagis och skola som INTE gör det. Och där i synnerhet tycker jag att det är viktigt att skaka hand och presentera sig. Men det är kanske bara jag? Är det förlegat? Är det jag som är gammalmodig? Lär man inte sina barn sådant längre?

Brukar ni skaka hand och presentera er när ni träffar människor?
Tycker ni det är viktigt eller spelar det ingen roll?

Du gillar kanske också...

12 svar

 1. Jenny skriver:

  Jag skakar också hand. Och som tillägg så ”hatar” jag verkligen slappa fiskhänder. Det ger ett otroligt osäkert intryck.

 2. e v e korpis skriver:

  Ja, en handskakning kan säga mycket om personen, tycker jag. Många verkar väldigt självsäkra, är kostymklädda och ”viktiga” och så skakar man hand – en helt slapp, sval, halvsvettig och klibbig fiskhand.
  Hua och jag får en helt annan bild av personen :)

  Men ja, jag brukar presentera mej och skaka hand i många situationer. Bankbesök, mäklare, läkare osv. Inte med folk jag känner från privatlivet, i mitt umgänge, då blir det en kram i stället när man ses, om det är så ”vi” gör, andra är det mer ett glatt hej med.

 3. Misan skriver:

  Oftast skakar jag hand…..men ibland är man stressad osv att jag ”glömmer” det och ibland känner jag att det inte finns någon anledning…..

  Just i ditt fall, på ett dagis, anser jag ju att det är personalen som ska komma och tala om vem dom är och alltså ”ta första steget” – jag vet ju inte om det finns vikarier eller inte. Ibland har jag kännt att det finns tid över och har inte vikarien presenterat sig så är jag ju lite ”ful” och säger ”jaha, du är vikarie, eller?” och poängterar att ”vi har inte hälsat”.

  När Charlie gick på dagis var det faktiskt en punkt på ett möte vi tog upp….för ett tag var det mycket sjukdomar och vikarierna kom och gick….dom ville vi föräldrar att det DELS skulle sitta uppe på tavlan vem som var vik. och dels att han/hon tog kontakt med föräldrarna. Senare fick dom fasta vikarier, vilket ändå alltid känns bäst…..

  Härligt att du fick en hanskakning idag!!

 4. Om jag träffar någon för första gången så vill jag gärna ta i hand, men har märkt att det inte är en självklarhet bland många.

  Får ofta känslan att många anser det gammalmodigt, men för mig är det en form av respekt, och jag känner mig olustig när folk inte presenterar sig på det viset.

 5. Wousch skriver:

  Jepp! Skakar alltid hand vid nytt möte, och jag personligen tycker det är viktigt att presentera sig.

 6. Alexandra skriver:

  Jag gör alltid det faktiskt !
  Ang det där med fröknar som inte presenterar sig har jag också varit med om eller vikarier rättare sagt .
  Vid hämtning har de inte ens frågat vem jag är men då har jag varit tydlig med att jag är Änglas mamma & det borde dom ju fråga lite snabbt med tanke på att jag kan vara vem som helst :P

 7. Mie skriver:

  Tycker verkligen det hör till att man skakar han och presenterar sig! Hatar människor som inte gör det, tycker det ger ett väldigt dåligt intryck och jag har svårt för att visa dessa människor samma respekt. Jag tycker det är en självklarhet och som någon skrev tidigare, hatar slappa fiskhänder. Mitt enda krux är när jag hälsar på en man (som brukar ha större händer) … så blir mina handslag ibland lite tafatta just för att mina händer är små, jag kan inte göra ett ordentligt handslag när ”motståndarens” (haha, kom inte på något bättre ord, haha!) hand kväver och täcker hela min. Dagens i-landsproblem!

  Det enda stället då det är okej att inte hälsa så här är om man kommer in i ett rum och där är över 10 personer typ, då är det okej med ett högt ”Hej, mitt namn är Mie!” och en liten vink på det :)

 8. Jessica skriver:

  Ja jag är duktig på att göra det och uppskattar när även andra gör det. Och Isak verkar apa efter för han ska alltid ta i hand :) . Dock presenterar han sig inte än men de kommer kanske

 9. Annie skriver:

  Klart man skakar hand! Skelle väl vara om någon verkar direkt rädd för mänsklig beröring som man låter bli. ;-)

 10. TezzeliTezz skriver:

  Jag skakar alltid hand. Om personen ifråga inte tydligt visar att han/hon inte tänker göra det. Tillhör rent hyfs :)

 11. Zandra skriver:

  Nä va fan!! Det är ju bara slöseri med tid ;)

 12. mimmi skriver:

  Japp, jag skakar hand och tycker det är viktigt. Det säger mycket om en person! Det är väluppfostrat, respektfullt, visar välvilja och mycket artigt att skaka hand!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com