Shit.. dubbelt upp med varför.

Laaiti: Mamma.. var kommer geggamojja från?
Jag: Öh.. jo, när det regnar på jord och sand blir det geggamojja.
Laaiti: Vafförå?
Jag: För att jorden blir blöt.
Laaiti: Vaffö blir det blött?
Jag: För att det regnar!
Laaiti: Regnar det på jorden?

Åh nej. Jag har ju TVÅ!
Och min yngste GÖR allt och SÄGER allt som brorsan. Nu blir det inget stopp på detta. Jag har dubbelt upp och den enda räddningen jag kan ha är att överväga förslaget från GirlGoesMom & börja plantera små ”Därför” i deras huvuden. Antingen det eller simpla ”Jag vet inte”. Risken är att de undrar varför jag inte vet. Å andra sidan vill jag gäörna att de ska tro at mamma kan och vet allt.

Men jag måste erkänna att Nendriel aka Mats har en point när han sa ”men bäst är trots allt låta dem veta var allt kommer ifrån för när du blir gammal och senil vill du ha reda på det igen och kommer fråga barnen”. Man får tänka i större perspektiv.

Idag ska jag hämta Phini tidigare för ett andra försök till en 4års kontroll. Det är dömt att misslyckas. Jag talade om för honom i morse att jag ska hämta honom tidigare för att vi ska till Carina och visa hur duktig han är på att rita och bygga med klossar, och han ska få lyssna med hörlurar med! Jag var alldeles exalterad för att få honom se fram emot det men jag lyckades inte, han har redan bestämt sig för att detta påfundet är skit. Han vill inte till Carina. Carina är stygg. Varför hon är stygg vetefan men Phini sa det.

Och jag som ville skryta.. fan.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Marie skriver:

  Om du inte vet, säg att du inte vet men ska ta reda på det alternativt att de själv kan ta reda på det… bra va? :p

 2. Tale skriver:

  Nendriel aka Mats has got a good point! :-D
  Of course you want your kids to keep beliving you can and know everything! And beeing a singelmum maybe you can hold yor position longer than I.
  At dinner yesterday:
  StoreBråk: ”Daddy is smarter than you!”
  Me: ”No he is not! What gave you that idea?”
  SB: ” He is much bigger than you. And he can fix the car!”
  Me: ”Well, maybe he knows more about cars. But who fixed your broke toy. And made your birthdayparty?”
  SB: ”Yeah, but you don’t know anything about football! You cheer for Vålenga and they are soooo bad! Daddy and I cheer for Stabæk, and they win everything. Daddy is much smarter! But don’t get sad, Mummy. I love you even if you are not so smart!”

  GRMF! I love you too, ungrateful little brat that doesn’t even know what offside is!

  But with Laaiti, cant you take the easy way and tell hin to ask Phini?

  Good Luck with the 4 years controll!! What about to try bribing him with a present or something if he plays with the ugly lady and make Mummy proud?

 3. Caroline skriver:

  Vi har precis läst om barns utveckling i skolan och båda är i åldrara där dom frågar mycket! Men i Laaitis ålder så frågar dom bara för att fråga liksom…då är de viktigt att stimulera deras frågarlust och ställa motfrågot och liknande…medans Phini börjar vilja veta mer fakta och frågar för att få veta…och då ska man svara bara just på frågan så enkelt så möjligt och kanske ställa en frågra tillbaka om de går=)!! Så ta vara på deras frågor=)!

 4. MaddeMad skriver:

  Självklart, håller med Mats!

 5. felizie skriver:

  Vet du hur smarta dom blir när man svarar på alla deras frågor, du kommer få små genin

 6. Nendriel aka Mats skriver:

  det är inte ofta det händer men ibland kommer det bra grejor från mig ;)

 7. Jessica skriver:

  envisa pojkar :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com