Signaltutan – på DAGIS!!

Signalen "Viktigt meddelande" testas fyra gånger om året

Utomhuslarmet Viktigt meddelande

Signalprov fyra gånger om året sedan 1961

Den 26 oktober 1961 fattade Kungliga civilförsvarsstyrelsen beslut om att utomhusaggregaten ska testas fyra gånger om året; första helgfria måndagen i mars, juni, september och december kl 15.00. Signalen i utomhuslarmet består av sju sekunder långa ljudstötar med 14 sekunders paus emellan. Den ska ljuda i minst två minuter.

 

Och gissa var den tutan sitter i min kommun?!
Mitt på taket – på DAGIS, och det närmast SMÅBARNS avdelningen.
När jag gick för att hämta barnen kl 15:00 idag tjöt den – högt som fan och lämnar spår av tinitus i mina stackars öron.

Kan man verkligen inte hitta ett lämpligare ställe för en jävla tuta?!

 

Du gillar kanske också...

18 svar

 1. Jessica skriver:

  Kommunen får väl betala ny hörsel då

 2. MansonDust skriver:

  Hahaha, ja man tycker det ! :O

 3. Thomas skriver:

  Då får dom väl bekosta en hörapparat till alla barn då. Nä men skämt o sido stp kommun är inte lltid så smarta

 4. Anna skriver:

  Ja vafan det va väl ett ganska puckat ställe att sätta skiten på.. :)

 5. LillaStoraJag skriver:

  Håller med att det inte var det smartaste stället man kan sätta en signaltuta på. Själv stod jag utanför kommunhuset i min by då tutan satte igång så I know the feeling :P (Tutan satt så klart på kommunhuset). Kramen

 6. MaddeMad skriver:

  Va fan… d visste inte jag ändå har Keevin gått där i snart 5 år.
  Fan va drygt…
  Kunde dom inte hitta nått lämpligare ställe liksom?

 7. MaddeMad skriver:

  Va bra LillaStoraJag!
  SJÄLVKLART ska tutan vara på kommunhuset =)
  Någon som vill lämna in förslag till kommunhuset???
  Ni har min röst ;)

 8. sophie skriver:

  den tutan sitter på mitt skoltak..jag skiter nästan på mig varje gång jag ska gå hem och den låter xD

 9. Tale skriver:

  maybe they thought that the people living around kidergarten would already have had their hearing severely damaged, so there the siren would do the least amount of damage.

 10. Marie skriver:

  Den sitter på en skola här i norrland… smidigt.

 11. Jana skriver:

  Men. Jag trodde att det var den första helgfria måndagen VARJE månad. Jaha.

  Jag har alltid gillat signalen. Blir lite ljud och dramatik av det hela. Tänk om det är på riktigt någon gång … just då. Då hade folk blivit förvirrade minsann.

 12. Therese Anerland skriver:

  Här uppe kör dom test varje månad. Det stör mig inte när jag är hemma för här hör jag den inte.
  Men på jobbet verkar den sitta i bostadsområdet i närheten av vårat fikarum =(

 13. Louise skriver:

  Åhh.. Fy fan… Jag hade klagat! :D

 14. Ninna skriver:

  nä dom är verkligen otroliga till att sätta dom där jädrans tutorna på dom mest olämpliga platserna, kan säga vi har vår typ 100m från vårt hus, hur roligt är det, nu är dottern så stor så hon bara fråga vad det var o såg allmänt skum ut när den tjöt, men som bebis blev hon jätterätt och jätteledsen. blir ju som en chock när dom sätter igång tutorna, man står ju själv nästan upp i sängen när man hör den. Så hur tusan kan man sätta den på taket på dagis?????
  Att dom inte flyttar på den.

 15. Pernilla skriver:

  Snacka om idioti!!!
  Hörde den här hemma igår och jag fick ont i öronen vad ska då inte små barn få!!

 16. dizzy skriver:

  e det sant! fy fan!!! det visste jag inte! kan sätta tutan på kommunhuset i så fall om de tycker det e så kul

 17. Anna skriver:

  Otroligt korkad placering, den är ju hög även om man är en km bort och inomhus… stackars barnen.

 18. Lucifer skriver:

  Den där tutan sitter även på min ena sons dagis när jag skulle hämta honom så var varenda unge på avdelningen helt hysteriska och det blev ett reportage i tidningen om att den skulle flyttas. men nu 2 år senare sitter den fortfarande kvar och barnen blir fortfarande vettskrämda. man kan ju undra vad komungubbarna tänker på ???

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com