ante omnis mea familia

Sjöbo marknad med barnen och tant Lotta

Jag är så vansinnigt trött att det inte går att beskriva i ord. Igår var en lång dag. Jag hade lite pyssel i studion. Bland annat 3 dermals varav två av dem var ett set höfter som blev riktigt nice. Sen stack jag mig med under dagen.. Ouchies. Jag fick tillåtelse att stänga fem minuter innan så jag kunde hinna med bussen 20.04. Så jag sprang. Jag sprang och när jag närmade mig mitt mål högg det till i nedre delen av magen. Jag hade inte haft ont på hela dagen men efter min lilla springtur kom det, med råge. Jag vek mig dubbelt och tog djupa andetag och det fortsatte att hugga. Bussen kom strax därpå och jag gick  upp och satte mig och hade svårt att sitta stilla med krämporna. Det var som hundra hårda yxhugg i magen.
När jag kom hem slängde jag mig i soffan och det lättade lite. Inte långt därefter blev det bestämt att jag och Martin skulle bort till Björn och ta en kopp kaffe och hämta guran och vi stannade i en timme eller så.

DSC01682 (Medium)                 DSC01685 (Medium)

Idag var det dags för Laaitis andra syntest. Han klarade det inte så bra sist och jag var säker påatt det berodde på att han var uttråkad och trött efter hela 4 års kontrollen. Jag verkr ha rätt, för idag gick det bättre och han visar inte på att han ska ha synfel. Mama knows her child!
Efter BVC gick vi till bussen och skulle till Arlöv och träffa Lotta. Hon ringde och föreslog Sjöbo marknad och det blev bestämt. Phini blev ledsen för att det inte verkde bli nån planerad McDonalds men det la sig när vi väl var på marknaden och de fick åka karuseller. Jag köpte 5 lotter, Lotta köpte 6, så karuseller fick de åka. Populärast var hoppeborgen och Phini tyckte om att hoppa bungy jump. Sen körde vi radiobil med varsin pojke och krockade. Jag och Laaiti var mer ute efter att köra på de andra två. Laaitis bälte satt fel så han fick märke på axeln men han verkade inte bry sig när vi satt där. Jag köpte varsin korv till pojkarna och när de var halvt uppätna tittar jag ner och ser att Laaitis bröd var full av mögel. Det vände sig i magen p mig och jag gick tillbaka till korvståndet och höjde medvetet rösten där bland gästerna. “Ursäkta mig, min son fick ett MÖGLIGT bröd” sa jag och gav tillbaka brödet. Han tittade och försvan men kom tllbaka därefter med en ny påse korvbröd och undrade vad jag ville, om jag ville ha en ny. “Nej jag vill gärna ha pengarna tillbaka” svarade jag och tittade på flickan bredvid med korv i handen och hennes mamma bredvid som vände barnets mat för att leta mögel. Jag fick tillbaka pengarna och hoppas nu att min son inte blir sjuk. Lotta rekommenderade underkläder med tryck som jag och Martin skulle ha. Hon hade till och med planerat vad det skulle stå och så blev det. Svarta boxer till Martin med texten “Maddes slickepinne” och svarta  boxer till mig med texten “Martins lekstuga” i skrikande neonfärger. Hahahaha.

DSC01705 (Medium)           DSC01697 (Medium) DSC01700 (Medium)           DSC01698 (Medium) 

DSC01709 (Medium)Vi hittade båset där Björns mamma säljer sina vackra ljus. Hon gör bilder på ljus som hon säljer och de är fenomenala. Vi gcik runt lite till. Lotta kastade pil och vann en hammare till Phini. En sådan uppblåsbar. Jag ville vinna en till Laaiti med men jag kan inte kasta pil to save my life. Så Lotta köpte en omgång till och vann på bägge sina pilar. Haha. Så fick barnen varsin hammare… På väg till bussen skulle Lotta ha en kopp kaffe och vi stannade vid en cafébuss som sålde kaffe och saft. Vi satte oss på den enda lediga platsen och när Lotta tittade upp såg hon vad det var för buss… och pojkarna sprang och kissade.

DSC01697 (Medium)  DSC01710 (Medium)

Bussen till Lund tog ca 50 minuter. Sen fick vi ta bussen till Staffanstorp och då när vi väntade på den sista bussen blev pojkarna olidligt jobbiga. Övertrötta och hungriga och alldeles för många aktiviteter på en och samma dag. De gnällde och bråkade och pep och tjöt. När jag komn hem kokade jag pasta och stekte upp lite bacon som de fick trycka i sig innan de äntligen fick sin efterlängtade polkagris. Phini märkte jag var trött och irriterad för han kom ut i köket och var överdrivet uppmuntrande.. “Åh mamma, du är så snäll som lagar mat till oss, det luktar så gott, vad duktig du är mamma, jag älskar dig, kom så pussas vi!!” Och då kunde jag inte ens vara irriterad. Vi satt i vardagsrummet och käkade och Phini berömde mig och uppmuntrade mig och pussade på mig och jag bad om ursäkt att jag tappat humöret vid bussen. “Mamma, förlåt jag tjatade och gnällde, jag älskar dig ändå” sa älskade ungen. Och den sista lilla gnuttan irritation rann av mig och jag kunde bara känna av tröttheten som lurade. Barnen ligger i badet nu och jag hör hur de plaskar och leker tillsammans och tvättar av sig dagens damm. Snart ska de nattas och jag är inte långt därefter. Martin är på grillkväll med sina kollegor. Jag var ditbjuden men tackade nej, jag har ju barnen. Så när han kommer hem ikväll så sover nog jag.

Och med det sagt – Lotta – tusen tack för att du är du och för att du gav oss en underbar dag. Fy fan vad jag älskar dig.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Sjöbo marknad med barnen och tant Lotta”

%d bloggare gillar detta: