Sjukt barn på dagens meny

image Barnen fick fullkornsbullar med medvurst till frukost och varsitt glas mjölk. Jag ringde dagis och sa att Laaiti stannar hemma idag. Sen fick jag plocka fram termometern och ta tempen på Phini. Hemma hos oss finns två termometrar. En oldschool (eller moderniserad version eftersom den är digital) som man tar i rumpan och en som man tar i örat. Jag väljer rumpan för jag har alltid fått bäst resultat då. Och som salva på såren får barnen vid feber en supp. Suppar verkar fortare och bättre (under förutsättning att barnen inte har diarée) än vad oral lösning gör. Phini hostar väldigt mycket just nu, ibland så att han kräks och då är det dumt att kräka upp medicin som han kämpat för att få ner. Han tycker Alvedon är SÅ äckligt, till skillnad från mig, som halsade två stora flaskor när jag var 3 år gammal och hamnade på akuten med mamma. Jag älskade Alvedon när jag var liten. Kanske därför jag är som jag är, jag kanske fick en hjärnskada av överdosen? Haha.

image Jag har en sats isglass i frysen och dricka väl förberett idag. Vätska ska ges och Phini får springa naken idag. Det blir nog hur bra som helst.
Jag ska städa undan här hemma, ta disk och tvätt, dammsugning och allt som tillhör. Sen ska jag ge mig på ännu mer bakning – för att det är kul. Jag har en liten skål med viol bumlingar på bordet och tanken slog mig igår om man inte kan använda de i några bakverk.. så det ska jag nog testa idag. Om jag kan smälta dem. Man måste ju TESTA, eller hur!
mimmi undrade vad vi gör med alla bakverk eftersom vi inte är så feta som vi hade varit om vi ätit allt. Haha, bra slutledningsförmåga, kära du. Nej varken jag eller mina barn äter så mycket av det vi faktiskt bakar. Mycket av det ger vi bort till familj och vänner, tar med som fika och så, eller så fryser vi in det – kanelsnäckor och sånt.
Kan ju vara bra att ha några bullar i frysen…
…om man får oväntat besök – fuck Gevalia.

Nu ska jag ta mig an disken och tvätten sen blir det till att plocka fram den där dammsugaren. Och soporna ska bäras ut och jag borde egentligen gå och handla idag men jag undrar om jag inte kan ringa mamma och höra om hon ändå ska ner i byn – hon är ju alltid nere i byn och springer runt överallt. Aktiv som fan är hon, morsan <3

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Jenny M skriver:

  Har en grabb här hemma som totalvägrar suppar. Han blir helt hysterisk. Men han bara älskar avledon som smälter på tungan. Han kan komma och fråga om han inte kan få nån. Svarar man då att det får man bara om man är sjuk.. så oj vad sjuk han blev genast då..

  Krya på dom små liven .. och lycka till med bakningen.. =)

 2. mimmi skriver:

  Ha ha…jag tror jag vill sitta i din frys ett tag….. :D

  När min mamma hade cancer och fick magsäcken bortopererad kunde hon kontsigt nog bara suga på dom där ”bumlingarna”. De finns i både brunt och lila. Vet du vad de heter på riktigt? Jo, det lärde jag mig då när jag sprang stan runt för att hitta ett ställe som hade den sortens godisbitar. De heter mojänger! Konstigt namn va?
  Kan du inte bara krossa dem och ha dem som topping? Typ på blåbärsmuffins? Jag vet inte något om bakning för jag hatar att baka. Men det lät gott bara! Lycka till…. :D

 3. Oh spännande måste veta hur det går med violgodiset och smälta. :D

  Själv har jag varit hemma med sjukt barn i en månad nu. :(

  Hur mår du och magen då?

 4. Therese skriver:

  Isak gillar med alvedon.. Hade han fått hade han tagit det varje dag. Det luktar rätt gott iaf. Du kan kanske krossa bumlingarna och ha dem som strössel eller blanda ner krossen i nåt..

 5. Diana skriver:

  Åh, jag glömde skriva igår att det säkert går att smälta violerna i vispgrädde. Låt bara inte det koka upp! Och sen så vispar man upp det hela när det är helt svalt. Hoppas de små kryar på sig!

 6. Wousch skriver:

  Åååååh vad det låter gott med violmuffins! Har nog inte hört talas om liknande innan, så du bör nog ta patent på det om det går bra *woohoo*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com