Ska vi låta ungdomarna dricka sprit? Bara om de bjuder!

image

Systembolagets kampanj. Ni har väl inte missat den?

Jag fattar inte vad det är man kan behöva hjälp med? Varför skulle det vara svårt att säga nej till sina tonåringar? Vi har ju gjort det sedan de var små. Well, de flesta av oss föräldrar i alla fall. Jag är helt klart en nej-mamma.
Varför i helvete skulle jag hjälpa min tonåring få tag i sprit?

Jag tillhör INTE kategorin morsor som resonerar som så att det är bättre att de dricker hemma än ute..
Fuck that. Kan de inte lageligen köpa egen sprit så ska de fantamig inte ha nån.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Suss skriver:

  hahaha jag tänkte exakt samma sak tidigare ikväll!
  Fattar inte heller vad som är svårt med att säga nej? Det finns öht inte ens på världskartan att jag skulle köpa ut åt A eller åt någon under 20!
  I min värld är det veka, osäkra människor som pysslar med sådant dravel!

  (coh se, jag skrev ett mess och höll med dig!)

 2. anniz skriver:

  Intressant kurs:
  ”hur man undviker att köpa alkohol till sin tonåring”.
  Givande, eller inte!

  Har inte ens köpt ut cigg eller alkohol trots att jag har åldern, har alltid tackat nej! :) Så svårt är det inte att säga nej!

 3. Jasas skriver:

  Jag håller med! Är uppfostrad med min älskade mamma som blankt sagt nej och med min älskade pappa som köpte ut 3 cider till mig på min 18 års dag och så kommer jag vara mot vår son också!

  Tyvärr så hade min dåvarande bästa kompis då vi var 13 år en störd plastpappa som köpte ut till oss. Men det tog slut fort då jag aldrig kunnat /velat ljuga för mina föräldrar.

 4. MyyMa skriver:

  Jag kan hålla med dej om att har man inte åldern inne, ska man inte dricka sprit.
  Men samtidigt, ser jag ju hellre att JAG som förälderna fixar drickan till dem – än att någon annan gör det?

  Är jag hemsk nu? :l

  • Kattis skriver:

   Nä, vill dom dricka så kommer dom dricka även om föräldrarna inte fixar dryck. Så är det ju. Hade en kompis vars föräldrar sa att ”du får inte dricka en droppe alkohol innan du blir 18!!!” – hon gjorde egen alkohol, hemma. (det är ju helt sjukt egentligen, haha) Och drack rikliga mängder varje vecka.

 5. Kattis skriver:

  Jag hade min första fylla i hemmet (tre cider hehe). Mamma köpte aldrig så jag kunde ta med mig alkohol ut, men bad jag henne kunde hon köpa två-tre cider för mig att dricka hemma. Jag blev ’för full’ en gång ute med kompisarna, då fick pappa hämta mig, men utöver det var jag nästan aldrig ens full. Min dåvarande bästa kompis föräldrar sa till henne att hon inte får dricka en droppe alkohol innan hon är 18… ehh. Kan inte räkna hur många gånger jag fick bära henne hem. Kan inte räkna hur många gånger hon grät för att hon inte kunde åka hem.

  Jag säger inte att våra föräldrars inställning till alkohol är hela sanningen, såklart, men jag tror att det är en stor del. Idag dricker vi ungefär lika sällan och med lika stor försiktighet så jag tror inte det spelar någon roll på större sikt, men jag vet med säkerhet att jag aldrig kommer hantera min presumtiva tonåring på det sättet som S föräldrar gjorde.. hellre super jag ner ungen totalt än jag låter henne vara rädd att komma hem när hon druckit…. förhoppningsvis finns det någon slags mellanväg jag kan ta så jag slipper supa ner ’na ;)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.