Skolstart börjar med ”kollektiv bestraffning” för eleverna, säger de. 

Man hinner vänja sig ganska fort vid att ha Magnus hemma, som han varit hela julen och idag återgick han till jobb och barnen till skolan. Även om jag uppskattar att rutiner återställs så tycker jag inte alls om att vara ifrån Magnus. Han är min livlina. Han är lite som min personliga assistent. Han underlättar min vardag och hjälper mig så mycket samtidigt som han ger mig så mycket mental energi, kärlek och uppskattning.  Jag vet ju att jag är bortskämd. Det går på bägge håll förvisso. Även om jag inte fysiskt behöver eller kan hjälpa honom med något så är min kärlek och avgudan för honom uppenbar och han vet hur mycket jag uppskattar och älskar honom. Med det sagt; jag saknar honom varje minut han är borta från mig. Vi är extremt tajta. 

I ett veckobrev från skolan, nån dag innan skolan började så informerades föräldrar att skolan beslutat att de ska ha ett mobilförbud i skolan. Att elever ska lämna in sina mobiler vid skolans start och vid skoldagens slut får de tillbaka den. Och ytterkläder ska förvaras i skåpen. 

Jag tycker det är ett fantastiskt beslut. Inte alla föräldrar håller med mig, detta diskuteras i vissa grupper på Facebook men skolan har mitt fulla stöd. Och jag förstår inte varför andra föräldrar inte ser det uppenbara? Det har varit några incidenter på skolan, ex där nån elev hade fotat/filmat några andra elever i omklädningsrummet och spridit det varpå rektorn agerade direkt och kraftfullt. Hon satte först ett temporärt förbud mot mobiler för samtliga elever, då tillsvidare under tiden saken utreddes. Det blev ramaskri bland föräldrar som kallade det kollektiv bestraffning. Jag tyckte det var bisarrt att föräldrar reagerade så istället för att vara tacksamma att vi äntligen fått en rektor som är handlingskraftig och agerar och så tydligt visar att hon inte går med på sånt. 

Personligen tycker jag att mobiltelefonen inte hör hemma i skolan. Eleverna missbrukar dem. De mobbar med hjälp av mobilerna, de stannar inomhus och spelar osv istället för att aktivera sig eller ens socialisera sig. De smsar och lyssnar på musik på lektioner osv. Jag tycker inte det är okej och jag köper skolans argument om studieron med hull och hår. ”Men eleverna måste ju kunna kolla klockan, kolla sitt schema och kontakta kompisarna på raster” argumenterar vissa föräldrar. Alltså snälla nån. På riktigt. Hur i helvete kunde min generation och de innan mig ta sig igenom skolan utan mobil? Klocka kan man köpa, sådana existerar fortfarade. Schema kan man skriva ut och ha i fickan eller skåpet. Kompisarna kan man komma överens med vart man ska träffas. Jag förstår inte problemet. 

Jag ser det inte som kollektiv bestraffning alls. Jag ser det som att skolan uppmärksammar ett problem och åtgärdar det. Vilket är fantastiskt!

Vad tänker ni om saken? 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

33 tankar om “Skolstart börjar med ”kollektiv bestraffning” för eleverna, säger de. ”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com