Skulle ni sakna mig om jag dör?

Av alla människor som någonsin korsat min väg på ett eller annat vis så är det bara en människa som förstår – som verkligen förstå, just en specifik – liten, men ofantligt viktig detalj, om mig. Jag behöver inte försöka beskriva för henne det som mitt ordförråd helt tagit slut på att försöka när jag ska berätta för andra. Och denna människa har jag aldrig haft nöjet att få träffa i verkligheten. Vi är olika på många sätt och vis men lika på andra. Men just denna grejen som vi har mest gemensamt har börjar kännas som.. det är vår grej. Vi är nog mest ensammast i världen om detta. Så känns det för mig. Jag har aldrig “träffat”/stött på någon – som kan förstå – som verkligen kan förstå. Hon gör det eftersom hon känner exakt likadant – det som jag var säker på att jag var ensam om. Det ger mig stöd. Det ger mig mycket att kunna prata med henne om detta. Jag är så enormt tacksam att jag känner att åtminstone EN människa förstår.

Jag har lärt känna så många människor över internet de senaste åren. En del av dem har kommit mig väldigt nära, trots att vi aldrig setts i verkligheten, trots att vi inte ens pratat i telefon. Men man kommunicerar ju ändå. Man lär känna varandra. Vissa mer än andra. Man kan hitta likasinnade. Ibland efter att man sökt, ibland av en slump. Och jag är ju en öppen människa utan några hemligheter och delar gärna fritt med mig.

Tänk.. att några utav de som man kallar sina närmsta – sina vänner  – människor man börjat fatta tycke för och bryr sig om – är människor man kanske inte ens träffat i verkligheten.

Tänk att man kan sakna någon man inte träffat? Att man kan bry sig om någon man aldrig träffat. För ni som läst bloggen länge – skulle ni sakna mig om jag dör i morgon, trots att ni aldrig träffat mig? Skulle ni bli ledsna, ens det minsta?

Om ni hade haft möjlighet att närvara vid min begravning, skulle ni det, trots att ni aldrig träffat mig i verkligheten? Skulle ni skicka kondoleanser till mina anhöriga och beklaga sorgen, trots att ni aldrig träffat mig?
För jag skulle i alla fall uppskattat det – även om vi aldrig träffats.
Och ni vet ju att jag kommer gå igen och hemsöka er alla om ni INTE gör det Blinkar

Du gillar kanske också...

16 svar

 1. Jessica Jönsson skriver:

  Jag har träffat dig en endaste gång. Jag har följt din blogg i ja, jag vet inte hur många år men MÅNGA. Jag har skrattat, gråtit, blivit stött, blivit glad och allt möjligt av dina inlägg. Håller med dig när jag håller med dig och protesterar när jag inte tycker som du.
  JA, jag hade saknat dig. Jag hade skickat och beklagat din bortgång och jag hade troligtvis kommit till begravningen.
  Känns lite lustigt ja, för som du säger har vi ingen personlig kontakt på det viset men jag har följt dig så himla länge och läst varje inlägg så någonstans känner jag ändå att jag vet vem du är

 2. Jeanette skriver:

  Ja, jag tycker du skriver bra och även om jag alltid inte håller med dig så tycker jag att du är ärlig och bjuder på dig själv och det gillas! Jag skulle nog inte skicka kondoleanser till själva begravningen men däremot på något annat vis, genom ex bloggen eller facebook eller så.

 3. Linda skriver:

  Usch och fy! Inte gå och dö! Jag tror iallafall jag skulle bära med mig tankarna på dina barn om du kolavippa. Det skulle vara svårt att släppa, för utan bloggen skulle man ju inte ha en aning om hur det blev för dem. Sen skulle man SJÄLVKLART sakna dig, även om man aldrig mötts. Finns andra bloggar som jag följt som lagts ner (ex Tamagals) som jag uppskattade en massa. Det blir som en ”vän” för man ligger ju faktiskt här på andra sidan skärmen och BRYR sig, tänker, funderar, har åsikter osv…

 4. mimmi skriver:

  Ja, jag skulle sakna dig! Ja, jag skulle bli ledsen och ja på de andra frågorna också!Fattar du väl!

 5. Emmily skriver:

  Ja, det hade blivit jättetomt. Det känns nästan för intimt att gå på begravning för någon man ’bara’ läst om, men sannolikheten för det är ganska hög ändå.

 6. Malin skriver:

  Ingen värld utan MissMaddis!

 7. Kicki skriver:

  Sakna!!!!!

 8. patruska skriver:

  Jag hade absolut saknat dig. Eller nog mest dina blogginlägg. Det känns som vi känner varandra och har en relation till varandra jag ju den du berättar allt för. Jag och 20 andra, eller hur var det ;)

 9. Jonna skriver:

  Sluta tänka på sånt! :o
  Men självklart skulle jag komma på din begravning om jag var välkommen förstås.
  <3

 10. Merlyn skriver:

  Hello fröken, du skall fan ingenstans, nyss kommit in i mitt liv och vill inte bli av med dig så JAAA du skulle varit saknad
  <3. <3 <3

 11. J skriver:

  Ja sakna hade jag gjort. Hade känt mig ledsen för din barn.

 12. Dessan skriver:

  Klart jag skulle sakna dig! Din begravning skulle jag definitivt inte missa för allt världen!! :heart:

 13. Andie skriver:

  Jag skulle definitivt sakna dig. Det är en ära att få vara din vän på facebook även om vi inte ”pratar” så ofta där. Och jag läser ju din blogg och följer din vardag och dina barns utveckling så det skulle bli ett enormt tomrum där. Så självklart skulle jag beklaga sorgen till de du har närmast dig om du gick bort men nu ska du ju inte göra det! Men jag förstår att du har dessa tankar flytande i huvudet med op:en närmande.

 14. emma g skriver:

  Jag skulle gråta och vara förtvivlad. Känns konstigt det där, du e liksom en del sv min vardag med blogginlägg och statusar på Facebook. Ibland har jag ju tillomed drömt om dig haha! Du går fan inte och dör! :heart: :heart:

 15. Radar skriver:

  Skulle nog masa mig ner för å glutta på din kista..
  Men om du nu lever så du kan läsa detta så får jag säga att du betytt en hel del för mig. Jag tycker en hel del av dina åsikter är skit men det är inte ditt fel ;)

  Jag diggar dig även efter du blev en softis <3

  Men OM jag nu inte har bil så jag kan besöka din grav å garva åt att du kola före mig, vilken färg vill du ha i ditt rum? För spöken vill väl ha egna?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com