Skyll dig själv, kärring! 

Nej idag är det inte alls synd om mig. Jag får faktiskt lov att skratta åt mig själv och hur korkad jag kan vara. Skyll dig själv, kärring. 

Jag gör om samma misstag om och om  och om igen i all evinnerlighet och trots att jag vet att jag inte borde så kommer jag definitivt göra om det igen. Om och om och om igen.. 

Att leva med kronisk värk dagligen och samtidigt ha 5 barn, ett hem & en man  och en viss standard man eftersträvar är en ständig kamp mellan ”jag borde inte överanstränga mig” och den tjatiga moralpredikan om ”du måste ha rent hemma och göra allt du bara förmår, ta hand om hem & familj, kosta vad det kostar vill” – är en ständig inre dialog jag för med mig själv. I 99% av fallen vinner moralpredikan. 

Igår hade jag en sådan dag. Jag mådde hyfsat bra och är för nuvarande omedicinerad (bortsett från Cymbalta & Saroten som är utskrivet mot värk men hjälper diddly squat). Så jag dammsög hela lägenheten, moppade, plockade undan, tömde & fyllde diskmaskin, hämtade & lämnade barn, tog (såklart) hand om bebisen och dess behov. Körde till apoteket, körde till affären, lagade middag. Det är ENORMT mycket för mig. Och dagen efter, idag; talar mitt bäcken & ländrygg & knän om för mig att jag är dum i huvudet. Att jag kunde ha delat upp uppgifterna. Jag kunde delegerat. Och det visste jag väl! 

Men jag VILL så mycket mer än vad jag klarar av! I mitt huvud är jag inte sjuk. I mitt huvud har jag inte ont nånstans! Det är bara kroppen som inre håller med. Och de tjafsar JÄMT om saken. 

Nä. Idag är det inte alls synd om mig. 

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Patruska skriver:

    asså jag undrar en sak, som jag undrat länge men inte har med att göra men jag frågar nog ändå, Sex..du har ont och är ganska orörligt from time to time men ändå så pökar ni på som kaniner har jag förstått det som? Egentligen ingen fråga utan mer ett konstaterande.

    och jo…good for you guys! :-*

  2. Marie skriver:

    Känner igen mig, så jävla mycket! ;-)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com