ante omnis mea familia

Sleepwalker

Idag sov jag till halv tio. Halv tio. Kan ni tänka er det, att pojkarna faktiskt lät mig sova till halv tio? Inget tjat, inget gnäll. Halv tio.
När jag gick upp sa Laaiti till mig att jag inte behövde göra frukost, för det hade Phini redan gjort. Intressant. Så när jag kom ut i köket ser jag bröd, smör och prickig korv låg framme och mjölkpaketet var tomt. På bordet stod en halväten macka på Phinis plats och vid Laaitis plats stod en tallrik med jordgubbskräm och mjölk. Och min första naturliga reaktion var “fan! Har ni tagit slut på mjölken! Jag ska ju ha mjölk i kaffet!!” Haha, jag fick sno lite mjölk ur plastmuggen på bordet.
Vilka duktiga killar. Det blir bara lättare och roligare med dessa två. Och helt underbart nu när de är stora nog att fixa sin egen frulle och låta mig sova.

I gårkväll hände en mysko sak. Jag hade nattat pojkarna och gick okring och pratade i telefon. Jag gick från vardagsrum, till balkong, till sovrum, till kök, till vardagsrum igen. Lite fram och tillbaka. Sen satte jag mig med luren i köket och målade naglarna. När jag sagt hejdå i telefon gick jag in i vardagsrummet och såg Phini ligga där, ihopkuren under min rosa döskallefilt. Jag VET att jag redan burit in honom i sängen. Men jag fick plocka upp honom igen och förvånades än en gång över hur tung ungen är och la honom i hans säng igen och  mrse har Phini inget minne av att ha gått upp och lagt sig i soffan. Jag undrar om han går i sömnen.. Han pratar i sömnen det vet jag men jag tror nog att han är en sleepwalker med. Precis som jag var. När jag var yngre både gick och pratade jag i sömnen och många gånger visste min mamma inte om jag var vaken eller ej. Phini är sin mamma upp i dagen, haha.

Idag tänkte jag städa här hemma, sen ska pojkarna hem till mormor och jag ska ut med Lotta. Det har blivit ganska mycket “mamma-tid” denna veckan och jag försöker inte ha dåligt samvete över det. Jag behöver också få andrum i perioder. För vi vet ju hur mitt liv annars ser ut när det går i rutor varvat med jobb/hem, jobb/hem, jobb/hem.. Så jag ska ut med min Lotta idag.

Men först, mina vänner.. måste jag städa undan lite.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Sleepwalker”

%d bloggare gillar detta: