ante omnis mea familia

Sluta vara så jävla EGO, människor

Det är en ytterst ovanligt situation vi alla befinner oss i och försöker förhålla oss till i denna pandemi som lever mitt i. Jag är först ut att erkänna min förvirring.

Omvärlden tittar på Sverige och undrar mest ”Är de helt jävla tappade i Sverige? De lever rysk roulette med människors liv och smittspridning”. Och ja, jag kan förstå det resonemanget. Men som svensk som fötts, växt upp och lever i Sverige med svensk mentalitet så kan jag inte riktigt föreställa mig något annat scenario. Jag blir nog förvånad om Sverige skulle lockdown som majoriteten i omvärlden gjort.

Det enda som känns jävligt lockande med en lockdown är att jag faktiskt inte litar på människor för fem öre. Människor idag är alldeles för EGOISTISKA. De som inte är oroliga för att bli smittade, som lever som vanligt osv, de tänker inte på alla andra. De tänker inte på din mormor eller ditt barn. De tänker inte på grannen eller kollegan eller snubben som lyssnar på Spotify på bussen. De som går till jobb/skola/annat som vanligt för att det ”bara är en förkylning” – men är du säker på det? För vi testas inte med milda symptom. Vi uppmanas att STANNA THE FUCK HEMMA!

Som mamma känns det lite extra jobbigt att läsa om de barn som smittas och/eller dör av viruset.
Det poängteras mycket om riskgrupp/äldre som smittas och blir väldigt sjuka och/eller dör vilket kan få människor att känna sig lite väl för trygga.


ALLA KAN smittas. ALLA kan dö.
Fatta logiska och rimliga beslut, människor! Och sluta vara så fucking ego. Okej om du inte bryr dig eller inte är orolig för egen del men både dina och andras närstående kan fan fara illa.

En vanlig förkylning kan vara helt oskyldig för DIG – för vår son innebar det en nära-döden-upplevelse när han fick RS-virus. Än idag blir han lättare sjuk än många andra och vanliga förkylningar sätter sig inte alltför sällan på hans luftvägar. Det var utan tvekan det jävligaste vi varit med om, när han var så sjuk. Att hålla honom i famnen och se hur han kämpade för att kunna andas och inte kunna göra ett skit för att hjälpa honom (mer än det uppenbara vi gjorde och sökte vård och stod på oss).

Som hans mamma ber jag respektfullt att människor med minsta jävla antydan till symptom håller sig jävligt långt borta från oss. Jag tänker inte utsätta mina barn för något om jag kan förhindra det, för mer än nödvändigt.

Källa: www.cdc.gov

Nummer ett: Avoid close contact with people who are sick.

För mig är detta en SJÄLVKLARHET. Jag skulle inte få för mig att skicka hem mitt barn till någon som är sjuk, som det ser ut just nu. En förkylning för några månader sen, jovisst, kanske. (Kanske inte vår yngste dock, se ovan). Men nu? Nej.

Varför? För att jag inte vill riskera något.

Vill någon sund förälder det? Svar nej.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.