ante omnis mea familia

Småbarnsliv: en vaken natt med akrobatiska övningar (jag är för gammal för sånt här)

När klockan närmade sig 04 imorse gav vi upp, jag och Magnus. Vi hade sett ett avsnitt Grey’s, gosat lite, pratat ett stund och skulle sova.

Först kom Keeron och la sig hos oss. Som vanligt, ingen fara på taket. Vi blundar, försöker sova. Meelo vaknar.
”Mamma!? Pappa!?”
Försöker ge honom en flaska men det ville han inte veta av.
”MaAmMMma!!! PappaAaA!!!!”
Vi tog upp honom, la honom hos oss och han tycktes vaken och flinade. Magnus pussade honom, gosade lite med honom och Meelo somnade strax därpå. Trodde vi – men han bestämde sig för att det var dags att öva inför akrobatkarriär.

Magnus fick hans huvud mot sig. Han låg på den sista decimetern av sängen. Jag fick hans fötter. Först under mina axlar för han, som alla mina barn (ja, även jag faktiskt) gillar att kura in fötter och små tår nånstans – under något. Och vicka på tårna en stund. Sen flyttade han tårna mot mina revben. Keeron hade redan letat fram tårna under mig. Han slängde även en arm runt mig. Han snarkade lätt i mitt öra.

Meelo snurrade runt och la sig med huvudet nånstans vid mina knän. Hans fötter i mitt ansikte och en arm nånstans på Magnus. Keeron bytte plats även han och la sig mellan mina ben med ett huvud på en fot och benen på mitt andra ben.
Meelo började gnälla och skälla om vartannat. Sen la han sig på min axel. Hans hår kittlade min näsa till förbannelse och Magnus fick en häl i ansiktet förmodar jag. Han mumlade en svordom. Keeron bytte plats igen, upp bredvid mig. Jag låg alltså i mitten av pojkarna – sämsta jävla platsen. Keeron började gnälla att han hade ont. Jag frågade var och han svarade i benet. Så jag gnuggade lite på hans ben, pussade honom och vyssjade lite. Meelo bytte position. Det var tyst. Jag hörde Keeron snarka. Jag hörde Meelo andas tungt. Han hostade lite, snarkade igen. Jag låg på rygg. På min högra sida hade jag Keeron som hade sitt ansikte vid mitt, en arm på mig och ett ben.
Meelo låg min utsträckta arm, jag nådde hela vägen bort till Magnus som jag hade handen på. Meelo började gnälla. Han sparkades och kom inte till ro. Keeron gnällde igen. Magnus suckade. Jag suckade. Jag hade vansinnigt ont i ryggen och bytte position och jag la mig på sidan mot Keeron. Meelo fick frispel och blev riktigt förbannad på mig.
Allt detta ovan utan inbördes ordning. Jag minns inte när vem gjorde vad om jag ska vara ärlig. Det rör sig om en väldigt lång och utdragen process med många sparkar i ansiktet, boxningspass och revbens-smash för både mig och min make. Jag vet inte vart vårt ovanligt långa tålamod kom från.

– Har du tänkt tanken att gå ner? Sätta på Netflix? undrade Magnus. Och exakt samma tanke hade jag redan tänkt några gånger den senaste timmen. Mitt svar kom direkt.
Så vi började resa oss upp ur sängen och innan vi visste ordet av var bägge pojkar uppe, vakna, pigga och redo. Jag och Magnus var inte heller trötta längre. Keeron flinade och dansade nån robotdans och vi skrattade åt honom. Meelo flinade och sträckte ut handen till mig.

Det var såklart nattsvart ute.
Vi drog ner projektorduken, tände ljus och satte på den nya versionen av ”Sabrina – tonårshäxan” på Netflix som Elin hade rekommenderat.

Inom kort hade pojkarna somnat i soffan. Såjävlaklart ju. Murphys Lag i sin fulla prakt.

Nånstans på morgonen vid 6 eller 7 slumrade Magnus till en stund.
Han vaknade, städade undan i vardagsrum och hall. Sen föreslog jag att han går upp och lägger sig. Han var så trött. Jag sa att vi får sova i pass under dagen. Han pussade mig och gick och la sig. Jag städade köket och nu sitter jag här, klockan är snart 12. Meelo har hunnit somna igen, jävla asshole. Jag har fortfarande inte sovit.

Så godmorgon så jävla mycket. Godmorgon. Jag har inte sovit ens en millisekund inatt. Och jag är onekligen för gammal för sånt här.

Nedräkningen har börjat tills dagen då jag med kärleksfull och (o)varsam hand vräker min sista avkomma.

Just move out!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Småbarnsliv: en vaken natt med akrobatiska övningar (jag är för gammal för sånt här)”

%d bloggare gillar detta: