Smärtstillande, advokat & giftermål

De senaste dagarna har varit jobbiga (igen!). Det är ryggen som vanligt. Det värker och tar all must ur mig. I lördags var jag sängliggandes hela dagen och jag är så tacksam att jag har en stöttande och förstående sambo som med all omtänksamhet en människan kan uppbringa tog hand om mig hela dagen. Jag sov halva dagen, den andra halvan låg jag i sängen och blev servad av min sambo. Mina minuter på fötter är svårräknade. Jag har fortfarande förbannat ont. Skickade in om receptförnyelse på Mina vårdkontakter för att förnya receptet på mina smärtstillande. Min läkare och jag hade kommit överens om 3 tabletter om dagen. Hon hade skrivit på receptet “vid behov” men även “3 tabl/dagligen”. Jag fick inte svar av MIN läkare utan någon annan som hade skrivit ett mindre utlägg om att jag borde ha tabletter kvar sedan sist jag fick recept, det innebär att jag ju tagit 3 tabletter om dagen och man får bara ta max 2 (eh NÄ!). Hon skrev ut en liten förpackning. De förstår inte att mitt behov innebär dagligen. Och denna läkaren tycktes inte veta att jag och min läkare kommit överens om just 3 om dagen. Så nu är jag utan igen eftersom de inte förstår mitt behov och dessutom inte förstår hur upptaget fungerar efter en GBP. Jag blir så trött…

Jag spenderade förra veckan åt research. Familjerätten, Polisen och advokaten. Fick väldigt mycket bra svar och samma reaktioner när jag berättade om mitt ärende. Sådär “hakan i golvet” och det har de inte stött på tidigare men framförallt “Det där är ju inte riktigt!” – och dessutom OLAGLIGT.
Det enda som är ett hinder för oss att gå vidare med adoptionen är GIFTEMÅL. Inte hans (olagliga) utpressning om att sälja barnet (människohandel). Men vårt giftermål. Det finns inte en domare/jury i världen som skulle neka  Kaeli’s pappa att adoptera henne, när man ser biofaderns utpressning och utdrag ur belastningsregistret. Det kan tvärtom ligga  honom väldigt mycket i fatet när jag anmäler och stämmer honom. Min advokat tar mitt fall, och nu väntar hon bara på mitt samtal där jag berättar att vi gift oss.

Frågan är – ska vi fortsätta med vår plan om giftermål den 14/4, dagen då vi först träffades, eller ska vi gifta oss tidigare bara för att sätta igång processen?

Du gillar kanske också...

14 svar

 1. Patruska skriver:

  Hmm ja, kanske bäst att gifta sig med en gång, fast å andra sidan förstör det lite tjusningen att stressa in i äktenskap. Å tredje sidan är det för Kaelis skull å fjärde sidan har ni väntat i Så många år, vad är ytterligare ett par veckor? Gör vad som känns bäst för er

 2. Jeanette skriver:

  Kan inte säga vad ni ska göra, gör det som känns bäst för er utifrån er situation!

 3. MansonDust skriver:

  Jag hade nog valt att försöka flytta datumet närmare. Ett datum är bara ett datum, egentligen.. Processen med adoption etc kan ju ta lång tid, så ju förr desto bättre enligt mig.

 4. Sandra skriver:

  Tidigarelägg giftermålet så adoptionen får fart och få ett extra datum att fira, tårta på fler dagar ;)
  Ni får väl helt enkelt känna efter hur viktigt datumet är för er, vill ni ha just det datumet som vigseldag så väntar ni, känns det inte så viktigt så kör på tidigare :yes:

 5. Studentmamman skriver:

  Gift er nu! Det hade jag gjort- att K får en fin pappa är ju viktigare än ett datum…dessutom får ni ju två datum att fira och kalas kan man ju inte få många av :-)

 6. Louise skriver:

  Alltså det är ju Snart den 14/2! Då kan ni ju gifta er! Jag hade INTE väntat! Lika bra att köra på redan nu! Det blir ju bara jobbigare att Vänta! :heart:

 7. Louise skriver:

  Hur pass mycket Ni vill hålla kvar vid datumet? Jag hade gift mig som det var planerat från början, 14/4. Men jag är väldigt mycket ”datum”, och vill inte ta en dag ”bara för att”. Fullt förståligt att Ni vill dra igång adoptionsprocessen ASAP, dock. :heart:

 8. Louise skriver:

  Oooops! Ser att min första mening i tidigare inlägg blev lite fel. ”Hur pass mycket vill Ni..” ska det stå!
  Glömde skriva; varför ska vissa läkare lägga sig i vad andra läkare valt att komma överens med patienten om? Sådant blir jag så trött på! Är också opad och ibland får man ha en mindre föreläsning för att läkarna ska förstå att som opad lever man under något andra förutsättningar än de som inte är gbp- opade. Krya på Dig!!! :rose:

 9. Emma skriver:

  14/2 borde va ert nya datum

 10. Sophie skriver:

  Säger som Sandra skrev längre upp, är datumet väldigt viktigt för er så väntar ni, spelar det ingen större roll så kör på ett tidigare! Lycka till med allt!

 11. TezziliTezz skriver:

  Säger som ovan, 14/2 känns som rätt bra datum :) önskar er all lycka!

 12. Jessica jönsson skriver:

  Nu går jag emot trenden och säger tvärtom, gift er på den dagen ni bestämt. Han har varit hennes frånvarande pappa sen hon föddes och det verkar inte gå någon nöd på henne så vad spelar 2 månader till för roll?

 13. Kicki skriver:

  Kanske en kompromiss? En enkel vigsel i ”borghuset” som bara ni vet om( för papprets skull) och sedan en vigselcermoni den dag ni tänkt. Så det formella tidigare men själva bröllopet som planerat….

 14. Marie skriver:

  Behåll datumet då ni träffades och som ni bestämt er för sedan innan. Det är er dag och borde vara den dag som ni för alltid förknippar med kärlek (när ni träffades och när ni gifte er).

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com