ante omnis mea familia

Smärtstillande, advokat & giftermål

De senaste dagarna har varit jobbiga (igen!). Det är ryggen som vanligt. Det värker och tar all must ur mig. I lördags var jag sängliggandes hela dagen och jag är så tacksam att jag har en stöttande och förstående sambo som med all omtänksamhet en människan kan uppbringa tog hand om mig hela dagen. Jag sov halva dagen, den andra halvan låg jag i sängen och blev servad av min sambo. Mina minuter på fötter är svårräknade. Jag har fortfarande förbannat ont. Skickade in om receptförnyelse på Mina vårdkontakter för att förnya receptet på mina smärtstillande. Min läkare och jag hade kommit överens om 3 tabletter om dagen. Hon hade skrivit på receptet “vid behov” men även “3 tabl/dagligen”. Jag fick inte svar av MIN läkare utan någon annan som hade skrivit ett mindre utlägg om att jag borde ha tabletter kvar sedan sist jag fick recept, det innebär att jag ju tagit 3 tabletter om dagen och man får bara ta max 2 (eh NÄ!). Hon skrev ut en liten förpackning. De förstår inte att mitt behov innebär dagligen. Och denna läkaren tycktes inte veta att jag och min läkare kommit överens om just 3 om dagen. Så nu är jag utan igen eftersom de inte förstår mitt behov och dessutom inte förstår hur upptaget fungerar efter en GBP. Jag blir så trött…

Jag spenderade förra veckan åt research. Familjerätten, Polisen och advokaten. Fick väldigt mycket bra svar och samma reaktioner när jag berättade om mitt ärende. Sådär “hakan i golvet” och det har de inte stött på tidigare men framförallt “Det där är ju inte riktigt!” – och dessutom OLAGLIGT.
Det enda som är ett hinder för oss att gå vidare med adoptionen är GIFTEMÅL. Inte hans (olagliga) utpressning om att sälja barnet (människohandel). Men vårt giftermål. Det finns inte en domare/jury i världen som skulle neka  Kaeli’s pappa att adoptera henne, när man ser biofaderns utpressning och utdrag ur belastningsregistret. Det kan tvärtom ligga  honom väldigt mycket i fatet när jag anmäler och stämmer honom. Min advokat tar mitt fall, och nu väntar hon bara på mitt samtal där jag berättar att vi gift oss.

Frågan är – ska vi fortsätta med vår plan om giftermål den 14/4, dagen då vi först träffades, eller ska vi gifta oss tidigare bara för att sätta igång processen?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 tankar om “Smärtstillande, advokat & giftermål”