Smått & gott!

Nu är min diskmaskin levererad och står i köket och väntar ivrigt på att få lov att börja sin nyanställning hos Familjen Ekenstéen. Jag har varit nere hos min hyresvärd igår och betalade inkopplingen och det visade sig att jag behövde “bara” betala 1300 kronor istället för 1800 kronor eftersom jag redan har en ny blandare. Jag fick ju en ny kran för en tid sedan. Men jag är väl väldigt ivrig. Nu har jag betalat och tycker att det känns surt på att det ska dröja “1-2 veckor” innan entreprenörerna kan komma hit och fixa. Jag vill ju ha detta ordnat.. igår, när jag betalade.

En snabbuppdatering om livet i största allmänhet:
Kaeli har fortfarande lite lämningsångest. Och dessutom förmodligen den andra framtanden på väg fram. Varje förmiddag när vi närmar oss dagis och hon inser var vi är på väg börjar hon gråta. När jag lämnar henne stortjuter hon och blir så ledsen att det gör ont i hela mig och egentligen, om jag ska vara ärlig, vill jag rycka henne ur frökens famn och springa iväg med henne och räcka tunga till fröken. MIN bebis. Menne.. det kanske inte vore det mest optimala. Och jag VET att det dröjer mindre än fem minuter sen har hon slutat gråta. Och det vet jag eftersom fröknarna på Kaelis dagis är så jävla underbara (jag har ju sagt det hela tiden) att de till och med tagit foto på henne och mmsat mig och berättat att hon är glad och lugn. “En glad o nöjd tjej som  skall bli pussad på hela dagen :- )” stod det i ett mms där min fina dotter sitter i knäet på en glad fröken B. Om man inte kallar det service så vetefan. Jag blev så himla glad och lycklig av det mmset och det underlättade nog hela min dag när jag kunde ersätta bilden jag hade i huvudet av min skrikande dotter, till bilden där hon sitter nöjd hos fröken och får massa TLC.

Jag var på föräldramöte på skolan. Det var i Laaiti’s klass. Först fick vi sitta igenom en föreläsning av Direko Föräldrastöd. Det är ett gäng psykologer, kuratorer och pedagoger som ska finnas som stöd för föräldrar i kommunen. De pratade om 6-åringen. Det var lite grann som att gå en 60-minuters kurs om hur man ska uppfostra sin 6-åring. “Barn gör inte som du säger, de gör som du gör så kanske ska ni föräldrar rannsaka er själva” sa psykologen. Då var jag tvungen att avbryta och sa vad jag tyckte och såg hur föräldrar vände sig om och tittade och förmodligen undrade de vad i helvete det var jag sa! Och psykologen tycktes inte hålla med mig men förstod min poäng när jag berättade att jag faktiskt säger till mina barn på ICA att “Nej, detta godiset är inte till er, det är mitt. Det ska jag äta när ni sover”. Så få man tydligen inte lov att göra. Eller får & får – man BÖR kanske inte. För det fins bättre alternativ. Som att ljuga eller smyga..? Nåja. Jag tyckte att det var slöseri med tid eftersom jag inte kom till föräldramöte för det, jag kom dit för att höra hur det går i klassen och jag tyckte att det mesta av det Direko föreläste om var totalt ointressant. Nej jag känner inte igen den 6-åringen ni beskriver, nej, jag håller inte ens med om er “pedagogik” alla gånger.
I alla fall.. väl inne i klassrummet senare hade vi föräldramötet. Det drog ut på tiden eftersom Direko hade dragit ut på sin tid. Av 19 barn kom 6 barns föräldrar. APPLÅD. Tack för ert engagemang i våra barns skolgång! Jo jag vet att vissa faktiskt hade förhinder och inte KAN komma, men merparten hade inte ens hört av sig utan bara låtit bli att närvara. Fröknarna forcerade mötet eftersom vi var försenade och gick igenom det mesta. De kom in på (mitt) heta ämne SET (Social & Emotionell Träning) och jag kunde inte låta bli (även om det är fel föräldramöte) att nämna att SET faktiskt, enligt senaste studier är ett av de SÄMSTA antimobbingsprogram som finns. Punkt slut. En av fröknarna sa att hon vet det.. hon har hört det också – SET och Komet är de två program som visat sig vara bottenskrap och nej, det känns inte ett dugg betryggande att mina barn skola då envisas med att fortsätta ha ett antimobbingprogram som dessutom visat kan leda till mer mobbing och kränkning. Nåja, det är ett annat inlägg..

Idag är det fredag och faktiskt.. min nästsista dag på India. I morgon är min sista dag där och jag slutar pierca i den studion av olika anledning som jag inte tänker dra här. Jag har två nya jobb som jag kommer börja på från och med Måndag (snacka om smidigt planerat). På lördagar kommer jag pierca i en annan studio i Malmö och jag ser fram emot miljöombytet och nya människor och även helt andra arbetsuppgifter i mitt nya arbete. Så nu  vet ni det! Vill ni pierca er hos mig får ni höra av er så berättar jag vart ni ska gå!

Nu är det dags att göra sig iordning för denna dagen! Fredag! Men det känns inte som fredag när man vet man ska jobba lördag..

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Mrs Andie skriver:

  Vad bra att du tog upp att SET var ett dåligt antimobbningsprogram, ju fler som blir insatta i det kan ju påverka skolan på olika sätt att hitta något som fungerar bättre.

  Och grattis till de två nya jobben det var fint planerat av dig.

 2. Jessica skriver:

  Fy vad drygt att du tvunget måste vänta på din diskmaskin. Du får köpa papp och plast sålänge att äta med :) .

  Skrattar lite åt din blogg och hur olika vi är som mamma :) . Jag klemar väldigt mycket mer. Och jag skulle nog inte få för mig säga så om godis till mina barn men samtidigt är där väl inget fel i att göra det. Känner som så att man gör det som funkar hemma hos en.

  Vad dåligt att där bara dök upp så få föräldrar, har verkligen väldigt svårt att förstå vad som kan vara så himla mycket viktigare. Gör mig ledsen att läsa, om man skaffar barn så engagerar man väl sig i deras liv med? Är inte bara att skaffa och trycka ut direkt.

  Lycka till på nya jobbet!

 3. litchi skriver:

  Vad spännande med nytt jobb, hoppas det var bra! Vart hittar man dig nu då Maddi om man vill pierca sig? :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com