Snart är jag flintskallig!

Skojar bara ?

Men så tappar jag hår igen. Som jag gör i perioder. Nu när äntligen mitt hår börjat växa ut. Ett tag tyckte jag det växte ovanligt fort. Nu i efterhand undrar jag om det kan ha berott på kosttillskottet från RFSU som både jag och Magnus fick prova genom Buzzador. Men nu käkar jag inte de längre och eftersom det är enormt med stress i mitt liv just nu påverkar det som känt kroppen. Bland annat hår, hud och naglar. jag läste att stress urlakar våra depåer av zink och magnesium, vilket i förlängning ger försämrad hud och mindre lyster.

Hur som haver så googlade jag lite om kosttillskott för håret. Det är ju en hel djungel och finns många produkter. Kom fram till att det viktiga som håret behöver är bland andra Biotin, B12, B7 (Biotin), B9, B5 (Pantotensyra) Zink, D-vitamin, E-vitamin, Niacin, Magnesium, Kisel, Selen osv.
Hår, din hud och dina naglar består av mer än 50 procent kisel, vilket gör det till en av de viktigaste byggstenarna. Utöver det, så är zink en av de mest förekommande mineralerna, så det förekommer i stor mängd i just hår, hud och naglar. Det är med anledning av det, som zink kallas för vår skönhetsmineral och läkningsmineral.

De som syns mest är som vanligt alla svindyra produkter. Jag hittade bland andra ”Hårkontroll Boost”, en burk med 60 tabletter för 278 kr. Och man ska ta 2 tabletter om dagen. Så 30 dagar för 278 kronor. Runt 4,50 för tablett. Den innehåller bland annat Keratin, Zink, koppar, niacin, pantontensyra, b6, Biotin.

Sen hittade jag ”Hair optimizer” för 269 kr. Även där 60 tabletter och 2 om dagen. Det blir ca 4, 50 per tablett. Runt den prisklassen låg många rekommenderade produkter. Innehållet i dessa är vetegroddsolja, Hirsextrakt, Pantotensyra, Zink, L-Cysteine (aminosyra som innehåller svavel), Koppar, Biotin, Selen.

Det slutade med att jag köpte 3 burkar av ”Active care Silica”. De kostar 59 kronor för 150 (!!) tabletter. Det blir ca 2,50 per tablett.
Även här är det 2 tabletter om dagen. Dessa innehåller Åkerfräkenpulver (kiselsyror), Öljäst, Vitamin C, Tiamin (B1), Riboflavin (B2), Niacin, Vitamin B6, Biotin, Pantotensyra, Zink, Koppar, Selen, Jod – dvs det viktigaste som jag behöver.

De säger att det kan ta uppmot 3 månader innan man ser resultat. Det kan bli dyrt om man väljer de dyrare produkterna. Jag hade behövt köpa 3 burkar och då landat på 834 kronor för ”Hårkontroll Boost” och 807 kronor för ”Har optimizer”. Men nu landade jag på 159,30 kronor för de 3 burkar jag köpte på nätet (fick 10% rabatt när man köper 3st), när jag köpte ”Active Care Silica”. Viss skillnad. Produkter som i stort sett innehåller samma saker. Mina multivitamin jag köper (Vita-Mine) innehåller en del av det (egentligen det mesta) men inte det viktigaste för just håret.

Så nu ska jag testa detta. Jag hoppas att jag slutar tappar hår, att det växter fortare och blir starkt.

Har ni egna erfarenheter eller tips? Dela med er! Släng in en kommentar!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Louise skriver:

  Jag åt silicea hår o naglar när jag tappa hår o är jättenöjd med dem. Som du säger själv fick man äta dem i minst 3 månader.
  0  0
 2. Tess skriver:

  Tappar hår som fasen i perioder, så jag äter Great Earth Beautiful Hair och B12. Jag köper endast från Great Earth, de har bra villkor och de bästa hälsokostprodukterna. Jag kan varmt tipsa dig om denna:Great Earth Biocell Collagen II + Hyaluronsyra pga dina ledsmärtor.. googla den och läs om den, blev årets ledprodukt och har hjälpt MÅNGA även mig och mitt knä. Den är dyr, men jag tar två från början och sedan en om dagen för att hålla nivån i kroppen. Den är GRYM. Beautyful Hair är överkomligt 169:- 60 tabletter och en om dagen. Att jag gillar deras produkter beror på att jag provat många av dem och att de är så koncentrerade så att det behövs minimal dos på dem. Inga utfyllnadsmedel eller skit.. Men jag är nyfiken på utvärdering av dina hårtillskott :)

 3. Marie skriver:

  Efter min gbp-op har jag också tappat mycket hår i omgångar. Det jag märkt hjälpt är d-vitamin alt multivitamin, dubbel dos/dag mot rekommenderad. Willys brukar ha billiga multivitamintabletter (100 st för typ 79:-) och äter jag det märker jag ganska snabbt en klar förbättring.

 4. Emma skriver:

  Hur fasen kan 278kr och 269kr för samma mängd och samma dos ge samma summa, är min första reaktion ?

  Hoppas som fasen det hjälper, dock! ❤️

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com