ante omnis mea familia

Snart börjar sommarlov och min intensiva smärtrehabilitering!

Nu är uppstartsdagarna på smärtrehabiliteringen officiellt till ända. På måndag börjar den intensiva fasen – fem veckors heltid intensivrehabilitering. Exakt vad det innefattar vet jag inte än. Gruppen jag hamnat i består av 10 personer varav en man. Åldrarna är blandade och det är en väldigt god stämning i gruppen. Inte många utav oss tycks ha några förhoppningar utan går in i programmet med öppet sinne.

Magnus har hittat ytterligare knölar som jag bett honom kolla upp. Han har en på halsen som vi nu vet är en ofarlig cysta. Den har han röntgat och gjort en finnålspunktion på. Nu har han knölar i bröstet och på måndag ska de röntgas och på tisdag är det punktion. Jag känner tillräckligt många som drabbats utav cancer för att ge mig ångest över detta. Även om man logiskt vet att det förmodligen inte är någonting att oroa sig för så gör man det automatiskt.

På fredag är det skolavslutning och barnen har då sommarlov. Jag missar de första fem veckorna eftersom jag är i Lund och Magnus har tagit 5 veckors föräldraledighet då så han är hemma med barnen (förutom Eljena som ska vara hos sin mamma i 30 dagar, vilket för övrigt är det längsta umgänget med sin mor), därefter har han semester i 2 veckor. Så det blir verkligen långledigt för maken!
Phini ska spendera 2 veckor i sommarskola och jobba upp sitt betyg i svenska. Egentligen skulle han åka till stuga i en vecka med kompisen André men det satte jag stopp för. Såhär är det – en semester med kompisen är en belöning/privilegie. Det ska man förtjäna. Och låt oss bara säga att barnet i fråga har gjort raka motsatsen till det. Prepubertet är inte lika roligt som man kan tro och dessutom något som folk inte verkar förbereda en på eller ens prata om.
Däremot får han följa med övriga familjen till Småland, när vi hälsar på farmor och farfar i sommar.

Jag läste en artikel nyligen om nya “trenden” att måla i målarböcker, för vuxna. Att det tydligen ska vara lite terapi, i synnerhet mandala. De där cirklarna med massvis av små detaljerade mönster i många olika färger som ni säkert sett. Jag tycker ju att det är roligt att färglägga men har väl i ärlighetens namn känt mig alldeles för dum för att ens måla i barnens målarböcker men nu tänkte jag prova – det finns ju målarböcker speciellt för vuxna! Så jag köpte hem en hel hög med olika böcker med olika motiv – mandalas, djur, växter, fantasi etc osv. Sen köpte jag massa olika pennor och satte igång och kom på mig själv med att verkligen uppskatta det! Det är ju så många detaljer att färglägga så det kräver en hel det fokus och koncentration, vilket gör att annat i hjärnan liksom kopplas bort den stunden – så sett blir det avkoppling för mig. Mina fingrar och händer däremot uppskattar INTE min nya hobby, givetvis. Det kunde jag väl räkna ut. Det gör fruktansvärt ont och jag har nu fått tejpa händer och fingrar för att ge dem extra stöd. Och jag hoppas att känseln återkommer i tummens fingerblom igen. För jag har absolut ingen känsel där längre.
Jag brukar lägga upp bilder på Instagram. Ni kan se bland annat de bilderna som jag har färglagt om ni klickar här.

Så ligger det till här! Något att tillägga?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Snart börjar sommarlov och min intensiva smärtrehabilitering!”