Snorkladd och mentalpatient

Det är bara så att vissa dagr på mitt jobb är helt knäppa. Sanslösa. Och idag var en sådan dag när man fick se roliga och knäppa människor.. och äckliga. Ibland undrar jag hur folk tänker?!
Utanför vår butik, vid ingången till EB Games, såg jag en medelålders man stå. Han tittade på mig och jag tittade bort. Nästa gång min bick skulle röra sig förbi honom ser jag honom stå med ett finger upp i näsan. Och inte lite, inte ett enda försök till diskretion – han fullkomligt rotade i näsan som om där vore självaste guldgruva att hitta, i hans egen näsa. Jag undrar varför han rotade sådär, vet han inte redan vad som finns i hans näsa..?
Jag fnittrade lite och med hakan vid knäna nämnde jag de för Cindy och vi följde denna mannen en stund. Han gick bort från ingången och ställde sig vid ett av våra skyltfönster och grävde lite igen. Sen gick han tillbaka till ingången vid EB Games – grävde i näsan lika galet och tydligt som innan.. sen lutade han sig med den handen på en pelare och lät den fösiktigt glida ner. FY FAN! Vad trodde han.. att ingen såg honom..?
Och jag som försöker lära mina barn att inte rota i näsan – jag kanske har fel för mig?

När jag satt ute vid Securitas och tog en cigg såg jag en kvinna närma sig. Eftersom hon kom in vid denna ingången förmodar jag att hon jobabr på centrat men jag kan inte minnas att jag någonsin sett henne än mindre talat med henne. När hon närmade sig mig utbrast hon i välton, som om vi var vänner ”NU ska du få höra, vet du vad som hände?!”
Jag var på god väg att vända mig om och se om det fanns någon bakom mig som hon pratade med, men jag visste att jag var ensam.
Kvinnan började berätta om ett telefonsamtal hon fått som hon hänvisat till sin chf då hon trott det var en försäljare till företaget. Det visade sig att det var hennes granne som skulle ”sätta dit” henne för att hon använde sin tjänstebil för privat bruk som exempelvis storhandling. Kvinnan fortsatte berätta och nästan förklarade för mgi att ICA Maxi liggeer på vägen hem från jobb och visst fan stanna man till på vägen hem, vad är faran i det..?
Hon fortsatte at prata om Stefan och hans van, om sin man och vilken stad och till och med gatuadress hon bodde på och jag undrade mest vem fan hon är?! Det kändes inte obekvämt men däremot ovant, hur ofta gör en svensk så? Vi svenskar som helst inte ens tittar åt en främling.. Sånt händer bara inte..
Men tänk ändå, om alla svenskar KUNDE göra så och prata sådär med en vilt främmande människa..? Så många vänner vi hade haft och så lätt det då skulle vara att skaffa nya bekantskaper.. Man skulle fan aldrig vara ensam om man alltid kunnat prata med vemsomhelst utan att de skulle tro man var en förrymd fånge från mentalsjuhus.. Just my two cents.

Du gillar kanske också...

16 svar

 1. Jessica H-N skriver:

  *uhh* jösses.. nu vill jag inte ta tagi ngn stolpe/pelare ngnstans istan..blörrkk…

  men du skriver skönt tycker jag
  samt välformulerad o detkänns som jag ”följer” med i ert ögon då dessa saker händer framför er… *blomma*
  oki hare göööttttt

 2. Anna skriver:

  haha sånt där råkade man ut för flera gånger i veckan när man bodde i sthlm. Folk som helt plötsligt börjar prata med dom som man kännt dom hela livet. Det kunde va på tunnelbannan eller när man väntade på bussen.. Och sen den är äckliga gubben vill jag helst inte tänka på, ända gången jag kanske ”gräver” i näsan är om jag har ett sår där men det händer fasiken inte ofta… *studs*

 3. Jessica skriver:

  Hade aldrig gått fram och pratat med en främling så faktiskt

 4. Matilda skriver:

  Haha, hade jag sett en människa stå och gräva så i näsan hade jag nog fan sagt till personen! :P
  Fan vad äckligt. haha!

  *hej*

 5. Marie skriver:

  Haha, det händer skumma saker hela tiden -främst när man jobbar i affär tycker jag ;) Jag höll dock på att garva ihjäl mig i detta inlägg :p

 6. Ninna skriver:

  försöker lära min dotter med att inte peta i näsan ist så gräver hon *tihi* *note* men skam den som ger sig jag tänker fortsätta tjata på henne för jag vill inte att hon ska bli en sån näsgrävare.

  jadu det kallar jag verkligen att vara spontan och framåt *haha*

 7. Annelie skriver:

  Haha du skulle gått fram och frågat honom om han skulle ut och meta *tihi* och att maskar kan man gräva upp med en spade :)

 8. Emma skriver:

  Men det var ju roligt… Fast det är kanske lite svårt att hänga med i handlingen när man inte vet vem som är vem i dramat. ;)

 9. Andie skriver:

  Visst kan människor vara konstiga ibland.

 10. Linda skriver:

  Jag fick vara med om det värsta när det gäller snor i vintras… När jag sitter på bussen hoppar det på en karl som sätter sig snett framför mig på bussen… Jag tittar ut genom rutan ett tag och sen tittade jag som automatiskt mot bussdörren när folk skulle kliva av. Då sitter han och tokslickar över hela handen. Jag börjar må illa när jag ser honom sitta och slemma ner hela handen. Sen för han handen upp mot näsan, snyter sig i handen OCH BÖRJAR OM IGEN. :S Det är nog det obehagligaste jag sett, och jag blev tvungen att hoppa av bussen och kräkas. Kan tillägga att snor är min absolut största fobi också…
  :(

 11. Caroline skriver:

  Det var en tant som började prata med mig inne på Coop i dag. Hon skulle ha socker, eftersom hon skulle baka bullar till sin son. Det hade hon tydligen gjort igår med, men då hade hon bränt dom. Saken var att jag mest blev irriterad på henne eftersom hon stod framför mig i kön och började sitt jidder medan kassörskan hämtade sockret, som hon själv givetvis hade glömt att plocka med sig till kassan… nej, jag är nog ganska typiskt svensk av mig. Människor jag inte känner hålls gärna på en armlängds avstånd!

 12. MaddeMad skriver:

  Usch va räääääligt :S

  Jooo d hade varit roligt med öppnare människor men….. vi lever i en sjuk värld där man har sjuka människor i sin närhet.

  Kvinnan hade verkligen tur att du e en frisk & sund tjej annars så hade hon haft en psykopat under sängen vid detta laget. *Hue*

 13. Sarah skriver:

  Vad härligt med så ”osvenska” människor.
  Jag tycker ofta vi svenskar är så jäkla tillknäppta o sura, ja, på riktigt!
  Vi hälsar ju knappt på våra grannar ens.
  Hur jag själv är? både och skulle jag nog vilja påstå.
  Beroende på vilket humör jag är på, men jag räds oftast inte för att babbla med en okänd, dock skulle jag behöva ett blixtlås över truten i bland, för det händer jag pratar för mycket med folk jag inte riktigt känner.

 14. Sarah skriver:

  På tal om pela kråkor,
  jag låter min dotter pela på, för hon ger alltid
  sina kråkor till sin mamma med ett *tattaaaa*
  Och kråkorna måste ju ut, hur ska man annars kunna andas?

 15. maria malmgren skriver:

  fii fan vad man känner igen sig :) jag är en sån som kan börja prata med vem fan som.., på tåg , buss i kön på ica … diskutera allt från väder till skostorlek eller tidningar löpsedlar.. meeen WTF jag är juh dansk.. det räknas jjuh inte då eller ? haha *tihi*

 16. Therese Anerland skriver:

  Urk fy det där är ju äckligt ju. *bash* Kan inte folk vara diskreta och göra sånt på tex toa?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com