ante omnis mea familia

Som dominobrickor, en efter en…

Två dagar efter att Keeron började dagis igen efter sommarlovet så blev Meelo sjuk. Han följer ju med och lämnar och hämtar varje dag och han tycks bli lättare sjuk än många andra – i synnerhet förkyld och vi vet alla hur det går till med dagisbakterier.

Det är omkring 6 veckor sen. De första veckorna var det ganska lugnt. Bara en liten förkylning med snorig näsa, inte mycket mer. Samtidigt som han har fått 4 tänder i överkäken samtidigt. Men de sista dagarna, igår speciellt men framförallt inatt, har hans förkylning eskalerat. Igår på dagen såg jag något vitt kör i hans öra. Han verkade om när jag tryckte vid örat. Har han kanske öroninflammation, tänker jag. Igår kväll såg vi att hans ena öga var kletigt – såg ut som kommande ögoninflammation.

Inatt vaknade jag av att han hostade och kräkte. Jag tog upp honom och bar honom till toaletten och lät honom kräka resten i vasken istället. Orka städa golv? (Nej jag höll honom inte ovanför toastolen för jag kan inte böja mig – i synnerhet inte med honom i famnen (min rygg är kass)).
Han var väldigt varm så jag tog ner honom och kollade tempen som visade 39.4°C. Jag gav honom en alvedon eftersom han mådde inte alls bra. Sen fick vi upp igen och satte oss en stund på balkongen. Det var inte alls kallt ute men svalare än vår varma lägenhet.

Imorse var hans öga helt igenkletigt. Och feber igen. Jag körde syskonen till skolan och på väg hem hörde jag honom spy där bak och väl hemma ser jag att han spyr galla.
Stackars denna ungen! Han blir så lätt sjuk och det tycks omöjligt att undvika.

Sen har vi Phini som de senaste dagarna haft ont i örat. Han har en tendens att få det när han blir förkyld. Hans lymfkörtlar på halsen är svullna, han hostar och har ont i halsen.
Även jag har fått ont i örat (jag är ett ”öronbarn” och får lätt ont i öra/öron när jag blir förkyld) och Keeron har börjat hosta.
Magnus berättade innan han gick till jobb i morse att han har ont i lungorna när han andas. Han har ju haft problem med sånt förr (kollapsade lungor etc). Tyckte han sa att det känns bättre om han ligger ner. Och jag tyckte även att hans andning såg lite mer ansträngd ut än vanligt imorse. De senaste dagarna har han dessutom haft ont i övre delen av magen och runt bak mot ryggen. För att inte snacka om hans sinnessjuka hosta där han helt tappar andan. Hostan är jobbig på dagarna men värst på nätterna (då väcker han ju mig!!). Men är han hemma från jobb? Nej. Tycker jag han ska vara hemma? Definitivt.

Jag har själv erfarenhet av att överanstränga och pusha kroppen när den redan är sjuk och det slutar aldrig bra. Men Magnus har väldigt hög arbetsmoral och vill inte förlora pengar heller. Arbetsmoralen köper jag men jag lever hellre fattigt om han mår bättre än tvärtom.

Så där har ni nuvarande status i min familj.

Åh, och diskmaskinen är sönder igen. SÅKLART! Sist var det nått med avloppet som Magnus fixade men denna gången vetefan vad det kan vara.

Just shoot me now!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Som dominobrickor, en efter en…”

%d bloggare gillar detta: