ante omnis mea familia

Sommarkänsla! Med shorts och tårtor!

Vilka vårkänslor som spirar idag när solen skiner och det är varmt! Vi passar på att hänga i trädgården med våra barn och leker ”Nu är det sommar”.

Barnen har shorts och det står dricka på bordet. Mitt växthus satte Magnus upp och Kaeli la sig på en filt med kompisen Minella.

Det har blivit en del bakning hemma hos oss. Jag blev sugen på morotskaka av nån anledning så efter några dagars funderande slog jag slag i saken och bakade.

Sen råkade jag komma över ett recept på snickerskladdkaka som jag kände mig tvungen att baka. Och ja, den var lika god som den ser ut och låter. En perfekt kaka att bjuda på och alla älskade den!

Men något annat som också är perfekt att bjuda på – som är lyxigt ut och låter lite fint, är Pavlova. Pavlova är mer eller mindre en vanlig marängtårta. Så pinsamt lätt att göra och snabbt att vispa ihop, det som tar tid är när marängen är i ugnen. Man lägger på ett lager vispad grädde och toppar med bär, vissa har lemoncurd också. Det är enkelt men löjligt gått. Jag fick marängen Precis som jag ville – krispig utanpå och kletig/mjuk inuti. Der blandade sig väl med grädden. Jag krossade dessutom lite maräng och strödde över och smälte choklad som jag hällde på. Och man ska/behöver inte spritsas allt som jag gjorde (marängen kommer ändå inte synas under grädden) men jag tycker det är skoj att spritsa! Den ska väl egentligen vara rund men jag kände mig lite rebellisk.

Denna tårtan älskade hela familjen.

Och dagens tips, nu när solen kommer, handlar om solkräm!

På vår förskola där Keeron går brukar de vilja att barnen har med sig vattenflaska och solkräm. Jag hittade, på Lidl, reseförpackningar med lotion, tandkräm och massa annat bra, även solkräm. Så alla barnen fick varsin sån som de ska ha med sig i väskan. Tar ingen plats alls. Och Keeron har en på förskolan.

Glöm inte smörja in kidsen! Annars dör de i cancer och det är ditt fel. ?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Sommarkänsla! Med shorts och tårtor!”

%d bloggare gillar detta: