Sommarlov–hur gör NI?

På fredag är det avslutning för pojkarna sen är det sommarlov. Mina söner har ju den fördelen detta året att jag är sjukskriven och hemma ett tag till, så de kan ju lite få bestämma själva hur de vill ha det – om de vill vara på fritids och leka med kompisar eller om de vill vara lediga. De har nog inte riktigt bestämt hur de vill ha det. Och jag vet ju inte på rak arm hur länge min sjukskrivning kommer vara heller och när/om jag kommer börja arbeta igen. Och med vad, för den delen..

Hur gör ni andra med sommarlov?
Ni som har heltidsarbete – hur har ert/era barn sommarlov? Delar ni upp era semestrar föräldrar emellan så barnen har ett helt sommarlov eller har de bara någon veckas semester när ni har det?

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. Therese Isak&Theas mamma skriver:

  Vihade samtidigt, eller så hade jag en vecka innan och Isakavr hemmamed mig den veckan med..
  Dettta året närjag är föräldraledig tänkte jagha honom hemma hela sommaren och sågårvi och hälsar på bara.. ,mest för det bara är passning så.. då kan han likagärna vara hemma och hälsa på kompisarna som är på dagis nån gång dåochdå..

 2. J skriver:

  Mina barn får ca 5 veckors ledigt. Är ju egenföretagare så jag mixtrar lite med mina tider. Jag kommer inte va ledig 5 veckor. Ledigt nån dag då och då, mannen lika så. Om min personal håller sig friska och krya så får jag med ledigt, annars blir det till att jobba. Om nån dag inte går att lösa så hänger barnen med till jobbet.

  • Jessica skriver:

   Vi tänkte aldrig så långt utan tog semester efter hur vi ville. För mig blir det 4 veckor från och med måndag och sambon 3 veckor från och med måndag. Vilket innebär att Isak kommer vara på dagis när där är som mest vikarier på dagis. Nästa år kommer vi planera annorlunda. Jobbar dock deltid så det blir oftast inte så mycket dagis för Isak.

 3. Sandra skriver:

  Vår stora får 6 veckor ledigt i våra små 5 veckor ledigt ..

 4. Mattias skriver:

  W får 6 veckor då Jag och hans mor delar upp dem 3 och 3.
  S & K får 4 veckor med mig eftersom D har börjat jobba heltid.

 5. Kattis skriver:

  De flesta har ju mer en ”någonn veckas semester” ;P och jag har inga egna barn så jag kan inte svara!

 6. lina cronier skriver:

  Slurken får fem veckors semester. Vi tar vara fyra och överlappar sen så slurken får vara ledig i fem :)

 7. Mia skriver:

  Jag och sonens pappa brukar dela så vi har han ledig 3 veckor var på fritids, dotterns likaså. Resten är dom på fritids :) Men de gillar att vara på fritids så de är ju bra.

 8. carro skriver:

  Min dotter är hemma 8 veckor i alla fall, jag brukar ta ledigt utan betalning över sommaren. Min sambo är hemma 2 veckor med oss.

 9. Åsa skriver:

  Förra året vad jag först föräldraledig 3 veckor och sen hade vi 4 veckor gemensam semester så sonen fick totalt 7 veckor hemma.
  I år går jag hem på semster och är sen föräldraledig ett helt år :))

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.