Sommarrocken 2009 från vår sida sett

Jag har ont i muskler jag inte visste att jag hade. Öm. Mina fötter är ömma, korsryggen värker och armarna och skulderna vittnar om fysiskt arbete. Jag är inte van vid att lyfta bänkar och bord och kånka tills luften nästan går ur mig, det märker jag nu och jag har fått träning så det räcker resten av året. Mina ögon är fortfarande lite svullna, varför vet jag inte. Jag är trött och seg och skulle gärna vilja sova resten av veckan. Men jag är lycklig och jag mår bra och jag har haft kul också, dessa dagarna på sommarrocken.

fs_389512225_21488_1247227729 Vi arbetar två och två i langningsgruppen och patrullerar. Vi håller koll på det mesta, även det som kanske inte är våra uppgifter. Det kostar att jobba i den bästa gruppen på rocken. På fredagen gick jag med en tjej som jag inte gått med tidigare. Vi pratade väldigt mycket under våra promenader och jag förespråkade The Secret som jag tyckte hon skulle se. Jag trodde det kunde inspirera henne. Som människa kom vi bra överens men jag undrade om vi jobbade så bra tillsammans. Hon verkade vara mer en ensamvarg när det kommer till jobb. Hon kände väldigt många där och hälsade på många, vilket hade varit kul om jag också gjorde det, men jag kände mig mer som en svans i början. Under kvällens gång blev det nästan tvärtom, att hon gick bakom mig istället.

fs_389795424_24587_1247311439 Jag blev hejjad på av många av mina kunder från India med sina “Du piercade mig, ser det bra ut? Varför gör mitt öra ont när jag sover på det? Vilken stav behöver jag till tungan och vad kostar de i guld?! Du var så himla duktig, jag ska bara pierca mig hos dig!!” Det var kul att bli igenkänd och uppskattad av mina kunder. Jag och min partner blev stationerade vid mixerbordet vid Joddla med Sivs spelning. Det var fullpackat därinne och fulls ös och fansen hejjade och sjöng med. Jag stod rakt upp och ner i en timme och lyssnade på ett band som  jag vanligtvis inte brukar, men de fick med alla, I’ll give them that. Bra jobbat, joddla. 

Lotta och jag stannade inte så länge på den välkände efterfesten för alla funktionärer. Vi var trötta som ålderdomshem. Och jag höll på att somna innan maten ens hade serverats. Vi drack lite sen blev vi körda hem till Lottas killkompis där i skulle sova. Åh vilken fin kompis hon har.. han hade plockat fram en extrasäng som han hade bäddat och soffan var bäddad med lakan, täcke och kuddar och det var GULD VÄRT efter jobbet när vi kom dit vid 03 på natten. Och kaffekokaren var förberedd!! Vi sov gott, kan ni tro, jämfört med vår tälthistoria förra året. När vi vaknat och druckit kaffe så duschade vi och begav oss tillbaka till rocken för lördagens insats.
Lördagen jobbade jag med Lotta och det kändes inte konstigt alls. Vi jobbar jävligt bra ihop. Inte för att vi är bra vänner utan för att vi nog är ganska lika. Vi är inte rädda för att ta itu med saker och ting och hugga i när det behövs. Vi blev bundis med de gula vakterna. De gula vakterna är de med skyddsvästar och batonger och som är stora som hus. Jag nådde de upp till midjan och det kändes tryggt att vara polare med dem, även om jag var på väg att komma på kant med en av dem för att jag är så jävla stor i truten, men det slätade jag över sen. Och när vi faktiskt hade en incident som kunde blivit en mindre massaker, kom vi på att det är jävligt bra att vara på god fot med dessa vaktnerna som faktiskt ställde upp för oss när vi behövde det. All cred.

fs_389850916_92300_1247322339 Bänkar och bord från tält skulle bäras in och sen bäras ut och sen flyttas. Jag vet inte om det är vår uppgift men varje år blir det vår uppgift och min grupp klarar det så bra och snabbt. Det är nog det som gör ont i armarna idag. Lotta och jag fångade in några ungdomar med fel dryck i handen och fick höra olika historier till hur det glaset hamnade i deras hand. Skylla ifrån sig kan de, i alla fall. Men vi fick inga problem med ungdomarna, de var glada i alla fall och några kramade oss till och med och loooooooooovade att inte dricka mer. Det löftet höll somliga i en halvtimme tills vi plockade dem igen. Men det blev en del cider och öl som fick möta sitt öde vid gräset. Noll tolerans.

Lotta och jag fick följa en alldeles för förfriskad ung man till utgång. Han var bråkig och hade en kompis som tyckte han skulle hem och vi instämde. Lotta hade redan följt honom ut dagen innan när han fick för sig att mixerbordet kunde vara ett bra ställe att kissa på. Lotta höll inte med och tog honom just som han knäppte upp brallorna och fick visas ut. Sen kom lördagen när vi fick visa honom ut igen. Lottas nacke ville han knäcka och jag skulle veta att jag inte var så jävla häftig. Så med tummen upp och ett leende på läpparna visade vi gentlemannen ut från området och vinkade hejdå när han vände sig om och pekade finger.

Lotta stötte på en killkompis med sina vänner, något runda under fötterna. Lotta stod och pussades och kramades och jag snackade med kompisarna sålänge. Vi sa hejdå för en stund och patrullerade vidare och stötte på de en gång till igen. “Där är hon den snygga igen” utbrister Lottas killkompis kompis och tittar mot mig. “Den snygge med ring på fingret” replikerade jag snabbt. Haha. Han verkade inte vidare imponerad och var säker på att min trolovade inte är den rätte, för det var ju han. Lotta inflikade att jag faktiskt ska gifta mig den 9/9/9 och kort därpå avslutades det samtalet och vi gick vidare igen. Så bra att ha  en ursäkt när killar raggar, jag har ju ring på fingret!

Vi gick och vi gick och vi gick tills vi itne ville gå mer men gick i alla fall. Runt, runt, runt och med hökögon. Jag stötte på fler kunder, vänner, släktingar, gamla fältis från min by och till och med Laaitis pedagog som var mig guld värd när min son mådde dåligt för nått år sen. och när klockan slog runt midnatt och Ledin hade tackat för sig och fyrverkeriet var i full gång stod jag redan i ölstoppet och sa hejdå til gästerna och stoppade alla med dryck eller mat som inte får lämna området. En del gav oss sura miner, en del försökte smussla men de flesta var glada ändå och dansade och sjöng med oss på vägen ut. Några viskade när de gick förbi mig ”det var ju hon från India” och “hej hej du piercade mig!!”. Tack och adjö, sov sött. När klockan slog 01 slutade de servera öl och cider och gästerna visades ut. De tvåp sista syod vid ölstoppet och killen ville kasta sin cider men tjejen ville promt att de skulle hjälpas åt att dricka upp. “Men lägg av, vi kastar den och går, de är trötta och vill hem till sina familjer och sånt!” utbrast killen varpå han fick en applåd av alla oss som jobbade där, trötta och kalla och vill hem till våra familjer och sånt. Vilket avslut. Good sport.

fs_389554363_72847_1247236271 Vi samlades med tack och adjö för detta året och kramades i överflöd och tog varsin macka med oss på vägen och jag fick åka med en av kilalrna i min grupp. Fan vad sköänt att få komma hem. Jag var hemma runt halv 3 i morse och borstade tänderna och kröp ner bredvid en varm Martin och pussade på honom en stund innan jag somnade gott..

Det var en ganska bra sommarrock. All action fick jag och Lotta på lördagen och det var kul att dela detta med henne. Kim var där hos oss på Fredagen men kunde inte komma på lördagen. Hon var saknad och behövd och mina tankar går till henne idag.

Tack till alla som gjorde rocken. Funktionärer, gäster och artister.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. mie skriver:

  låter som en bra helg :)
  jag är lite nyfiken, var har pojkarna varit under helgen?
  Hos dina föräldrar eller med martin eller kanske båda delarna?

 2. missmaddis skriver:

  mie: pojkarna var hos min mamma såklart :)

 3. Bara jag skriver:

  Ja lördagen hade kunnat sluta i katastrof. Men som tur e har vi bra bakup av våra gula vakter… dom e guld värda.. *harrt*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com