ante omnis mea familia

Stackars lilla tjejen

Jag vet inte riktigt vad det är med min lilla tjej, men någonting är på gång i alla fall. Den senaste veckan eller så vill hon inte riktigt gå och lägga sig på kvällen som hon gjort innan. Jag har ju aldrig haft problem med nattning med nån av ungarna i större utsträckning, bara när det är någonting på gång, som exempelvis nu. Och på kvällarna/nätterna vaknar hon plötsligt och är otröstlig. Annars är hon sitt vanliga sprudlande jag på dagarna tycker jag. Men kvällarna och nätterna på sistone är jobbiga för henne. Jag vet inte om det är någon 1-årskris, tänder på G eller separationsångest. Svårt att veta – hon kan ju inte berätta. Jag tyckte mig förnimma – att någonting ligger just under tandköttet i nederkäken men jag kan missta mig. Hade det förvånat mig? Nej. Hon är ju trots allt snart 1 år och tandlös. Men det tär mest på mig med nätterna – hon tar ju igen med vila på dagen, jag har inte alltid samma möjlighet.

Vanligtvis är det 20:00 som är nattning för samtliga barn i detta hushållet. Jag är ganska strikt med regler och har alltid varit, därför blir det sällan tjafs om vad som händer på kvällarna. Samma rutiner, varje kväll. Regler ger trygghet.  Men ikväll fick jag verkligen inte henne i säng förrän klockan var närmre 21. Sen sov hon en timme, sen gallskrek hon igen. En överdos kärlek kryddat med kramar och pussar och en vaggvisa, sen somnade hon i min säng.. och när hon hade somnat in ordentligt lyfte jag över henne i spjälsängen som numera tillfälligtvis står jämte min säng för snabb kroppskontakt när hon blir ledsen.
Jag tippar på A) tänder B) sedvanlig separationsångest som bebisar kan uppleva. Faktiskt, egentligen.. alternativ B låter mest troligt – mitt mammahjärta säger det. Barn får ju sådana perioder av & till och som förälder får man härda ut.

 

 

Hon växer så fort.. Snart 1 helt år, kan ni tänka er!
Några av er har fått följa lite grann här i bloggen men de flesta får följa henne dagligen på Bilddagboken (eller Dayviews som det heter nu) och Facebook.

Och som ni ser på den sista bilden ljusnar hennes ögon & det börjar skymtas lite grönt i dem! Wee!!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Stackars lilla tjejen”