Stackars mina barn, med en mamma som mig. 11


Inskolningsdag 2 avklarad. Idag med ännu lite mer ångest. Vi lämnade barnen klockan 09.00 och föräldrarna fick stanna om de ville men ibland går det så bra och de klarar sig utan föräldrarna, sa fröken. Med det sagt lät jag mig övertalas av Tess & hennes man att gå till kondis och fika en stund. Seperationsångest. Men Phini verkade ta det bra och var väldigt angelägen att gå in till de andra och eftersom han visade en sådan säkerhet kändes det bättre att gå iväg. Jag ska ju underlätta för honom att anpassa sig och inte göra det svårare genom att klänga mig fast vid honom. Dags att klippa navelsträngen. Ouch, det gör ont.

Vi gick tillbaka till skolan och barnen senare och allt hade gått bra. Vi pratade med fröknar, jag fyllde i papper igen och barnen sprang omkring på gården. Phini och jag gick in om ICA och parfymerian innan vi gick hem och jag fixade lite käk åt min son. Jag satte mig med Bonniers Trafkskola som jag fått låna av Conny och passade på att plugga lite. Phini var nyfiken eftersom det såg ut som ett spel, och satt i mitt knä och visade respekt genom att viska när jag försökte koncentrera mig.
Jag dammsög, satte igång en maskin tvätt, tvättade golven och plockade iordning lite innan vi hämtade Laaiti med någon annans röda byxor med blommor på sig. “Vad sätter du på min unge! Röda byxor med blommor!?” sa jag till fröken som fnissade. Jag fyllde på hans låda med extrakläder för inte så länge sedan och jag kan inte minnas att han kommit hem med dem. Vad gö r de med kläderna på dagis? Äter upp dem? Är det jag som har så sanslöst dålig koll och sjukt dåligt minne eller är det bristande kommunikation med min mamma? Kanske har hon hämtat honom med extrakläder men inte vetat att det var extra och kanske därför inte sagt något? Vilket svar det än är så är de bägge mest troliga. Shit the same, min unge har röda byxor med blommor idag.

I morgon är den tredje och sista inskolningsdagen. I morgon stannas det ännu mycket längre och Phini ser fram emot att få gå till matsalen och äta lunch och faktiskt få hämta sin egen mat själv! I Skolan blir man inte serverad vid ett bord som man blir på dagis och hemma. Han ser fram emot det. I morgon blir det kokt höns, ris och currysås i skolan och Phini fick bestämma vad vi skulle äta hemma idag. Han bestämde att vi skulle ha fisk och potatis och så blev det. När vi gick där på ICA och plockade vad vi skulle ha plockade han morötter och broccoli, för det tyckte han också vi ska ha. Härliga unge att välja bra.

Och fortfarande ibland, lite då och då, får jag kommentarer/åsikter om mitt föräldraskap baserade på mitt utseende. De senaste dagarna har jag fått lite blandad kritik för hur jag ser ut. Att folk rent allmänt tycker jag ser för jävlig ut för att jag har mycket tatueringar och piercings är sin grej – alla tycker olika och det respekterar jag (även om andra inte tycks göra detsamma). Men när folk har så förutfattade meningar om mitt föräldraskap – att det ska vara synd om mina barn för att jag ser ut som jag gör.. För helvete. Jag trodde vi var förbi den typ av trångsynthet? Tydligen inte.. På bilddagboken fick jag denna kommentaren idag, och ni kan se mitt svar med.

Ja, stackars mina barn..


Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 tankar om “Stackars mina barn, med en mamma som mig.

 • Bara jag

  f_u … Trodde fasiken att såna saker va pase.. Men tydligen inte. Stackars barn som måste utsättas för såna tankar och fördomar. En patient på jobb igår sa nåt så perfekt..

  Hon påpekade min ”pissing” som hon kalla det haha och min tatuering som syns. Vi prata lite om det och jag visade tungan för henne.. Då skratta hon och sa nej såååååånt skulle jag ALDRIG sätta.. eller ja kanske en pärla i näsan..:) Så sa jag.. Men jag e snäll ändå.. Hon titta på mig log och sa.. Ja det e du för det sitter min själ inte där.

  Och det gör det inte.. varken mina eller dina eller någon annans tatueringar eller pissingar utgör hur DU e som människa eller mamma..

  Piss off alla som tycker så.. *george*

 • Glory

  Vad fan, tycker att du är en super-morsa! Du jobbar hårt och är konsekvent i uppfostran av dina söner… Skit samma om man har kroppsutsmyckningar.

  Har du bokat uppkörning och teori än?

 • Mia

  Så jävla bra svar!!!
  Hur ska man se ut som en bra mamma?? Folk kan vara så
  jävla bengalo!!!
  Tycker du har en skysst stil…du e du och vad e problemet?!

 • Lotta

  Läser din blogg nästan dagligen men missat denna. hur i helskotta kan denne skriva att du är en usel morsa enbart för att du har tatueringar å e ”persad”?????? Hmm e jag då en liten gnutta dålig mor då, då jag har en liten ynka ros på armen å hål i öronen! Mycke kan man stå ut med men när någon ger sej på ens barn så blir man rasande *grrr* . Tror inte för 5 öre att du är en gnutta dålig mor för dina gryn, du jobbar å sliter som en gnu för å få ihop dagen å för att dom ska ha de bra!

 • Marlene

  Enligt mig är det ju mer synd om Sofias barn om hon nu har några. Trångsynta och fördomsfulla föräldrar är av värsta sorten. Nej, lite mer mixed emotions åt näst nästa generation. Enligt mig är du en supercool morsa. Lite av en förebild för andra. Också har du ett enormt personligt ansvar. Me like.
  Har läst din blogg ett tag (läs skitlänge). Men inte varit jätteredig på att kommentera.
  Så är du ju jäkligt snygg också! (Trots alla piercingar och tatueringar;)

  Tack Care
  /Marlene

 • netscape

  Oftast är okunskap & avund orsaken till påhopp. Tror att hon (Sofia) egentligen är lika fascinerad utav dig som person som de flesta utav oss. Att hennes innersta dröm kanske är att våga stå för saker som du gör, våga skita i andras blickar och klä/sminka sig som hon hade önskat men inte törs! Patetiskt att påstå att det skulle vara synd om dina barn som har en ”modern” mamma. Värre hade väl varit om du hade beige kappa och stickad basker när du lämnade/hämtade dina killar på dagis…då hade det varit småsynd om dem….fast bara lite…. *tihi*

 • Sandra

  Hej hej !!
  Hittade in på din sida och har läst igenom en ”liten” del och jag tycker du verkar vara en supermorsa som göra allt för sina söner & älskar dom över allt annat, underbart ju !!
  Tänk om alla barn hade det så, vad bra det hade varit då !!
  Att folk orkar bry sig och klanka ner på andra, shit.
  Finns kanske lite annat att lägga energi på än att slänga in dåliga kommentarer som inte har något värde.
  Hoppas sonens värk försvinner snart, stackare.
  Ha det gott !!