Status Quo med RS-sjuk bebis. 

Så jag fick en natt hemma. Jag hade så svårt att komma till ro hemma även om jag var fysiskt slut. Men till slut somnade jag och fick några timmars oavbruten sömn. Keeron är ju också sjuk. Givetvis spydde han över hela matbordet när vi alla satt och åt och matbordet tömdes fort  på människor som tappade aptiten när spydoften nådde näsan. Han var ovanligt trött och lite varm på kvällen.  På morgonen var det vanliga rutiner. Frukost till kids, kläder & borsta hår etc. Efter jag hade lämnat dem körde jag direkt till Magnus och Meelo. 

Magnus hade slumrat med Meelo i famnen av & till under natten. Så han var trött såklart! När jag kom på morgonen så märkte han hur trött han var – när man blir avbytt och får möjlighet att slappna av. Så han somnade till i soffan just när läkarna gick ronden.  

Meelo är stabil just nu! Hans indragningar är bättre och han får i sig maten. De har börjat lufta honom också – dvs suga ut luft ur sond/mage och det underlättar. 

Han får fortfarande luft och syrgas, alvedon osv men nu har de börjat att sätta hans inhalationer som vid behov. Han har inte inhalerat i natt alls. Bara optiflow. Peppar peppar! 

Vid ronden igår sa läkaren att röntgen visade typiska fynd man förväntar sig vid RS. Jag måste erkänna att jag fortfarande inte vet riktigt vad det betyder men jag förmodar att de hittade nått i alla fall. Vätska? Inflammation? Jag vet inte. Men typiska RS-påverkan på lungorna. Men jo – jag frågade henne vad dessa typiska fynd var men jag förstod nog inte riktigt vad hon sa. 


Vi ska förmodligen testa att se om han kan och vill äta själv. Sen kommer de successivt sänka hans syrgas och se om han klarar det. Men vi kommer inte hem idag heller ser det ut som.. 

Jag vet knappt vad det är för dag idag. Allt är i en dimma här. 

Min vän Elin kom hit helt oväntat igår! Hon jobbar här på sjukhuset så när det knackade på dörren och jag såg en blondin i sjukhuskläder så kopplade jag inte vem det var först. Hon hade lagt på minnet att jag sagt att jag inte fått nån semla i år varpå hon då bakat en kladdkakesemla hon hade med sig till mig. Hon hade en söt dinosaurie med till Meelo och en liten drömfångare hon själv gjort till honom. Jag vet inte varför men jag blev så överväldigad när hon kom sådär & hade med sig detta så jag mer eller mindre bröt ihop och började lipa. Det är sällan folk ser mig lipa men jag kunde inte ens hålla igen om jag hade försökt. Alltså – den omtanken. Det betydde så mycket för mig. All världens tack till Elin för en stunds sällskap & kärlek. Jag älskar dig, Elin. Magnus körde iaf hem igår och hämtade barnen. Fixade middag osv sen kom han hit igen en stund på kvällen. Min mamma är kvar hos barnen hemma. Så skönt att hon vill ställa upp! 

När Magnus kom hit var det jag som var trött och slumrade till i soffan. Jag var SÅ SLUT! Nån timme senare skulle han köra hem och då la jag mig i sängen hos Meelo och somnade igen. Sen har jag sovit av & till inatt och vaknat när bebisen vaknat eller när de kom in och gav mediciner och sonda. Nu har jag varit uppe och vaken sen runt 05. Jag frågade sköterskan om där fanns kaffe i pentryt men det verkar inte som om de kokar kaffe på nätterna. Men sköterskan gick iväg och koka kaffe och kom in till mig med. Fantastiskt! 
Än sålänge är läget status quo. Jag nöjer mig med det! Han är förmodligen på bättringsvägen! 

Kollade nyss kalendern. Det är ju LÖRDAG nu! Klockan ör just nu 06:08. Bebis sover. Vi åkte in i onsdags. Han blev sjuk i måndagskväll (då kom ju febern). Känns som om vi varit här hur länge som helst.. 

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Sarah skriver:

  Super att det går framåt.

 2. Jessica skriver:

  Lilla gubben :( . Så hemskt när dom är sjuka och ännu värre när de blir såhär dåliga. Måtte han tillfriskna fort

 3. Mona skriver:

  Å den lille tappre Meelo.. som han får kämpa! Å NI föräldrar.. hoppas verkligen det går åt rätt håll Maddis & Magnus! Krya på Finaste bebis.. lille grodan.. Han e sååå fin eran Meelo!
  :heart: :clover:

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com