ante omnis mea familia

Stressiga lönedagar på jobb

Jag hade egentligen tänkt att sitta ner och skriva ett långt inlägg nu på morgonen men mina planer fick ändras när jag fick ett sms av Emma. Hon undrade om jag hade lust att följa med till skogen nu på morgonen när hon är färdig med sin massage. Jag kan bara hoppas att det är skogen där jag och Martin ska snart gifta oss, men vem vet, Emma kanske tycker det är roligare att titta på en helt annan skog. Jag själv vet inte ens vart det är.

Efter min lilla utflykt är det jobb som gäller för min del idag. Det är dagarna runt löning och då har vi mycket att göra på jobb. Igår var de sista timmarna helvetiska. Eller ja, i snudd på. Jag hade inte nämnvärt med bokningar när jag först kom men under  dagen trillade det in droppisar och sen var det fullt ös och jag fick jobba fort som fan för att hinna med alla som väntade på mig. Och det går ju lagom så bra när man har kunder som velar, ställer tusen frågor på allt jag redan berättat två gånger innan, svimmar och mår dåligt och allt. Att kunder svimmar är sin sak, de kan de inte rå för och vi gör vårt bästa för att ta hand om dem om de mår dåligt. Men om kunder bara håller käften när jag går igenom allt så slipper de ställa hundra frågor, avbryta mig, ifrågasätta mig och det fjärde med det femte.
Det jag kan reta mig mest på är de gånger jag markerar en näsvinge som ska piercas, sen får de se pricken i spegeln och sen frågar de MIG “Vad tycker du?”. Är det inte ganska uppenbart att jag tycker där jag markerade? Sen tar de pennan och sätter en egen prick, frågar vad jag tycker, sätter en ny prick och sen bestämmer de sig för att de vill ha sin piercing där jag satte min allra första prick. Det är klassikern på jobb. Och igår var en sådan dag då jag egentligen inte har tid med sånt. Men kunderna ska ju helst inte veta att jag är stressad och att de drar ut på sin egen tid och in på någon annans. Igår blev jag stundtals jävligt stressad men jag klarade det i alla fall. Det gör jag nog alltid.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Stressiga lönedagar på jobb”

%d bloggare gillar detta: