ante omnis mea familia

Svallet svallade över

Nu var det en tid sen jag bloggade igen. Till er som uppskattar bloggen – jag beklagar. Många av er får iaf följa mig på FB.

NPF

Igår var en lång dag. Phini och jag var på sista mötet på BUP först, med läkaren. Nu är det bara beskattning kvar från skolan som ska lämnas in. Jag får erkänna att jag känner mig lite missnöjd med det faktum att ingen på skolan egentligen känner Phini så pass väl att formulären kan bli rättvist ifyllt. Men vad kan man göra åt saken.
Efter de fått in detta sista underlag får vi komma dit igen och höra vad de kom fram till. Jag misstänker (om någon diagnos alls) add istället för Laaitis uppenbara skolboksexempel på adhd. Men sen kan jag bocka av detta och gå vidare. Jag ger aldrig upp. Han/Vi behöver hjälp.

Tungan rätt i mun

Meelo har problem att äta. Han klöks på allt tjockare än en tunn välling. Så han kan inte äta – han klöks sen kräker han. Jag har tagit upp det med BVC några gånger och sist (för ca en vecka sen) bestämde sig vår bvc sköterska att det var dags att skicka remiss och kolla upp. Han har ju inte ens kunnat ha napp sen han föddes heller, han klöks på den med. Så igår hade vi tid hos logoped och läkare. De var enormt trevliga! De tittade hur han använde sin tunga (som blev väl berömt), kände och tittade i munnen, svalget och gommen etc. Sen matade de honom med lite puré för att de hur han jobbar med käken osv. Sen blev det jobbigt när en kamera åkte ner genom näsan – även om det hela var över på nån sekund. De filmade och vi tittade tillsammans och läkaren förklarade allt – vad vi såg och vad det betydde.
Kontentan av det hela – inget fysiskt avvikande visades och det glädjer mig! Jag var orolig att det kunde vara någonting fysiskt som störde och skulle behöva korrigeras. Men det verkar "bara" vara att han är känslig helt enkelt. En lättretad kräkreflex. Så vi fick lite tips osv, sen körde vi hem.

Jag fixade fiskgratäng med potatismos till middag och efter vi hade ätit däckade jag i soffan i omkring 2,5h, helt slut. Det blev mycket för min trasiga kropp på en och samma dag.

Extensions

Åh och jag stör mig. Vet inte om jag nämnt i bloggen att jag satte i extensions dagen efter min födelsedag?
Jag köpte håret på eBay gör att komma billigare undan. Jag betalade runt 900:- för samma mängd slingor som i Sverige hade kostat mellan 2500-3000 kronor. Jag köpte dessutom 66cm långt hår när det i Sverige finns max 50cm att hitta.

Jag satte i dem hos min gamla stylist jag känner sen innan men inte träffat på år och betalde 3300:- för att sätta i dem. Det tog ungefär 3h & 20 min. Så sammanlagt blev det ändå över 4000:- för mitt långa hår. Och jag älskar ju det! Kändes inte det minsta ovant eller konstigt.

Men problemet är att efter 2-3 veckor började de glida av. Jag trodde och hoppades att det skulle vara minst 3 månader som jag blivit informerad om. Jag vet inte varför de bara började glida av. Jag har verkligen skött det slaviskt efter alla råd jag läst på internet. Jag visste inte att de bara kunde glida av sådär. En del av slingorna hade med sig en tuss med mitt eget hår, en del med rötterna. Sen har det successivt glidit av en efter en och nu har jag kanske en tredjedel kvar. Jag har sparat alla slingor. Många av de är hela. Jag tänker att man kan sätta på nytt vax och återanvända det. Det är trots allt dyrt. Jag överväger att köpa ett kit själv och låta Magnus sätta i det.
En vän sa att hennes hår gjorde likadant de första gångerna hon hade extensions. Hennes hår behövde vänja sig innan det fick sitta kvar. Men vad dyrt det kommer bli att sätta i det hela tiden – såvida inte Magnus lär sig. Det ska tydligen inte vara så svårt såg jag här.
Och jag har full tillit till min man. Han är lättlärd och engagerad i det mesta han tar sig för. Ja jag litar mer på honom än många andra som sätter i hår även om de har erfarenhet & utbildning. Men det är Magnus vi pratar om – mannen som skulle ge sitt liv för mig och som skulle gömma sig i en avlägsen bortglömd grotta om han hade förstört mitt hår. Jag är nog säker!

Nu när jag haft 66cm vill jag nästa gång testa längre hår. Jag har hittat 91 cm. Ja, jag är sugen på det. Varför inte?!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 tankar om “Svallet svallade över”

%d bloggare gillar detta: