Svar på frågestunden!

Javisst fan. Det är lördag och frågestunden är ÖVER som utlovat.
Här har ni alla frågor och alla mina svar!
:-D

 • Andie skrev:

Först och främst undrar jag ju hur det går med din bok?
Sedan undrar jag vad du har för läsvanor vad gällande andras bloggar och böcker?
Vilka böcker tilltalar dig och varför?

SVAR: Boken har jag inte haft tid, ork eller möjlighet att skriva på under en ganska lång period. Den ligger på is, dessvärre. Jag tänker ofta på det, men kommer liksom inte längre än så. Motivation & ”peptalk” skulle uppskattas.
När det gäller mina läsvanor av bloggar kan jag nog bäst beskriva mig själv som sorglig. Jag läser inte många bloggar. Jag läser Emma, Lotta, Mina kusiner Lizette och jessica och jag läser Tamagal. Det är regelbunden läsning när de uppdaterat. Sen kikar jag in på MansonDusts blogg emellanåt. Men det är nog det hela. Mina läsare som lämnar sina bloggadresser brukar jag kolla in då och då men jag är i ärlighetens namn dålig på att läsa bloggar.
Jag är en ”periodare” med böcker. I perioder vräker jag i mig böcker, sen tar jag en paus på några månader/år, sen vältrar jag mig i böcker igen och jag läser nästan uteslutande självbiografiska böcker/ verklighetsbaserade böcker. Fantasi har jag själv och det tilltalar inte mig att läsa något uppdiktat då jag kan skriva sånt själv. Däremot har jag inte levt andras liv och tycker det är intressant att läsa.

 • Sandra skrev:

Jag hade tänkt fråga nästan samma sak som Andie här ovanför. Är verkligen nyfiken på din bok!

SVAR: Se ovan

 • Emily skrev:

Jag gillar namnen du gett dina barn! Det jag undrar över är hur du kom på dem. (”,)

SVAR: Phini betyder "liten pojke" på det sydafrikanska språket sesotho. Mina barns farbror kallades "phini" av deras hemhjälp då hon inte kunde uttala hans riktiga namn, Maurice. När jag var gravid med Phini fick jag veta att han var 36% för liten och hans namn tillkom naturligt, att han var min Phini. Dels för att han var en liten pojke, dels efter sin farbror. Andranamnet Jay kommer från barnens andra farbror som blev mördad i Sydafrika 2002.
R I P.

Sydafrikas motsvarighet till svenskens presentation av ens barn är "laaitjie" – ex: "this is my laaitjie" varvid svensken skulle ha sagt "detta är mitt barn/min son". Jag ändrade stavningen. Även detta namnet kom naturligt. Hans andranamn Richard fick han utav sin andra farbror, som även denne gick bort, i barnaålder.

Kaeli Rose fick sitt namn efter en del letande efter ett passande namn i familjen. Kaeli betyder "pure" (ren/äkta/genuin)  som den oskuldsfulla varelse hon är. Rose fick hon efter förslag från min kollega Cindy, vilket är passande nog efter mig och mitt eget mellannamn Ros-Marie.


 • Jessica Jönsson skrev:

Vad skulle du vilja jobba med om du inte vore bloggare?

Hur skulle du spendera 1 miljon kronor? (du får inte välja att spara dom)

SVAR: Jag jobbar ju inte som bloggare. Jag jobbar som piercare. Bloggen är en hobby. Men om jag fick välja arbete skulle det nog vara just piercare. Jag tycker om att pierca. Jag trivs bäst när jag är omgiven av människor. Skulle annars vara kul att få arbeta med ungdomar.
Hmm, 1 miljon. Att spara de är uteslutet, pengar är till för att användas. Jag hade gett bort stora summor till mina föräldrar och mina närmsta vänner. Sen hade jag betalat klart mina sista skulder (bl.a CSN) och sen handlat upp resten. Ny bil kanske, nya möbler. Ganska tråkigt, vuxet shit.

 • Linda skrev:

Jag önskar en lektion av missmaddis kring Bloggen och lagar (?) kring hur mycket man får lämna ut människor utan att man anmäls för förtal mm? Finns det nån policy, finns det några gränser? Vet folk som bloggat illa om sitt jobb och fått sparken, illojalitet kallas det då.

Jag är nyfiken eftersom jag tycker du är så modig, ärlig och frispråkig. Jag är en fegis i bloggvärlden men önskar jag var mer som dig!

Med mer kunskap skulle jag (kanske) våga mer?

SVAR: Oj oj.. detta svaret kan bli långt och egentligen bör det väl vara ett helt eget inlägg. Men för att göra det jävligt enkelt: JAG har valt att inte utge personuppgifter. Dvs inga uppgifter om en person som kan kopplas direkt till en fysisk person. Jag skulle inte skriva om Olle Andersson, 740321-4318 som bor i Gränna. Jag kanske bara skriver Olle. För det finns ju en jävla massa Olle, inte sant. Och att nämna någon vid deras förnamn är inte olagligt.
Enligt datainspektionen: Vad får man lägga ut på webben? I personuppgiftslagen (PuL) finns inga specifika regler för Internet. Personuppgiftslagens generella regler för behandling av personuppgifter gäller även publicering på Internet.
Ni kan läsa allt om detta på: http://www.datainspektionen.se/
Sen är det viktigt, när man är bloggare, att man kommer ihåg att man är själv ansvarig utgivare och därmed ansvarig för ALLT som publiceras, även kommentarerna. Det är ju JAG som publicerar dem. Så om ni kommenterar med någons namn och personnummer och kränker den personen så kommer jag att radera kommentaren för att jag är ansvarig och får ”ta skiten”.

 • Linda skrev:

Ska förtydliga mig, initialer på folk är det ok, namn? Påståenden, egna åsikter (som ofta motparten förnekar) är det ok? Hoppas du fattar vilken “föreläsning” jag önskar clip_image007

SVAR: Initialer är okej, ja. Påstående, åsikter och enkla små underbara ”fuckyou” är okej, men skit i att skriva hela deras namn, så har du verkligen ”ryggen fri”. Huvudsaken är att de själva fattar att du menar DEM!

 • mimmi skrev:

Har du ensam vårdnad om Kaeli idag? Har M umgängesrätt? Hur är dina planer för fortsatt handhavande av detta? Vad säger familjerätten och domstolen om att M uteblir hela tiden? När blir det ett slut på hela den karusellen för dig och din dotter? Jag tycker du gör helt rätt, men vill veta hur det går sen om inte M gör något? (låst inlägg kanske?)

Önskar dig ett gott nytt och kärleksfullt år! Älskar din blogg! <3

SVAR: Ja jag har ensam vårdnad om Kaeli och har haft der sedan dagen hon föddes. Eftersom jag var lageligen skild när hon föddes tilldelades vårdnaden automatiskt mig, som ogift mor. Skilsmässan gick igenom 3 veckor innan Kaeli föddes (efter att jag ordnat med tingsrätt att skippa 6 månaders betänketid) men registrerades först den 15 juni, dagen INNAN Kaeli föddes. Nu förstår du kanske varför hon tvunget ville vänta med att komma ut? ;-) 9 dagar överburen. Jag har inga ”planer” överhuvudtaget utan tar allt som det kommer. Vad gäller familjerätten och domstol finns inget sådant involverat då det rör Kaeli. Våra domstolsbesök rör någonting annat. Umgängesrätt finns inte heller någonting planerat/bestämt eftersom hennes far ännu inte gjort någon större effort att få det. Det borde ligga i hans intresse att ordna sådant.
Om inte Martin gör någonting så händer ingenting. Jag står fast vid mitt beslut och det är skrivet i sten och jag kommer inte ångra mig : Detta SKALL skötas RÄTT – via en laglig instans/myndighet som exempelvis familjerätt eller domstol. Och bollen ligger i hans händer.

 • Jessica skrev:

Mina frågor kommer ju inte med, *mutter*

Vad skulle du vilja jobba som om du inte vore piercare?

Hur skulle du spendera 1 miljon kronor? (dom får inte sparas)

Skulle du nånsin kunna tänka dig att gifta dig igen?

SVAR: De de tidigare två svaren ovan.
Om jag kan tänka mig att gifta mig igen? En FJÄRDE gång? Tro det eller ej, men ja faktiskt. MEN – absolut inte så förhastat som senast. Och endast med en man som bevisat för mig att han finns där i vått och torrt för mig och barnen.

 • Jessica skrev:

En till clip_image009.

Anser du dig vara en bra förebild? Motivera varför/varför inte

SVAR: Ja, det vill jag nog tycka. Jag är ärlig och rak på sak och tycker att det är bra egenskaper. Jag är stark och låter ingen trampa på mig och även det vill jag se som goda egenskaper. Jag är inte perfekt utan har även mina dåliga sidor (kort stubin, ostabilt humör etc) men jag anser att jag har jag klart för mig gällande saker som ”gäller”. Jag har hög moral och goda familjevärderingar och en sund arbetsmoral och det tycker jag nog kan klassas som en bra förebild.

 • JS skrev:

Finns det någon chans att man som utomstående kan få till gång till den privat inlägg, alltså dom med lösenord på?förstår om det itne går. Kram

SVAR: Ja. Ansökan om lösenord skickas till info@missmaddis.com med presentation med hänvisning (ex facebook konto eller egen blogg) och gärna en liten motivering till varför man vill läsa. Det finns självfallet en anledning till varför jag begär det.

 • martin skrev:

Till alla missmaddis bloggläsare, 1 ni har inget med mitt liv att göra, 2 har ni inge eget liv att leva, 3 hur jag och Madde löser våra duster är våra problem , det är ej något ni ska lägga er i , oavsett, 4 det finns lagar och regler, men somliga har ej förstått detta, så kan ni inte detta, ring polisen info, 5 är ni så nyfikna på saker gällande mig, varför inte fråga mig själv, eller har ni inte kulor till det, 6 twopitbull.dk @ gmail.com , välkommar alla frågor,

SVAR: –

 • Jessica skrev:

Vem har frågat om ditt liv? clip_image009[1]. Överskriften lyder: Fråga Maddis. Och alltså frågar vi vad vi vill.

 • Selenea skrev:

Kan bara instämma…

 • nina skrev:

hej clip_image009[2]
jag skulle vilja veta om du har någon kontakt med Waynes familj. Hans pappa t.ex., var det inte du som gav beskedet om hans bortgång? Planerar (läs önskar, skulle vilja, drömmer om) du att någon gång visa pojkarna landet som deras far föddes i?

Och sen vill jag veta varför du återgick till svart hår efter att ha fått det nästan vitt? Jag tyckte du var så jävla snygg i det!! Ja i svart också ju clip_image009[3]

SVAR: Ja jag har sporadisk kontakt med hans mamma och lillebror – de enda två kvar i livet. Jo det stämmer att jag kontaktade hans familj i Sydafrika och gav beskedet om hans bortgång och fick därefter samtal från hans farbror som ringde och beklagade.
Nja jag planerar inte att resa dit av ekonomiska skäl men visst vore det kul att visa de deras ursprung någon gång.
Jag återgick till svart eftersom jag trivs bäst i det. Jag har testat nästan ALLA hårfärger (som ni vet) men faller alltid tillbaka här. Ja, det vita var jävligt snyggt det med men det slet att underhålla det så.

 • jenny skrev:

hej!!
jag har lite frågor jag med!!
undrar ang din bukplastik..
Gjorde du den innan du blev gravid med barnen??
eller efter killarna?
undrar hur magen blir efter graviditet?
Har läst din blogg ca 1 år nu! men aldrig skrivit innan.
mvh jenny clip_image007[1]

SVAR: Min bukplastik gjorde jag vintern 2006, alltså EFTER graviditeterna med pojkarna, men INNAN graviditeten med Kaeli.
Efter graviditeten med Kaeli har jag fortfarande en platt mage, även om den nu är något mer sladdrig än tidigare då den var stenhård. Som en helt ”vanlig” mage.

 • emma skrev:

här kommer massa frågor på en gång!

1. hur ser dina barn på sina pappor, blir det ofta frågor kring detta?
2. hur är kontakten med din brors barn poch dina, träffas dom alls?
3. berätta mer om din bok!
4. ( detta är INGET PÅHOPP, jag är själv i lknande situation) hur ser du på den äldstas knubbighet, är det något som oroar dig då du själv varit överviktigt?
5. har du träffat någon ny man, eller någon som intresserar dig alls?

tycker om din blogg jätte mycket!! du är stark o ger insperation!

SVAR: 1. Det blir sällan frågor. Jag är väldigt öppen mot dem. När de frågar så svarar jag så öppet jag kan. När Wayne levde och vi talade om honom så gjorde vi det vid hans namn. Vi pratade inte om ”pappa” utan om ”Wayne, som är pappa” just för att hålla lite distans då det såg ut som det gjorde. Det underlättade hans död för de, att de hade den distansen. De vet att deras pappa är död. Kaeli har ännu inga frågor såklart. Hon kommer även veta, att hon som pojkarna, har en biologisk far.
2. Mina barn har ingen kontakt med sina kusiner. Min ”bror” bor på annan ort och de reser sällan/aldrig hit så barnen får träffas. ”Brorsan” och jag har ju ingen kontakt heller. Tricky.
3. Vad finns det att säga om boken. Det ska bli/är en bok om mitt liv, mina erfarenheter, drömmarna jag haft och drömmarna som krasas.
4. Att vi har fetma i släkten är ingen hemlighet. Min son verkar har fått de anlagen. Han började gå upp mer i vikt sista året på dagis/nollan just som jag jobbade väldigt mycket och jag hade inte så mycket kontroll över hans intag. Jag håller koll på honom och tänker se till att han inte går upp mer.
5. Nej jag har inte träffat nån “ny man”.. men det finns män i mitt liv och ja, någon intresserar mig.

 • Tizia skrev:

Fråga Missmaddis var det ja o inte Fråga Martin!!!!!!!

 • Emma skrev:

Om du hade fått välja att bosätta dig någonstans i Lappland, vart hade du slagit ner din röv?

Om du hade blivit tvingad till att bli förvandlad till ett hårigt djur, vad hade du valt? Och nä, kräfta är inte ett hårigt djur clip_image015

Vad anser du om Icehotel som ligger långt uppe i lappmarkerna? Någonting du skulle vela gå runt i och filosofera?

Har du någon favoritfilm?, isåfall, vad heter den?

Vad dricker du till vardags? Förutom kaffe?

SVAR:
1. Lappland? Whatta..?! Nä.
2. Kattdjur av något slag. Svart panter. Vit tiger. Välj själv.
3. Ja jag skulle lätt kunna ta en tripp till Icehotell. Är sjukt imponerad och tycker det verkar häftigt.
4. Jag har många favoriter. Jag älskar bl.a ”Beloved” med Oprah Winfrey.
5. Jag dricker bara kaffe. Pepsi Max emellanåt.

 • Linda skrev:

Googla narcissistiskpersonlighetsstörning. I say no more clip_image017

 • malin skrev:

Hejsan!
Denna fråga kom till när jag läste ditt nyårslöfte om att gå ner 10 kg.
Kan vi inte få följa det? Vi är många som behöver gå ner ett par kilo och de flesta vet att du lyckats innan,
att få följa det, hade nog gett inspiration till många =)
/Malin

SVAR: Hmm. Alltså, jag är inte jätte engagerad och super ambitiös när det gäller det där. Jag kommer inte börja nån diet eller superträna. Går jag ner så ska jag göra det på ren viljestyrka. För nått annat är jag på tok för lat för. Men visst, ni kan få följa min ”mind over matter”- historia. Haha.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Linda skriver:

  Bajskorven och min hint om pers.störningen hoppas jag att alla förstod var en passning till det där jävla puckot som är så självfixerad att ALLT handlar om honom. Skaffa en egen blogg!!! Jag kommer läsa :) :loser:

 2. Jessica skriver:

  Jag vet att du jobbar som piercare, blandade helt enkelt ihopa det och menade förståss: Vad skulle du jobbat med om du inte vore piercare?

 3. Andie skriver:

  Intressant frågestund och tack så mycket för svaret på mina frågor! :rose:

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com