Svarta män gör mig rädd

Sådär ja, då var denna dagen snart över på riktigt.  Jag hade en kanondag på jobbet, dels för att jag alltid trivs med Cindy, dels för att jag hade fett ös i studion. Två av mina kunder gjorde 3 resp 4 piercings på en och samma gång. Det är tufft. jag hade en fenomenal kassa, nästan lite FÖR bra men jag klagar inte. Naturligtvis glöämde jag packa med mig grejorna jag skule ha med mig till Östersund så jag fick panikringa Cindy, som inte ringde upp (*pik*) som får hjälpa mig lösa detta. Tack till min tillförlitliga CIndy, hon backar mig alltid.

Och nu känner jag mig allt lite stressad. Jag var hemma runt 20 ikväll och Emma hämtar mig 8 i morgon bitti och jag måste packa allt inför min resa. Jag vet aldrig i vilken ända jag ska börja och varenda gång hoppas jag att jag inte glömt något. Om jag skulle glömma nått får jag helt enkelt köpa nytt i Östersund men det vore för jävligt om jag glömmer nycklarna? Jag är alldeles övertrött och orkar egentligen inte tänka på allt vad packning heter men har jag mycket till val?

Förra veckan, tror jag det var, när jag stod och väntade på bussen hem från jobb blev jag uppraggad vid busshållsplatsen. Jag stod där, minding my own business och såg lite allmän sur ut, som vi svenskar alltid gör, när en svart man frågade mig när buss 130 går. Konstigt det där, när vi numera har den där digitala skylten som uppdateras as we go along. Det stod klart och tydligt när hans buss går. Men jag läste innantill och svarade “in five minutes”. Sen hade konversationen startats. Jo det är svårt att få kompisar i Sverige, han har varit här sju år men orkar inte lära sig svenska. Var jag bor? Öh, i Staffanstorp…? Med mina föräldrar, nej.. Med min man? Nej jag har ingen man. Jag bor med mina två barn. Om du kan få mitt telefonnummer, sorry jag måste gå, min buss är här. Och så blev jag räddad. Och ja, det känns verkligen som om jag blev räddad. Jag erkänner det – jag är faktiskt lite rädd för svarta män men det betyder inte att jag är rasist, innan du ens tänker lägga den kommentaren. Inte för fem ören. Jag är bara rädd för svarta män. Fråga mig inte varför. Kanske för att man inte ser dem när det är mörkt och ni vet ju alla hur jag hatar att inte veta vart folk står?
När jag satt på bussen smsa jag Lotta och berättade att jag blev uppraggad av en svart man. Hon undrade om jag hade sett Efterlyst kvällen innan vilket jag inte hade. Hon berättade att det härjar en svart man i Malmö som raggar upp tjejer. Han hade tydligen förföljt en kvinna från Malmö till Arlöv och våldtagit henne. Konstigt man blir rädd? Vi hör bara skräckhistorier om svarta män. Våldtäktsmän och HIV-män.  Men sen kom nästa tanke – tänk om det var HAN? Tänk om det var våldtäktsmannen och jag skulle blivit hans nästa försök till offer? Men jag är tillräckligt självsäker för att veta att det ska nog mycket till för att en man ska kunna våldta mig. Jag har minsann krossat kulor förr. Men ändå..

Nu har jag packning att ta itu med. Östersund, here I come..!!!

Du gillar kanske också...

18 svar

 1. Anna skriver:

  Åhhh ska du åka nu när jag ska in på ditt jobb och handla min förbanade näs ”plopp” *tihi* jaja då kanske man får se dig en annan gång *drink* Ha det så trevligt där uppe i Norrland…. *studs* *cheer*

 2. Bara jag skriver:

  Ha en trevlig tripp till snorland.. *lavloo*

 3. Jasas.se skriver:

  Ja det är obehagligt som fan sånt. Tur att din buss kom! Och jag hoppas att din vistelse i Östersund blir lika trevlig som de andra gångerna som du varit där!

 4. Andie skriver:

  Uhu… creepy…Jag förstår att du tyckte att det var obehagligt.
  Ha en trevlig resa!

 5. Therese.A skriver:

  Vilken obehaglig känsla..
  Hundar har svårt att läsa av svarta människor också. Fick lära mig det på en av hundkurserna som jag har gått.

 6. Sarah skriver:

  Jag tänkte på det..
  du som har så många läsare,
  kanske kan dedikera ett av dina blogginlägg
  till Baby Thor som blivit kidnappad av sin pappa.
  Försöka få länkarna att spridas så mycket som möjligt
  så han kommer tillbaka till sin mamma.
  http://caluas.blogspot.com/
  http://www.thorwang.com/

 7. Moolin.se skriver:

  Ibland får man tacka gudarna för bussen! Jag vet inte alls hur jag hade reagerat. Det hade nog slutat med att jag gett honom min hemadress och personnummer *clap*

 8. Elli skriver:

  Det är inte bara där i söder sånt där händer… Har varit med om samma sak här i stan (kiruna). Läskigt är det iaf. Å ingen buss kom det som räddade mig heller :( Så jag gick bara därifrån :)

 9. Nataly Carrilho skriver:

  Nää inte alls rasistisk VA? f_u Vad tror du rasistisk betyder egentligen? Jag tror att du som många andra som bor i typ Staffanstorp o andra småhålor med mest svenskar, automatiskt blir rädda när ni ser folk ni inte känner igen. Och jag blir jävligt förbannad när du skriver att ”Vi hör bara skräckhistorier om svarta män” men väx upp för helvete din instängda lant-lolla, lär känna svarta, gula, blåa och gråa personer, män o kvinnor o bilda din egna fucking uppfattning!

  Nä fortsätt titta på efterlyst och spring ifrån din egen skugga nästa gång!

  Och till Therese A som kommenterade:
  ”Hundar har svårt att läsa av svarta människor också. Fick lära mig det på en av hundkurserna som jag har gått.”

  Då undrar jag bara vem som e dummast, idioten som sa d till dig eller du som tror på det?

 10. sara skriver:

  så fucking patetisk du är !! Gula, vita röda o alla fucking färgat folk kan vara lika hämska som svarta din äckliga fitta ! Som nataly sa, bilda en egen FUCKING uppfattning om folk innan du börjar prata din äckliga tönt :S:S f_u

 11. Kak skriver:

  Ett litet sammanträffande! För ungefär en timme sedan var jag påväg hem från affären och kom ikapp en just svart kille. Han kollade till på mig och frågade om jag kände till en gatuadress här i stan. Jovisst, svarade jag och förklarade vart det låg. Okej, sa han. ”Kan inte du gå med mig dit!”, undrade han. He, troligt, tänkte jag som hade fått lite skummisvibbar från honom redan innan han tilltalade mig. ”Nej, jag ska åt andra hållet och har bråttom!”, ljög jag. Han försökte tjata en gång till, och jag fick ge honom vägbeskrivningen igen och sedan hastade jag iväg med mina kassar på en lite omväg hem.

  Tur att jag inte hade läst det här inlägget innan för då hade jag nog knäat honom av ren reflex. Nu har du ju överfört din svarta man-skräck på mig, din elaka rassebrud! ; )

 12. Me skriver:

  Jag bara måste reflektera på vad Nataly Carrilho skrev:
  ”Jag tror att du som många andra som bor i typ Staffanstorp o andra småhålor med mest svenskar, automatiskt blir rädda när ni ser folk ni inte känner igen”

  Klart man är på sin vakt när man bor i en småhåla om det dyker upp nytt folk. Man tror inte det finns fler människor dumma nog att stanna till i ens ”håla” än mindre flytta dit ;)

 13. Nataly Carrilho skriver:

  hahah du var ju inte ens hemma i din håla. du väl väl ute o skulle ta bussen, södervärn antar jag eller något liknande. och nej i staffanstorp VET jag att folket som bort där skulle reagera men INNE i malmö, kom igen… finns olika slags folk med olika slags utseenden exakt överallt här och vem fan orkar ens sitta o tänka fördomar konstant då? jag skrev Fult, det vet jag. Jag BEHÖVER inte men när det kommer till racism har jag lite tålamod. Min mamma e mulatt och jag har stött på oändligt med rasistiska jubelidioter. Jag klarar inte av att vara tyst, men inte heller snäll!!! Jag önskar att jag kunde känna empati och det gör jag. Jag vet att man har fördomar eftersom man inmte har en riktig uppfattning och ja, det är synd om rasister eftersom de inte TYDLIGEN rest runt så mycket, inte träffat på mycket folk osv..

 14. Nataly Carrilho skriver:

  hahahaha och vad då menar du att du är på din vakt när du får nya grannar?? hahah då är det mer synd om dig än jag trodde…

 15. Maria andersson skriver:

  Det är synd om folk som har så mycket fördomar mot svarta. Själv är jag gift med en svart man som är värdens snällaste och finaste människa och dessutom mycket snygg och välutrustad. Folk med fördomar kommer ofta från små hålor ute i landsbygden och har aldrig rest och träffat olika kulturer, det är bara att beklaga dessa stackas människor som inte vet mer.

 16. SolGuru skriver:

  Är det inte lustigt att se hur folk som ska föreställa ”vara emot hat (=rasism)” alltid tycks vara de mest hatiska och störda människorna?

  ”men väx upp för helvete din instängda lant-lolla” skriver Nataly, så tydligen går det bra att vräka ur sig vad som helst mot folk som bor på små orter. När det gäller det här med att ”inte ha rest så mycket” kan jag säga så här: man blir inte mer sugen på invandring av att resa mycket, snarare blir man tacksam för att det inte är mer. Sedan kan förstås svarta vara som folk är mest, det är överhuvudtaget inte poängen, men man ska inte behöva skämmas för att man trivs bäst med folk som är ungefär som en själv. Och, svart eller inte, kan man ge fan i att försöka tvinga till sig telefonnummer vid busshållplatser.

  Sedan ska man inte vara otrevlig med folk, men det är ingen plikt att riskera att bli våldtagen för att bevisa att man inte ”är rasist”. Tänk som du vill istället.

 17. Black man skriver:

  Föreställ dig då hur jag känner mig varje gång jag går utanför dörren. Vita människor överallt som ger en iskalla blickar som skulle kunna döda mils avstånd. Riktigt ruggigt!

  Nej men skämt åsido, så klandrar jag dig inte för att du känner dig illa till mods då en främling kommer fram och försöker ragga på dig på en ödslig busshållplats. Även jag som svart kille kan uppfatta detta som obehagligt och det är just därför jag sällan försöker starta konversationer med vita kvinnor i liknande miljöer. Ibland har det tom hänt att jag ställt mig en bit ifrån då kvinnor gett intrycket av att vara besvärade av min närvaro.

  Det är inte lätt att vara svart i lilla landet Sverige, känner mig ovälkommen och måste konstant passa mig för att trampa någon på tårna till gränsen där jag känner sig som en skamsen hund.

 18. Black man skriver:

  Ursäkta stavfelen, skriver som en kratta*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com