Swoosh, tiden rusar förbi…

Satan i gatan vad varmt det var idag. Kaeli var en gnällig liten bebis idag och jag visste att det skulle bli kämpigt att ha ut henne när hon var på det humöret och man pendlade mellan tröst, vyssja, mata med ersättning, amma, byta blöja, sådär konstant. Tvätten fick vänta, disken med och jag gick mest med henne i famnen. Men pojkarna behövde komma ut i friska luften så jag ringde mamma och undrade om hon hade lust att gå ut lite med killarna och hon nappade direkt. När de hade gått somnade Kaeli en stund och jag likaså och vi sov bägge två en hel timme (!!) innan det var dags för mat igen.
Sen gick vi också ut och satte oss på gården med vänner, pojkarna och min mamma en stund. Kaeli var lite små gnällig ett tag – inte konstigt, det var satans varmt idag.

Så ser mina dagar ut numera. Barnen. Barnen och hemmet och det finns inte mycket tid för mycket annat, faktiskt. Särskilt inte som Kaeli har problem med magen och har sina skrik perioder. Stackars liten att ha ont i magen och man kan inte mycket göra. jag har bytt ut miniformen mot sempers magdroppar och hoppas de ska hjälpa. Jag hoppas på resultat om en vecka eller så. Laktulos funkar men ändå inte.. det gör det den ska men hon lyckas ändå inte tömma av någon anledning.. Nåja, jag ska inte gå in på detaljer om min dotters tarmaktivitet haha.

Hennes biologiska far har hört av sig. Senaste nytt i det dramat: Han vägrar åka till Staffanstorp för att träffa henne utan tycker att jag ska ta mig dit. Eller ja, att vi ska träffas nån annanstans.
Mitt svar är nog ganska uppenbart.
Nog om det i offentligt inlägg.

I morgon blir hon 14 dagar. TVÅ VECKOR!!
Shit. Gick tiden så snabbt..

Du gillar kanske också...

12 svar

 1. Carro skriver:

  Stackars lilla tjej som har ont i magen :sad: Hoppas det går över snart?

  För guds skull, vad är det för ”far” som ställer krav på VAR han ska träffa sitt nyfödda barn?! *frown*
  Det är för sjutton uppenbart att det ska ske i hennes eget hem och inte på någon jävla parkeringsplats eller vad han nu tänkt sig…….

 2. Tamagal skriver:

  Mitt tips är åter igen att kontakta familjerätten. De kan ge både dig och honom råd om hur man vanligtvis sköter det med ett spädbarn och vad som är tryggast för henne.
  Jag är nästan helt säker på att de håller med dig i den här frågan om var Kaeli är tryggast under tid för umgänge.

  Alltid bra med en expert i ryggen, framförallt när man själv kan ha en tendens att ”reta” sin ex-partner och kanske själv vara motvillig att göra uppoffringar gentemot denne.
  En experts ord väger tungt och kan övertyga även den tjurskalligaste.

 3. Ann-Sofie skriver:

  Hej Madde!

  Först – grattis igen till en perfekt liten sessa! Ta vara på tiden, den svoooschar förbi! Colin är redan 5 veckor och jag förstår inte vem som snodde tiden av mig?!

  NU till det jag skulle skriva ;) Min vän gick till en homeopat när hennes son hade kolik/kolikliknande besvär. Hon fick(köpte) kalciumtabletter som hon löste upp och gav honom, han blev hjälpt med en gång. Värt att kolla upp kanske?

  Vet själv hur jag gick med min äldsta när hon var liten. Vi provade ALLT,miniform,semper,speciell ersättning,massage. Har nog aldrig varit så trött,ledsen och uppgiven i mitt liv.

  Hoppas ni får ordning på magen, stor kram!

 4. netscape skriver:

  Skit i ”experterna” på familjerätten! Dem ger jag faaan inte mycket för! Huvudsaken är väl ändå att mötet blir av? Och du Martin & Merilyn (som jag kan sätta 1000:- på att ni båda läser bloggen), svälj er jävla stolthet, paranoia och låt barnet gå före…..för EN gångs skull….

 5. Tessa skriver:

  Hett tips till dej, köp en dr. brown nappflaska, har två vänner som haft kolikbarn de fungerar hur bra som helst. Det är en flaska som gör att inte barnet inte sväljer luft.

 6. Suss skriver:

  Tyvärr är det som så att om man är separerade och har barn så hamnar mamman väldigt ofta i situationer då hon försöker skydda sitt barn och ist beskylls för att vara bitchig, stalker osv osv.
  Visst fan finns det såna tjejer också MEN majoriteten är normala mammor som agerar efter sin instinkt och modersinstinkten går fan inte av för hackor!

  Tyvärr finns inte denna genetik hos killar så de lär aldrig fatta hur det fungerar….

  Så Martin, plocka upp din feta röv och åk TILL din dotter! Det ligger väl i DITT intresse att träffa henne??
  Ser du Maddes ovilja till att resa iväg med ungarna som ett påhopp så är du fan i mig paranoid eller helt enkelt dum i huvudet!
  Man ger sig inte ut på eskapader med en nyfödd!
  Hur jävla korkad är du?!!

 7. mimmi skriver:

  Jag har själv ingen erfarenhet av kolikbarn, mer än att min äldsta son hade lite kvällskolik som försvann efter 3 månader. Så några goda råd kan jag inte ge. Men en rolig sann historia kan jag berätta för dig, som åtminstone kan få dig att le….

  När en av mina bästa väninnor fick sitt första barn – en gosse- konstaterades det ganska snabbt att pågen hade kolik. Dygnet runt kolik! Han skrek och skrek och vänner och släktingar gick i skift med honom så att de stackars föräldrarna fick någon vila och några timmars sömn emellan varven. Och för pågens onda mage provade man allt. Och jag menar verkligen allt. Till slut, när inget verkade funka och pågen fortfarande skrek dygnet runt konstaterade läkaren att inget mer fanns att göra och att det bara var att vänta ut de obligatoriska 3 månader då de flesta kolikbarn slutar skrika.

  När föräldrarna var totalt utslitna och nerbrutna av sorg över deras skrikande barn som ständigt hade ont i magen, var de tre månaderna nästan till ända. Då upptäckte de lite så smått att var gång de hann dammsuga så tystnade pågen och somnade! De tyckte det var mycket lustigt då dammsugarljud ju inte kan få magont att försvinna. Men de provade igen och pågen fortsatte att reagera positivt på dammsugarljudet. Nu ska man ju inte dammsuga nära en liten baby pga dammet som ju faktiskt yr omkring. Så pappan for iväg och spelade in ett 90 minuters kassettband med dammsugarljud. Då kan du tro att pågen tystade. Så fort han fått mat och skulle sova sattes kassettbandet på och pågen somnade. Så slutade skrikandet och kolikens tid var över. Friden sänkte sig även över denna familjen till slut. Tack vare dammsugaren, ha ha…..

 8. Kattis skriver:

  Förlåt Tamagal om jag missuppfattat dig nu, och framför allt för att jag talar ”för dig” men MissMaddis – jag tror Tamagal menar att du ska kontakta familjerätten om just det här med vart den första träffen ska ske. Alltså att du ska få ”experters” ord i ryggen, för det är rätt uppenbart att pappan inte vill lyssna på dig – kanske lyssnar han om du har dessa experters stöd just gällande det här. Vad som är tryggast och bäst just nu. Så uppfattade jag det, och även om Tamagal inte menade så så tycker jag att du ska göra så! ;)

  • missmaddis skriver:

   @Kattis: är det inte snarare HAN som bör göra det, det bör ju ligga i HANS intresse att träffa henne? Varför ska jag ”go out of my way” för hans skull? Det får han faktiskt göra själv. Jag vet ju redan vad som gäller.

 9. Kristoffer/Stoffe skriver:

  Seriöst, jag ansnes att båda parter, måste komma fram till barnets bästa, oavset part,., stämt den andre parten,., på en viss summa för sveda och värk,, då den andre talat osanning om den andre parten,, så folk var ej för snabba med,, att dömma innan det är fakta,, vilket är löst via domstol eller rättegång,, Till Er alla , vilket läser Dock denna Skvaller Blogg,, tänk dock Er för,, innan Ni lämnar En kommentar…

  • missmaddis skriver:

   @Kristoffer/Stoffe: Vad svamlar du om..? Vad har det ena med det andra att göra? Och du bör ta ditt eget råd: Ta reda på FAKTA innan DU kommenterar.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com