ante omnis mea familia

Syndabock med motiv och muskler

I morgon bitti rings vårdcentralen i hopp om en akut tid. Om de inte kan erbjuda mig någon tid till läkare kommer jag uppsöka konsultation och vård på annan ort. Jag måste få ordnat mitt öga.
Det började i torsdags, då jag började känna av lite ömhet i ögat. På fredagen hade det svullnat lite. Tillräckligt för att Cindy skulle märka det. På lördagen blev det ganska mycket och idag är det rent ut sagt löjligt.
Och just min tur – allt detta på en helg, när ingenting har ordinarie tider och allt blir med ens bara lite mer jobbigt.

Ögat idag

Jag hade hoppats att slippa behöva gå ut idag. Jag handlade det jag behövde i lördags men murphys lag kickade in – tampongerna var slut och ni som är tjejer vet att det är en sådan grej man inte direkt kan vara utan. Inga tamponger, inga bindor och inte ens trosskydd så vad gör man när man blöder, som kvinna? Förutom skickar sms till Björn och ber honom handla. Mest på skämt och jag blev förvånad av svaret ”Jag jobbar. Annars hade det varit lugnt”
Öh, va? Skulle min killkompis verkligen köpa tamponger åt mig? Jag har för mig att han sagt för att han aldrig skulle köpa sådana saker. Vissa människor upphör aldrig att förvåna mig.
Jag packade ner barnen i sina jackor och gick ner till ICA. Människor stirrade på mig och kassörskan Anne tittade på mig med ett ”KÄRA NÅN, vad har hänt med ditt öga?!”
Det enda jag kudne säga var ”Ja, fråga mig inte..” och hon höll med om att det vore nog bäst det… Undrar om hon tror att jag blivit misshandlad? För det var den känslan jag fick av några medelålders par som gick förbi och stirrade med tissel och tassel bakom ryggen på mig. Jag kunde inte låta bli att fnissa och bjöd på skvallret.
Men snälla nån.. här kommer jag med två ungar. Osminkad, håret ser ut ut som självaste medusas och med ett öga rött och svullet. De undrar säker vart min aggressiva pojkvän var nånstans.

Pappa kom över en liten stund ikväll och bekräftade det – jag ser misshandlad ut. Björn och jag försökte leta syndabock idag via sms och gick igenom gemensamma killkompisar man kan sätta dit för misshandel och dra till mig skadestånd som kan betala mitt körkkort, men vi hittade ingen duglig. Antingen hittar vi inte rätt motiv för vår syndabock eller så är det uppenbart att ingen av dem är man nog att kunna slå ner mig.

TACK för alla kommentarertack för sympati, råd och omtanke.
Jag uppskattar all er tid att kommentera och läsa.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

17 tankar om “Syndabock med motiv och muskler”

%d bloggare gillar detta: