ante omnis mea familia

Syskonen

De senaste nätterna har jag sovit ganska obekvämt. Mysigt men obekvämt och vaknat med ont i ryggen, ont i nacken och ont i armarna. Ni förstår, min lilla bebis här hemma har absolut bestämt sig för att det endast duger med att sova i mammas famn och definitivt ingen annanstans alls. Hon kan somna och sova själv nån timme men vaknar och gr¨åter och slutar inte förrän hon får sova i min famn. På min arm eller på mig men helst både och samtidigt. Härom natten gick jag omkring med henne i famnen. Och som ni kanske läste var det musik på iphone som till slut lugnade henne och hon fick sova i min famn. Mammas famn verkar vara det enda som duger åt min dotter. Inte mig emot – mamma behöver mys och kärlek!

Inatt var det nästan likadant. Jag plockade upp en gråtande flicka, la henne på mig, med hennes huvud mot min över arm och hela hennes lilla kropp mot mitt bröst och pussade henne på pannan och satte igång musik på in iphone som fick ligga ovanför hennes huvud. På repeat. Då somnade hon. Hon har två favoriter som hon alltid somnar till: SADE – by your side, och Sarah Dawn Finer – Some kind of peace. Hon älskar musik, precis som jag. Helst högt. Och så sov vi resten av natten. Laaiti kom in nån gång på morgontimmen och sa åt mig att stänga av musiken. Jag chansade att hon sov tillräckligt djupt och stängde av musiken sen sov vi vidare en stund till och jag vaknade av att Laaiti tramsade sig och Kaeli skrattade. Laaiti älskar ju att få henne att skratta så han clownar sig konstant för ett skratt av lillasyster.

Och vad gäller Kaelis förkärlek till musik, är Phini väl förstående. När Kaeli är trött och ledsen kommer Phini ofta och föreslår “Mamma, sätt på hög musik” – de är glada för att ge råd och tala om för mig hur jag ska ha hand om syster. Om hon har exempelvis legat i sin säng och vaknat på dagen och gnytt mer än en minut kan en av pojkarna mycket väl komma och ryta åt mig “MAMMA TA HAND OM KAELI” – vad kan man säga, ja de är måna om henne. Och jag kan mycket väl se hur de kommer vara överbeskyddande när de blir äldre. Det är mer än en gång laaiti sagt “Mamma, ingen får ta vpr bebis.. hon är den finaste bebisen som finns!” och det värmer mitt mammahjärta att se denna kärleken barnen emellan. åtminstone pojkarna VS flickebarnet. För kärlek mellan pojkarna ser jag sällan. De är rivaler som oftast på sistone. Det bråkas och skriks och gnälls. Särskilt nu på lovet – de umgås för mycket med varann. Men ifrån varandra kan de inte heller vara…

Igår skulle Phini sova hos mormor själv. Men ångrade sig och kom hem igen.
Idag skulle Laaiti sova hos mormor själv. Men ångrade sig och kom hem.
Och när de är utan varandra går de och gnäller att de saknar sin bror.
Haha syskon..!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.