ante omnis mea familia

Syskonfotografering idag och vaccination och bebbe!

Idag har jag fått ta ut en semesterdag, eftersom Kaeli ska få vaccination. Av erfarenhet vet jag att hon får jätteont av dessa (i synnerhet den sista) och har ont i benen och kommer med största sannolikhet få feber. Dagen började med att det var fotografering på dagis och jag tog mig fräckheten att ta med mina söner till dagis, iklädda sina snygga skjortor jag strök igårkväll. Jag hade redan lämnat lappar till deras respektive fröknar igår, att de skulle bli lite sena. Sen gick jag ner till fotografen och sa som det var, att jag tagit med killarna från skolan och hoppades kunna få en syskonbild. “Absolut, vi kan ta det direkt” sa han och barnen satte sig ner. Denna fotografen är SJUKT DUKTIG med barnen. Han har fotograferat på dagis i flera år och tagit de bilderna som hänger på vår vägg. Han är världens fjantigaste gubbe, som gör helt tokiga grejor för att få barnen att le hjärtligt och inte påklistrat. Jag märker så stor skillnad på bilderna från dagis och skolan, där Phini’s leende är så konstlat och “för sakens skull”.
Phini satte sig först, med ett ben ut mot sidan. Mellan hans ben satt Kaeli och Laaiti stod på knä bakom Kaeli, sidan om Laaiti. Åh jag HOPPAS han fick en bild där de alla tre såg glada ut. Han tjoade och sa konstiga saker men det FUNKAR – han får dem GLADA. Nu längtar jag till bilden dimper ner i posten. Blir den så bra som jag hoppas så ska den förstoras till megamassivhalvaväggen-format.

Igår var det en lång dag på jobb. Det blev lite övertid. Jag och två andra tjejer städade tre villor innan vi körde vidare till det fjärde och sista för dagen, som var ett flyttstäd. Då jävlar får man knega. Plocka isär och flytta fram badkar, bakom kyl & frys, bakom spis, alla listor i hela huset, skura bort kalk från bad & dusch etc. Jag blev hämtad 8:15 på morgonen och var hemma runt 18:30. Jag fick ringa mamma som hämtade barnen och gav de middag igår. Det gick bra. Eftersom jag alltid hämtar de numera själv så är det lugnt. Och eftersom man kan sluta tidigare andra dagar om man jobbar ordentligt och inte sölar så får man faktiskt göra såhär, tycker jag. Känns inte mer än rätt.  Det känns i kroppen att man har ett fysiskt arbete och jag tror att min kropp tycker om det även om jag inte håller med. Men det är ju bara bra för mig.
Häromdagen drog jag fram min spis och städade bakom. FY FAN vad det var snuskigt, jag hade skämts om någon var hemma hos mig och såg det haha!

På måndag kommer både elektrikern och rörläggaren och ska koppla in diskmaskinen. Inte en jävla dag för tidigt. Vilken tid det ska ta! Mamma får gå hit och öppna för jag har faktiskt ännu en semesterdag då eftersom jag ska till kirurgen i Landskrona den dagen. Min remiss har legat några månader men nu är det dags. Det ska bli intressant och spännande och se vad de har att säga, om de beslutar sig för att snitta upp mig och mecka lite eller inte. Jag tror faktiskt det lutar åt det..

Sen fick jag ett mindre förvånande mail av en vän. Hon gav mig Ma’s nya adress, vilket kan vara bra att delge tingsrätten som vill ha tag i honom och för att försäkra mig om att de har rätt uppgifter tänker jag ge de informationen. Så att han slipper gömma sig. Jag fick veta att han ju har en ny flickvän som han bor hos i Malmö. Han hade ju berättat för henne att han inte har någonstans och bo (bu-hu) och hon tog in honom. Gud vad jag känner igen det där.. Det var så det började för oss. Undrar om han sa samma sak till Me? Nåja, jag forskar inte i det. Ma har en ny flickvän och han bor med henne och hennes barn och jag har ytterligare en adress där han kan bli hittad. Jag fick även veta att han inte ska ha nämnt att han är pappa men det gör mig verkligen ingenting. Och det förvånar mig verkligen inte heller. Jag fick dessutom veta vart han “jobbar” och när, så även den infon kommer jag ge vidare. Jag vill få detta överstökat nu, det har snart gått 2 år och man kan inte gömma sig för alltid. Face it.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 tankar om “Syskonfotografering idag och vaccination och bebbe!”

%d bloggare gillar detta: