Tack & hej, mathem. Nu drar jag! 

I slutet av förra veckan ringde mathem mig. Det var en månad sen sist jag handlade av dem – vilket var den enda gång jag handlat av dem. Jag förklarade att jag oftast handlar av mat.se eftersom de oftast har ”mitt” utbud och även bättre priser. Ex Meelos mat, vilket jag nämnde när de ringde. 


Nu har mathem tydligen sänkt priset. Måste de ha gjort igår eller idag för i söndags när jag beställde betalade jag 133kr. 

Så mathem lockade mig med 10% rabatt på nästa köp. För mig handlar det väldigt mycket om priset. Vi är en stor familj och vi handlar mycket. Vårt mat/hushållskonto ligger på runt 10 000kr/ månaden. Så denna gången valde jag mathem för att de lockade med rabatt. 

När jag checkade ut fick jag byta några varor i kassan för de fanns inte helt plötsligt. De visade vika liknande varor de rekommenderade till. Ex högrev jag beställde för 104kr som var slut som de rekommenderar jag bytte till en annan högrev, samma mängd för över 160kr  VISS SKILLNAD! Men jag gick tillbaka i butiken i appen och hittade en annan högrev för samma pris. Fy skäms mathem att försöka lura mig så! 

När jag sen hade betalat fick jag mail dagen efter att de hade bytt ut nån vara. Jag hade beställt bacon & ostkorvar som de bytte ut mot vanliga tjocka korvar. De bjöd på mellanskillnaden (3kr). Inte riktigt samma sak men tack. Jag tror jag hade föredragit att få frågan först, innan de bytte. 

På vår matsedel står det korv & bröd på måndagen – samma dag de skulle leverera.  Första bästa tid jag kunde få var 18:15. Därav lätt & snabblagad middag.  I senaste laget men jag tänkte att jag hinner om jag lagar mat så fort de kommer. Vi brukar äta runt 18 men vad gör det om det blir senare en dag. 

Klockan blev 18:15. Ingen kom. 18:30. Ingen mat. 18:45 och jag började undra hur jag skulle hinna med allt innan de tre minsta ska nattas 19:30. 


18:56 får jag sms att maten är sen. Nästan 45 minuter sena var de redan då. Så Magnus fick springa iväg till Lidl och handla mat (där sprack vår budget). Sen hem och laga den och sen äta. Så ja – barnen kom inte i säng som de ska och våra rutiner gick åt helvete. 

Sen kom ju bilen. Och även om det kanske inte är chaufförens fel så jobbar han för företaget och  representerar dem och kunde bett om ursäkt åtminstone. Men ingenting. När man är TVÅ TIMMAR sen kan man åtminstone be om ursäkt. 

Dålig stil mathem. Dålig stil. 

När jag bestämde mig för att testa att handla såhär på nätet med hemleverans så efterforskade jag lite. Jämförde priser, frakt, utbud osv. Provade mat.se och provade mathem.se. En del vänner sa att de tyckte mathem var böttre i början men nu blivit sämre men jag ville ju upptäcka det i så fall själv. Och nu gjorde jag det. 

Jag kommer fortsättningsvis handla av mat.se som är de som inte strular för mig. Bättre  priser & bättre utbud & mer passande leveranstid för mig. Och trevligare chaufförer! 

Och om någon frågar  kommer jag säga samma sak. 


Till er som vill testa på mat.se kan ni nu få 170kr  i välkomstrabatt om ni följer denna länken http://matse.refr.cc/madeleineekensteen

Jag rekommenderar. Testa! Vad har du att förlora? Du slipper gå till affären. Stå i kö. Bära. Testa att handla på hemsidan eller ladda ner deras smidiga app. 

Nej jag har inte fått betalt för det inlägg. Helt & hållet mina personliga erfarenheter och åsikter. 

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Mona skriver:

    Jag ska testa!

  2. Sofia skriver:

    Varmt välkommen till oss Miss Maddis! :D / Sofia på Mat.se

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.