ante omnis mea familia

Taekwondo! Snart blir det gult! 

Som ni vet så tränar våra flickor taekwondo. Och den 17 december är det dags för deras gradering till gult bälte. 

Det är faktiskt ganska mycket man ska kunna för att klara av graderingen. Man ska, utöver ställningar, slag och sparkar kunna vad dessa heter på koreanska. Man ska kunna räkna till tio på koreanska. Kunna knyta sitt bälte på deras speciella sätt osv etc. 

De tränar två gånger i veckan och från nu fram till gradering har de extraträningar insatta. Och för att hjälpa ytterligare på traven har jag skrivit upp allt som de ska kunna och satt på väggen i vardagsrummet så de kan titta där lite då och då och träna lite extra. 

Mama’s got your back, my girls!

Tjejerna blir så lätt störda på träningen när det sitter massa föräldrar och tittar. I synnerhet om de har små syskon med som sitter och skriker och gnäller (kanske ingen plats att ha med en liten unge). Kaeli framförallt blir enormt störd av just det. Jag förstår det, jag hade inte heller velat ha någon tittandes på mig och inte kunna höra tränaren för att åskådare stör. Den ena tjejen är osäker och tar inte lätt vid att misslyckas eller råkar göra fel och det blir såklart jobbigare när vi tittar. Den andra tjejen vill stoltsera och spexa och visa upp sig när vi tittar. Så ingen av de koncentrerar sig tillräckligt eller verkligen lyssnar på vad tränaren säger – jag märker det när vi har en snabb genomgång hemma. Så jag tror att denna lilla lathund kan komma till nytta. 

Men jävlar vad de överlag imponerar på mig. Jag är enormt stolt över allt de lärt sig! Jag hoppas så innerligt att de kommer hålla fast vid detta och fortsätta och bli så awesome de bara kan så att de kan försvara sig och aldrig kommer behöva använda hashtaggen #metoo.

Mental note to self: köp ramar till diplomen! 

Med vänlig hälsning och namaste ./stoltmorsa 

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Taekwondo! Snart blir det gult! ”

%d bloggare gillar detta: