ante omnis mea familia

Tagen på bar gärning av sjuksköterskor

Vaddå jag är vimsig? Där satt jag kvart i ett på vårdcentralen när min sköterska gick förbi och såg mig sittandes där och undrade vad jag gjorde där. ”Är hon helt borta” undrade jag, det var ju hon som ringde mig i morse och gav mig tiden.

Vi började prata om mina sprutor och jag nämnde att det är nog dags att börja med dem igen. Hon bad mig följa med henne till sköterskornas kontor där hon slog upp min journal på deras dator.
– För det första var jag en timme för tidig till min tid hos läkaren idag.
– För det andra var jag 5 månader för sen till mina sprutor och blodprov som skulle lämnas.
Jag trodde jag fått den sista sprutan? Nej, jag skulle  själv ringa sist och få ny tid. Vikarefitta i somras. MINA sköterskor brukade minsann ge mig tider. När rutiner rubbas blir det fucked up i min värld, man kan för helvete inte begära att jag ska hålla kolla på saker och ting, särskilt inte min egen hälsa?!
Efter att min sköterska Malin gett mig en utskällning ville hon först boka in mig till en av distriktsköterskorna däruppe i morgon bitti för att få min spruta. Jag gnällde om sköterskan ifråga för att jag inte har mycket till övers för henne. Jag är en vrång jävla patient. Så hon undrade om hon själv skulle ge mig den med detsamma. Ja, kör hårt, jag ska ändå vänta en timme på min läkartid, tyckte jag. Vi gick upp på övervåningen och där fick jag träffa Mariette som också gav mig mina sprutor i fjol. Tänk att de bägge två kom ihåg mig så väl. Mariette & Malin är mina favoriter på hela jävla vårdcentralen i Staffanstorp. Just när Mariette skulle börja skälla på mig för mina missade tider förkunnade Malin att hon redan gett mig en utskällning och tyckte att hon gott kunde ge mig två sprutor BARA FÖR ATT jag är så kass på mina tider. ”Men vi har inte tid med några tatueringsplåster” sa hon, som egentligen skulle sitta vid telefonerna på nedervåningen. Hon gav mig sprutorna OCH en ny tid för nästa spruta och beordrade mig att ta en kölapp till labbet för att lämna 2 rör blod.
Sagt & gjort.
Sköterskan på labbet hittade ett bra kärl och lyckades på fölrsta försöket och jag kände igen hennes lugnande ord om avslappning – är det inte exakt samma jävla meningar jag säger till mian nervösa kunder på jobb när flickorna ska piercas..?

När jag väl kom in till läkaren kom jag mer ihåg varför jag inte tycker om honom, bortsett från det faktum att han är en KASS läkare. Han tittade, ställde frågor och pilalde på mitt öga. Jag hade med mig ögonsalvan jag använt i helgen. Han plockade upp paketet, vände och vred – ”Bäst före 2009”  sa jag. Jaha, svarade han. Han började jiddra om att paketet inte var fabriksnytt. Jag fgörklarade att förpackningen med salvan var oöpnnad, såklart. ”Det är väl inte så KLART” svarade han. ”Jo, annars hade jag för fan inte använt den, om den vart öppnad” svarade jag. Han började parata om att jag har en vagel under ögonlocket som lett till en inflammation i ögonlocket och det kan behandlas med antibiotika. Jag sa att jag redan provat ett antibiotikum i helgen som inte gjort någon nytta utan att det faktiskt bara blivit mer svullet och rött. Jag sa att jag ville veta vad som var problemet och inte ha någon medicin som KANSKE hjälper – jag har dåliga erfarenheter asv FELMEDICINERINGi min familj, nämnde jag till läkaren som faktiskt vet vem som är min pappa. Genast intog han försvarsställning och sa att jag kan ju alltid åka till ögonkliniken och få ögat tömt. ”Vad innebär det” undrade jag. ”Precis vad jag sa!” svarar den uppblåsta ignoranta läkaren.
”Och med denna medicinen du nu vill skriva ut, hur lång tid tar det innan det verkar?” Han svarade 2-3 dygn varpå jag sköt in något om att jag måste ju jobba.. Läkaren, som redan stod i dörröppningen, på väg ut vände sig mot mig med ett hånflin ”Det spelar ingen roll om du ska jobba eller om du är ledig, jag kan inte påskynda det!” svarar han.
Han sa åt mig att jag skullé gå ner til apoteket och hämta ögondropparna han skrev ut, det går tydligen med ett elektroniskt recept, så att apoteket får mitt recept direkt på deras dator. Om det inte blir bättre får jag kontakta ögonkliniken.

Jag hade i alla fall tur på apoteket. Tog en nummerlapp och gick raka vägen fram till kassan, det var ingen kö alls. Hon fick mitt ID, hämtade dropparna och tydligen har mitt högkostnadsskydd kickat in och ger mig gratis medicin. Woohoo!

Så där har ni det.
Ni som gissade på att jag har fått en vagel – GRATTIS.
Ni som gissade på en ögoninflammation – GRATTIS.

PS – Ursäkta eventuella stavfel/typos i inlägget – jag är inte direkt allseende i skrivandes stund.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 tankar om “Tagen på bar gärning av sjuksköterskor”

%d bloggare gillar detta: