Tandläkarbesök och BVC

Phini var hos tandläkaren idag. Eller ja, det var vi allihop men det var Phini’s tur att sätta sig. Idag fick han träffa tandläkare Lina. En ung tjej som verkligen vet hur man snackar med en 6åring. Hon var schysst och bra och visade allt och förklarade och berättade. Och min son.. han var så JÄVLA duktig. Denna morsan är stolt som fan. Tandläkaren vilte röntga hans tänder med, på ena sidan, för att hon ville se om 6-års tanden är på väg. Och ni som röntgat tänder vet att det kan faktiskt göra ont att bita ihop på den hårda plastbiten. Så hon försökte ter gånger men Phini ville inte för att det gjorde ont. Hon gick iväg för att hämta en ännu mindre “plåt” och under tiden hon var borta tog jag ett snabbt peptalk och sa till Phini att det blir nog lättare om han tänker på något roligt och bara härdar ut… ibland gör det ont men man får liksom härda ut ändå. Tandläkare Lina kom tillbaka och sa att vi får skippa röntgen denna gången och ta det nästa gång men det gick inte Phini med på. “Vi provar igen, denna gången ska jag tänka på nått roligt!!” Och då funkade det.. jag såg att det faktiskt gjorde lite ont så som han kisade och bet ihop men han var fan duktig och gjorde det ändå och vipps.. sen kunde vi se på skärmen att hans 6-års tänder ligger där i tandköttet och bereder väg. YAY!
Hon frågade ut Phini och alla hans svar lät för bra för att vara sant men det ÄR ju faktiskt så.
Lina: Äter du mycket godis?
Phini: Inte hos mamma. Bara hos mormor. Jag ska sluta äta socker, det är inte bra säger min mamma!
Lina: Vad dricker du när du är törstig?
Phini: Mjölk!
Lina: Brukar du dricka läsk?
Phini: Bara sån utan socker, som mamma! (Pepsi Max/ Coke Zero)

image Och sen undersökte hon alla hans tänder och vi snackade en stund efteråt och jag blev stolt och lycklig som fan när hon sa till mig “Vad kul att träffa en engagerad förälder för en gångs skull. Du har verkligen skött deras tänder exemplariskt!” Och ni kan tro jag sträckte på mig. Jag gör ju faktiskt det bästa jag kan. Jag har ju som ni vet själv problem med mina tänder och tänker ge mina barn de bästa förutsättningar att SLIPPA tandvärk.

Efter att jag köpt en “fy-fan-vad-du-är-bra” present till Phini skickade jag hem pojkarna till mormor sen gick jag och Kaeli till BVC för veckans mätning och vägning och småsnack. Hon frågade som alltid hur det är, om jag mår bra osv och när jag svarar att jag mår fenomenalt svarar hon likadant varje vecka “Ja du ser ut att må bra!”. Kaeli växer precis som hon ska och hennes kurva går upp! Hon väger nu över 4 kilo!
Jävlar vad hon växer FORT!
Hon var pigg och vaken och log mot vår sköterska och jag fick fina komplimanger om hur pigg och “med” hon är och vacker. Självklart.. hon är så lik sina bröder och blir mer och mer lik Phini för varje dag och jag kan inget annat än att ÄLSKA henne sanslöst!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Kattis skriver:

  Fast ”för bra för att vara sant”..? :P När man är törstig dricker man vatten och light är väl inte precis bra för små barn det heller :P kunde ju fått värre svar men jag ställer mig tveksam till att dom var för bra för att vara sanna :P

 2. Tamagal skriver:

  Över 4kg ;)
  GUD vad avis jag blir på alla små-tötisar.
  Min ärta beräknas landa på runt samma vikt som brorsan sin… 4,5 ungf vd födsel.

  Det är ju ingen bebis ;)

  Som min barnmorska sade på BB… ”Han är ingen bebis! Han ska ha korv och MOS!” *fniss*

 3. mimmi skriver:

  Jag tycker att Phini var jätteduktig! En riktig tuffis! Att sköta barnens tänder ordentligt och lära dem att själva göra det är A och O. Mina söner, 19 och 15 år, har aldrig haft hål i tänderna och de får fortfarande beröm varje gång de går. Det gör mig stolt och jag vet att jag lyckats som mamma i just denna fråga.

  Att Phini dricker mjölk är jättebra, barn ska dricka mycket mjölk för alla de viktiga och nyttiga ämnens skull. Det ger starka ben! Vatten är också bra i och för sig, men innehåller inga viktiga ämnen för ett växande barn. Och en 7 åring tycker oftast att vatten är trist att dricka. Hellre mjölk och lightläsk till lite festligare tillfälle än en massa saft och skit som vissa barn får i tid och otid. Det är ju bara vatten och socker utan något nyttigt alls. Mjölk är livets dryck (förutom öl, men det får Phini inte dricka ju, he he..)!

 4. B3tty skriver:

  Det är så en engagerad mamma löser situationer! :D

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.