Tant A & Tant J

Jag har en ny vän. Vi kan kalla henne tant A. Tant A har på sistone blivit oumbärlig för mig. Hon ställer upp tll hundra, finns alltid tllhands och tillfredställer de behoven jag har av att i bästa mån hålla det någorlunda rent och prydligt hemma hos mig. För, let’s face it, det är faktiskt inte så enkelt som det borde. Inte som jag lever. Två små pojkar och deras kläder på golven, i alla rum. Sand från skorna över halva hallen och sand i fickorna på byxorna som de drar över hela lägenheten. Det är dsken från morgonen och resterna av deras frukost  vardagsrummet och bordet där inne är som oftast nerkladdat där de suttit och ätit till barnprogram på morgonen. Sen jobbar jag hela dagen. De dagar jag kommer hem i lagom tid att stta ner med mina söner en stund plockar jag undan igen, sen nattas pojkarna och jag har ibland en maskin tvätt att hänga upp. Det gör jag om jag orkar annars skiter jag rent ut sagt i det och tvättar om den dagen efter. Detta hemmet städas inte av sig själv, fan också. Och det är små grejer som underlättar för mig. Små grejor som exempoelvis att pojkarna inte går in med skorna vilket även tllhör allmän uppfostran och folkvett om du frågar mig. Allt som ska kastas får de själva gå drekt till soptunnan med och de ska kasta sina smutskläder  tvättkorgen. De får själva plocka undan sin disk efter att de har ätit. De har inte riktigt fått kläm på allt detta ännu men det är på god bättring. Deras rum stäödar inte jag, det får de göra själva vilket borde vara riktigt löjligt enkelt nu med tanke på att de bara har varsin säng och en byrå med en TV på. That’s it. Tunnorna har inte införts ännu.
img_ajax_fdf_apple_wipes copyOch jag tillhör den där lagom mellankategorin. Jag är långt ifrån pedant men även långt ifrån “Rent Hus” material. Jag gillar att ha det undanplockat och städat. En och annan dammråtta kan jag leva med. Jag är inte jättelat men nog fan är jag ganska bekväm av mg. Om jag inte absolut känner att jag MÅSTE göra nått speciellt, så ger jag nog fan i det. Så om min städning kan underlättas på nått sätt så är jag öppen för förslag. Sen träffade jag tant A som underlättade. Ajax rengörngsdukar. För att springa fram och tillbaka med en disktrasa känns för jobbigt för bekväma mig, så jag tar mitt paket Ajax rengörngsdukar och strussar omrkring lägenheten med hög volym musik och sjunger och dansar när jag dammar och torkar av. Till fönster och speglar har jag såklart tant J till hjälp. J som i Jif. Rengörgsdukar för glas. För det där med att “bara spraya och torka av” kan förenklas med dessa dukarna; att BARA TORKA AV. Så bekväm är jag. Kan jag ta en genväg kan du lita på att jag gör det. Det går fortare, blir lika bra och jag har tid att göra annat som tilltalar mg lite mer. 

Hur är du? Pedant, stökig eller ett mellanbarn, som jag?
Har du några andra tips på underlättad städning så GE mig!

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Ulrika skriver:

  Oh, jag ska nog testa de där rengöringsdukarna jag med..
  Allt för att underlätta :)

 2. Glory skriver:

  Åh! Ska genast inhandla dessa underbara dukar! Verkar helt fantastiskt bra! =)

 3. kicki skriver:

  Jag skaffade mig en karl som är dammsugar, disk och tvättberoende. Inte alltid så sexigt men jävligt praktiskt! ;) ;)

 4. Andie skriver:

  Jag är nog ett mellanbarn i städningens bemärkelse. Gillar att ha det undan plockat men det behöver inte dammsugas varje dag.

 5. Flixxan skriver:

  oh..jag är pedant-tanten själv..om jag haft disciplinen..vilket jag kan ha när jag väl sätter igång..då kan jag fan städa hur länge som helst ibland. Men ofta så ids jag fan inte. Lite skit i hörnen har då fan ingen dött av. (:

  Jag brukar ta det speciella munstycket till snabeldraken (runt med som en borste) och damma med i fönstren..very bekvämt i min mening.

  Ska definitivt testa dom där dukarna.

  Ha det gött!

 6. Jessica skriver:

  Min syster anställde en städerska som kom en gång i veckan. Det var inte alls spec dyrt faktiskt ens en gång, Tycker det verkar praktiskt, man spar på orken och får tid till annat.

 7. Therese.A skriver:

  Jag är nog i samma kategori som dig. Dom dukarna är underbara och finns i olika dofter. Finns även till fönster *woohoo* .

 8. Lorelai skriver:

  Tack för tipsen. :) Jag tycker om att inte vandra labyrinter i mitt hem, jag vill kunna gå barfota utan att få ont i fötterna av skit, eller bli svart för den delen. Men att städa…? Jisses…. helt omöjligt. Svarta dörrar, väggar, strömbrytare. Fönster… fönsterkarmar, element med mera. Ibland blri jag bara så matt när jag tänker på allt som behöver ses över, att jag måste ta en kopp te.

  Mitt tips är sådana där blåa skoskydd. De kränger jag på barnen när de väntar på mig i hallen, när jag måste kila in för att hämta någonting, som jag ALLTID måste göra, glömmer allt. Svårt att hitta dom funkar små plastpåsar och gumiband.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com