ante omnis mea familia

Tell me girl, did you feel special too…?

Jag kan undra emellanåt, om det är systematiskt. Om det var planerat, eller om det bara funkade så pass bra den första gången, just i början, vilket är anledningen till att de upprepar exakt samma mönster. Vissa män är inte så värst… kreativa. Jag minns att jag bad M flera gånger att inte kalla mig “trollis” – för det kallade han ju sitt ex. Så han fick komma på nya gulliga nicknames (bland annat hottentott) till mig och jag är nog ganska säker på att jag var inte den första han kallat det och definitivt inte den sista heller.
Jag har både sett och upplevt samma beteende förr och det är lite skrämmande hur vissa killar kan ha så lätt för att nästla in sig. Att bedra sig in i en kvinnas liv, och snärja henne med en charmerande romantisk lögn. Åh som vi älskar det. Som vi älskar den uppmärksamheten vi får, blommorna och alla de ljuva kärleksorden som vi längtat efter och hoppats på. Vi romantiska kvinnor som bara vill ha någon att älska och som avgudar oss tillbaka.. som säger det där magiska “Jag har aldrig känt såhär förut..” och “jag älskar dig, jag svär jag kommer alltid vara trogen”.
Och vi tror på det. Varför? För att vi vill. Inte för att det är sant, utan för att vi vill så gärna tro det. Vi vill ha drömmen.

Och sen ser man ett mönster. Jag såg det ganska omedelbart med Dickhead #1 och faktiskt även med Dickhead #2. Hur de tar det som var bra och det som funkade med sitt ex (mig) och överför det till en ny kvinna.
DH1 (aka W) skulle plötsligt med detsamma öppna studio tillsammans med nya tjejen, som hade varit vår gemensamma dröm, han skulle plötsligt utbilda henne till piercare, som ju är mitt yrke, hon skulle vara mamma till hans barn osv. Alla våra drömmar, det som vi hade, gav han till henne. Samma, samma.
special Och DH2 (aka M) gjorde samma sak. Nästlade in sig fort som fan, blev tillsammans på två röda och (förmodligen i stortsett bor hos henne efter en snyft historia om att han inte har nånstans att bo) friade omedelbums när man knappt varit tillsammans nån vecka. Jag skämtade om ett bröllop den 9/9/9 och han slog slag i saken genom att fria till mig 3 gånger, både med blommor och ring och ner på knä och hela kittet. “Jag har aldrig gått ner på knä för någon.. men någonting hos dig…”. Så lät det. Och “Vi hör ihop”. Och nyckeln till hans handklovor som han gav mig att bära i ett halsband. Han upprepar historien, han med. Så speciell var jag – så speciell är hans nya. Jag kan bara spekulera i vilket halsband hon kan tänks bära just nu? För det är så de gör, det är så det går till.
Huruvida jag var den första och som han upprepar vet jag inte. Han kanske tyckte att det vi hade faktiskt var speciellt och vill uppleva det igen med sin nya tjej? What’s next, ska han föreslå att de skaffar barn tillsammans?
Men then again, det kanske bara är jag som inte nöjer mig med att vara ett andrahandsval för att det inte funkade för honom tidigare? Jag kanske är löjlig som faktiskt vill vara min mans “the one and only” och uppelva nya saker tillsammans, få något han inte redan gett andra kvinnor. Det kanske inte är en big deal för andra kvinnor men för mig.. well.
Han kanske har kört samma historia innan? Vem vet. Skulle inte förvåna mig alls.. För några av hans vänner vet men de tiger som muren. De säger ingenting. Men de vet mer än vad de vill få det att framstå. De kallar det nog ett brödraskap, jag kallar det höjden av falskhet att inte kunna stå för god moral utan sitter och håller god min och ljuger i takt med sin kompis. Jag vet.

Min fråga här är enkel.
Är det ett systematiskt och planerat  beteende eller “råkar” det bara bli såhär?

För jo vi har hört talas om sol och vårare (Sol-och-vårande, informellt uttryck för en typ av lurendrejeri där förövaren låter sig och offret ingå i en kärleksrelation, med baktanken att ta pengar eller andra saker av värde.) – men det finns nog män som gör exakt samma sak utan att försöka svindla till sig pengar, utan kanske mat och husrum och ett enkelt leverne där man inte behöver försörja varken sig själv eller någon annan. Det enda M kom undan med här var månaders gratis husrum och mat som han inte velat betala för och de ca 500 kronor han stal ur mina och barnens sparbössa.. Han blev inte rik direkt. Men om man räknar ut alla år av underhåll han kommer betala framöver så är vi nog ganska kvitt, eller hur.

Vi kvinnor som sitter här efteråt känner oss både lurade och dumma. Att vi gick på den lätta! Men jag vill inte kalla mig lättlurad. Jag är en förbannat smart kvinna, som råkade tappa garden och tillät mig själv. Jag råkade bli kär i helt fel karl. Och jag önskar att någon hade varnat mig – för det fanns de som visste mer än mig men valde att hålla käften. I efterhand får man höra “Ja jag visste att han ljuger som fan och att han ljög för det men ville du skulle upptäcka det själv”. Smart. Schysst. Ge mig inte valalternativ. Låt mig förblindas helt. Tänk inte på att att jag har barn som jag kanske inte velat utsätta för en risk, Som du kunde styrt undan bara genom att tala om det du vet. Din dumme kossa.

Det var dagens tanke som jag inte hinner utveckla mer än så.
Jobb kallar.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

23 tankar om “Tell me girl, did you feel special too…?”

%d bloggare gillar detta: