ante omnis mea familia

TEST: Fungerar verkligen EMLA när man ska pierca sig etc?

Igår, på jobbet, bestämde jag mig för att göra ett test. Ett bedövningstest. Jag gav mig själv uppgiften att att undersöka huruvida Emla faktiskt ÄR en bedövningskräm eller om det är ett placebo för att lugna oroliga nerver hos mesiga människor, som exempelvis mig själv. Egentligen kan man väl säga att testet hade två funktioner – dels för att se dess egentliga verkan, och dels för att jag faktiskt är mesighet personifierad och jävligt smärtskygg. Jag förstår inte varför i alla världen man ska frivilligt utsätta sig för svårt smärta när man faktiskt kanske inte BEHÖVER. Det finns ju EMLA!

Mitt test började med att jag köpte en liten tub med 5ml Emla kräm på apoteket. Den kostade mig 90 kronor och det tycker jag är dyrt som fan men väl spenderade pengar om man inte känner stick från exempelvis nålar eller som i mitt fall igår – en punch. Jag lät krämen sitta i omkring 45 minuter innan jag tvättade bort det och skrubbade huden snett nedanför mitt ögon. Det sved som fan med det starka medlet jag använde och jag tänkte att jag v ar ju inte alls bedövad. Men nu kunde jag likaväl fortsätta ju. Så jag markerade vart jag skulle sätta min skindiver (halvimplantat) och sen satte jag igång. 

Dermal-Punch

clearskinJag tog tag om huden och drog upp den lite, satte punchen på plats och började rotera neråt. Och jag kände faktiskt inte mycket. Inte så att jag ens behövde svära som en sjöman vilket är lite av min grej. Jag var fokuserad och fortsatte, sen drog jag loss punchen igen och torkade bort vävnader och blod och tryckte ner skindivern. Jag torkade lite till och la ett litet tryck på innan jag bedårade det nya konstverket i mitt ansikte. Och jag tänkte, att eftersom jag ju ändå uppenbarligen är bra bedövad kan jag lika bra sätta en till. Så jag gjorde en snabb markering, förberedde det andra smycket, och började om med proceduren. Satte punchen på min markering och började rotera neråt och upptäckte att bedövningen inte tagit lika bra här. Satan! Men det var ändå inte så farligt. Det gjorde inte så ont. Så jag fortsatte och drog sedan ut punchen, torkade och satte i min skindiver nummer två med vita kristaller.

 

Resultatet av testet: JA – Emla fungerar, när det används rätt.
Resultatet av skindivers:

228889_190214534373989_163037067091736_537264_4021323_n 251430_10150404063110550_613050549_10507986_3292681_n

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 tankar om “TEST: Fungerar verkligen EMLA när man ska pierca sig etc?”

%d bloggare gillar detta: