Tid hos piercare? – DO’s & DON’T’s

Det blev en ganska bra dag på jobb idag. Egentligen inte mycket att göra men min kassa gjordes av en DA som jag satte på armen på en stolt gypsy. Hon var nervös och jag fick prata med henne under hela tiden men det gick bra. Stundtals packades folk ihop i butiken men för övrigt var det en bra dag. I morgon utbetalas barnbidrag och det är fredagen innan jul så denna helgen kommer bli sanslös på jobb och det gäller att gardera sig. Med tillåtelse av min chef stäöngde jag butiken 19:55 idag istället för 20:00 oh sprang för att hinna med bussen som går 20:01 från Södervärn. Egentligen får vi inte lov att göra det eftersom butiken ligger i ett köpcentra (centrumledningens bestämmelser) men min chef är snäll.

Min lillkus är på väg hit för att visa sin piercing som gör ont. Vaddå piercare-standby-jour..?! Att vara piercare är kul, det är faktiskt det. Folk kommer oftast ihåg mig mer än vad jag kommer ihåg dem. De kan stanna mig i tid och otid och flasha sig med leende om “du piercade mig för 6 månader sen, visst är den fiiin?!” och där står jag, vid baren, halvfull med en cider i handen och ger dem tummen upp och vet inte vad fan de snackar om.

Lustigt det där som Cindy och jag har pratat om. När man ringer och beställer en tid till läkaren för att man antingen vill konsultera dem eller få någonting uppkollat, så kommer man i tid. Gärna i god tid och helst tidig. När man ska till folktandvården likaså och det förstår jag, sånt är ju viktigt! Men även när man ska bygga sina naglar eller man ska fixa håret hos frissan. Då jävlar är man i tid. Men när man beställt tid hos en piercare är det tydligen inte lika viktigt. För inte vet de att vi kan ha andra kunder precis efter som vi också ska hinna med? De kanske tror att vi gärnar väntar på dem? Sen om vi säger att tyvärr, ni är 5 minuter för sena och vi hinner tyvärr inte pierca er nu för att vi har en annan bokning om nån minut – då kan det bli ett sjuhelvetes ståhej. Men vaddå – det var ju inte JAG som var sen? För tro mig, om jag var 5 minuter sen till min bokning hade min kund förmodligen inte varit glad heller.
Så mitt råd är: Om ni beställt tid till en piercare – kom i tid.

Sen har vi det där med hygienen. Jag som kvinna har besökt gynekolog x antal gånger. Det kommer sig ganska naturligt och oftast får vi kvinnor automatiskt en kallelse när det är dags att checka läget mellan benen, ta cellprover och allt sånt där. Och när vi tonårsflickor går till ungdomsmottagningen för att få p-piller eller annat skydd så är det inget ovanligt att de vill undersöka tjejen först, innan piller skrivs ut. Så vi kan det där med att sära på benen för någon annan. Och jag kan inte svara till hur alla kvinnor gör men när jag ska till en gynekolog så ser jag till att jag är extra ren. Jag vill inte fläka upp mig för någon och vara äckligt smutsig och ha någon pillande på mina kvinnliga.. öh, vätskor. För det vore jävligt genant. Precis som det är självklart för mig att jag helst avbokar min tid till gyn om jag får mens. Om jag ska till tandläkaren ser jag till att käften är ren för det vore pinsamt om han kollar in i truten på mig och ser att jag precis har tuggat i mitt någonting med hasselnötter och undrar om jag nånsin borstar tänderna. För jag vill ju visa min bästa sida? Om jag ska till en makeup ser jag till att jag inte har lager på lager, om jag ska till frissan är det onödigt att styla håret, om jag ska till en öronläkare så kör jag en sväng med tops först. Varför är det inte lika självklart att man gör det när man ska till sin piercare. “Kanske borde tvätta mig mellan benen innan piercaren sätter en ring i min blygdläpp”. För det är faktiskt itne så självklart för allakvinnor. Och tro mig, lika jobbigt som det är för tjejerna att sära på benen framför en främling, minst lika jobbigt är det för ig som inte bara ska titta utan öven pilla och tvätta bort deras klumpiga flytningar. En gång fick jag till och med pierca en kvinna som hade mens och en blodig binda och jag mådde faktiskt fysiskt illa men måste bibehålla min professionella sida – le och lugna min nervösa kund och bortse från att  handsken runt min hand fastnade i tejpen på hennes binda. Jag får itne visa kunden att jag klöks av den sura doften av hennes underliv eller att jag äcklas av de gula klumparna. och det är samma sak med de tjejerna som aldrig någonsin tvättat sin egen navel där smutsen faktist ÄR svart.
Är det bara jag som tänker på sånt, att man faktiskt gör sig ren INNAN man går till läkare/tandläkare/piercare eller varhelst där man ska bli undersökt på ett eller annat sätt. Bara en tanke till er som ska till en piercare – tänk på hygienen.

Du gillar kanske också...

24 svar

 1. alma skriver:

  *puke* Jag har bara ett ord för det där… NASTY!!!

 2. e v e skriver:

  Att man är ren vart man än ska och vad som än ska synas, är en självklarhet, kunde man ju tro!
  *uhh*

 3. mie skriver:

  åh, fy fan va snuskigt!
  ja hade spytt när de gäller de där med flytningarna, mensen åh , öööh .

 4. Bara jag skriver:

  självklart för oss men inte för alla.

 5. Flixxan skriver:

  Men eeuuuuuh! Det borde väl vara lika stor självklarhet att man är ren oavsett vem som ska pilla på en. Minst lika viktigt hos en piercare. Oh. Sheisse va äckligt.

  Man tappar verkligen hakan..men man kan även säga att tjejen med mens verkligen ville ha sin piercing. Men hur fan tänkte hon?

  För är det någon som skulle få pierca mig, så är det du. Fast inte downstairs. Och inte lär det bli av helller. You are to faar away.

  Och nu skriver jag som jag tänker. Svengelska is the shit.

 6. *puke* *puke* ååååh fy fan vad viiiidrigt!!!! Hur fan kan man ens tänka tanken att sära på benen för nån främmande människa (eller nån överhuvudtaget) när man har mens??? *uhh* Usch så vidrigt, äckligt och ja jag saknar fan ord!!
  Kan man inte bara säga till människan att man inte är en gynekolog och därför inte har nån lust att perca en mensfylld kärring med bindan i vädret??
  Nä usch, professionell eller inte, jag hade inte gjort det, jag hade sagt till att jag inte behöver ta sånt för jag är inte gyenkolog och rekommendera att dom kommer tillbaka.
  *puke* Fy satan vad äckligt och ohygieniskt!! *frown*

 7. Sarah (i Sandviken) skriver:

  Åh, vad äckligt……. Fattar inte hur folk tänker, eller det är väl det dom inte gör. Eloge till dej som ändå piercade den där mens-bruden *kräker lite* Kram *kjerlek*

 8. ninna skriver:

  fy fanken vad vidrigt, trodde att det var självklart att man faktskt höll god hygien alltid och extra speciellt när man ska iväg på något som just sådana inbokade besök som du just nämnt.
  Och jag förstår inte hur man skulle vilja pierca sig i underlivet när man dessutom har mens, nä fyy fanken.. *puke*

 9. Sara skriver:

  Självklart tvättar man sig väl först, och allvarligt hade jag mens så skulle jag boka om tiden för min piercing….Men alla människor tycker väl inte sånt där är så viktigt. O_o

 10. Jessica skriver:

  Tror det är mycket saker som man faktiskt inte riktigt tänker på. Men att vilja bli piercad när man har mens är fan det värsta jag har hört. Fy fan vad groose, konstigt du inte spydde. Överhuvudtaget vill man ju hålla en bra hygien i underlivet och ja, överallt egentligen.

 11. Karin skriver:

  *puke* Vidrigt! Du borde kunna vägra om det är äckligt. Då kanske kunden kommer ren nästa gång. Jag skulle aldrig klara det! Fast jag skulle inte klara det om det var rent heller i och för sig – inte på sådana ställen *puke* och med mens också? Inte många hjärnceller på henne.

 12. TuffLoysan skriver:

  Självklart ska man tänka på att vara ren på dessa speciella områden när man ska iväg på sånt. Jag skulle aldrig ens tordas lägga upp mig hos gynekologen om jag var otvättad nertill. Lika om jag skulle pierca mig nertill.

 13. Jasas skriver:

  Klart som 17 att man är ren! Usch vad äckligt! Är man professionell som du är så säger man ju inget, men då man läser det från din sida av saken så klöks man. Iaf jag. Du är så jäkla duktig och ändå sitter du och ler. Snacka om att veta vad man gör. :*

 14. nina skriver:

  det där var fan något av det mest motbjudande jag läst…fy fan!

  själv tvättar jag fan vlken kropsdel som helst; öra, näsa, läpp etc, ställen som inte kanske är uppenbart obehagliga att röra vid egentligen, men av respekt för vem fan som helst som vid bokat tillfälle ska röra där, sicka hål på eller sy, spelar ingen roll, men tvättat är det i a f!

  poor u och alla andra som utsätts för det här ;)

 15. Andie skriver:

  Ett mycket intressant inlägg. Kul att läsa hur du som proffs ser på saken.
  Samtidigt som det var lite väl äckligt att läsa hygienbiten av inlägget. Tycker att det är självklart att man gör sig ren och kommer i tid när man har bokat tid lixom.

 16. Emma skriver:

  Men öööörk. Snacka om självklarheter..

 17. Flisan skriver:

  Aaa ni snackar. Titta lukta och känna måste ändå vara bättre än att smaka. *haha*
  Jag tycker missmaddis är en gnällkärring…. med betoning på kärring.

 18. patruska skriver:

  men öh! jag mår illa!

 19. Thina skriver:

  Fy vad vidrigt! Man borde ju tänka på att tvätta sig även när man ska pierca sig…jag hade dött jag lovar!!!!! Trodde att folk va smartare…men där ser man……..
  Och tiden passar man ju även till er! Det finns ju ett syfte med tidsbokning………

  Naveln borde man inse att man ska tvätta..den doftar ju inte hallon när den är skitig prisis…örontöjningarna och naveln har vissa släckt drag när det gäller doft….och ja jag tvättar båda…naveln är jag nog mer noga med..öronen glömmer jag……..tills jag känner att dom stinker,….

  Trevlig info eller hur…..

  Min ancor läker bra! och jag har inte tappat den igen!!! *cheer*

 20. Therese Anerland skriver:

  Fy fan va äckligt! *puke*
  Jag ser alltid till att jag är ren oavsett vart jag än ska.
  Varför avbokar man inte tiden om man har mens?
  Vidriga människor finns det gott om. *bash*

 21. Annika skriver:

  Så äcklickt… själv så gjorde en helkroppsrenovering, med värkar i 2 timmar, innan jag ens ville åka in till förlossningen… man ville ju se fräsch ut;-D

  Trevlig helg!

 22. Lärlingen skriver:

  Hahaha! Nu fick jag mig ett härligt skratt! :P Instämmer till fullo!

  God Jul söta fröken Maddis! Vi ses i januari! *hej*

 23. Linda skriver:

  *puke* Att hon inte skämdes. skulle ju jag gjort, skulle bokat om min tid en vecka senare eller något. Vet inte ens om jag hade klarat av att fullfölja min uppgift , skulle nog sagt till kunden att återkomma.

 24. Emma skriver:

  Fy vad äckligt, jag hade sett till att vara ren precis som du säger. Man tvättar sig och ser till att vara ren.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com