Till doktorn idag.

Klockan 08:05 ringde jag slussen till vårdcentralen i morse.
– Du har 12 samtal före. Vill du lämna ditt nummer, tryck 1, sa den mekaniska skånska rösten.
Jag knappade in mitt nummer och tryckte # sen fortsatte jag med mina morgonbestyr. Barnen skulle kläs på och tjatas på att äta upp sin frukost.
När vi var på väg till dagis ringde vårdcentralen upp. Runt 08:40. Tur att jag inte hade väntat i kö, då hade jag inte fått någonting gjort och pengarna på kontantkortet hade försvunnit.
Hon undrade om jag hade ringt och vad jag sökte för och det kändes löjligt att svara
– Ja, jo… jag mår illa?.
Söker man ens till läkare för att man mår illa?  Jag kände att jag behövde förklara lite närmre.
– Jag mår illa och har gjort det ett tag. Sen söndags typ. Det blev värre i måndags och jag har svårt att behålla mat. Och jag är trött hela tiden.
Hon skrev ner lite stödord och sa att det lät lite som en maginfluensa och jag förmodade att hon behöde lite mer info än så. Så efter en stund bestämde jag mig för att kortfattat dra hela historien under tiden barnen lekte i buskarna under min uppsikt.
– Det har egentligen varit mer än så på sistone, det ena har liksom avlöst det andra, började jag. Först fick ag ont i mirr bäcken, varje steg gjorde ont men det avtog. Sen fick jag ont i brösten, de ömmade.. men det avtog också. De är fortfrande lite ömma men itne så det stör. Sen fick jag ont i magen, det högg till i nedre delen av magen, men det gick också över. Sen kom illamåendet och tröttheten och det har hållt i nu i några dagar och jag har gjort två graviditetets test som varit negativa så det är inte det, jag är inte gravid, fortsatte jag.
– Jag skulle just fråga det.. men ja.. det kan ju vara fel. Det låter som du är gravid. Och du vill träffa en läkare? frågade sköterskan.
– Ja.. ta några tester och se vad det kan vara, fortsatte jag och ignorerade hennes graviditetsdiagnos.
Och jag vet inte om det kan ha med saken att göra, att jag slutade med mina Cerazette i början på månaden, om det kan ställa till det i kroppen?
– Cerazette? Vad är det?
undrade sköterskan som tydligen inte har ett inbyggt FASS.
– Minipiller. Sen en annan sak jag tänkt på, jag har ju cellförändringar, blev opererad i höstas men fått tillbaka det igen och ska till KK i augusti.. om det kan ara nått som spökar när man slutat med Cerazette? fortsatte jag spekulerande. Jo, jag spekulerar mycket, svarade jag innan hon hann bekräfta det själv.
– Jo jag hör det, du har tänkt mycket på detta. Du har en tid klockan 14:30. Kom gäna en stund innan.

Så 14:30 idag ska jag vara på Vårdcentralen. Jag hoppas de tar några prover – det borde de väl rent logiskt göra? Sen vill jag ha piller som tar bort mitt illamående och kanske trycka i mig några koffeintabletter så jag inte sover bort alla mina dagar. Om de inte hittar nått fel med mig hoppas jag att de remitterar mig vidare och itne bara låter det bero, för finns det något värre än att INTE VETA VAD?

Du gillar kanske också...

13 svar

 1. kristina skriver:

  Godmorgon

  Hoppas du får svar på dina frågor i eftermiddag. Som regel får man inte piller mot illamående innan en diagnos har ställts. Medicin mot illamående är vanligt efter operationer eller som led i cancerbehandlingar.

  Lycka till!

  Kram

 2. Jessica skriver:

  Jodå, prover lär dem ta. Får ju kolla köldkörtel och grejer. Blodprover för att se hur dina värden ser ut och sånt. Också får du säkert ligga i den berömda stolen och fläka dig lite så dem kan kolla underlivet med i och med det med dina cellförändringar.
  Jo, graviditet är det första man tänker på av dina beskrivningar, men det kan vara så mycket annat så det är bra du kollar. Men du borde nog sluta med att utesluta möjligheten helt. Bara för att du tog ett test eller två som visar negativt så betyder inte det att en graviditet är helt utesluten. Så du bör nog vara öppen till den möjligheten med.

  Oj, långt inlägg *hah*

 3. Thina skriver:

  Lycka till hos läkaren! Hoppas dom kommer fram till något och kan hjälpa dig! Tur att du fick en tid snabbt!

 4. Madde skriver:

  Jag har inte tänkt på det tidigare när du skrivit om hur du mår men när jag läste hur du beskrev det för sjuksköterskan så insåg jag att jag har fått ungefär liknande reaktion när jag slutade med cerazette. Jag slutade för ca 2,5 v sen och jag har också blivit illamående och otroligt trött, brösten ömmar men inga direkta smärtor i magen.. Jag hade en period i höstas där jag var illamående konstant men det hittade de ingen orsak till, när jag slutade med cerazette började jag må likadant igen..

 5. Ninna skriver:

  Lycka till hos doktorn idag och hoppas innerligt att du får svar på vad det kan vara.
  Kram på dig!

 6. Snejky skriver:

  *clap* Slumpades in här..
  Vilken härligt fin blogg du har..
  Önskar dig lycka till hos läkaren
  Kramen

 7. Sarah skriver:

  lycka till i dag, hoppas du får dina svar.
  Kram

 8. Miia skriver:

  Hej!
  När jag läste detta så kände jag igen mig direkt, sa nästan exakt som sig när jag ringde till läkaren o till mig sa de att jag antingen var gravid eller hade förstoppning o fick något tarmretande från dem… Men problemen försvann inte och läkarna vifta bort de som inget alls tills jag blev förbannad o fick skälla till rejält o då fick jag en remiss till gyn för rutinundersökning och nu ligger jag inlagd för operation imorgon för att ta bort en blodcysta (som är ofarlig, har ingen funktion mer än att jävlas o göra ont) på höger äggstock som är lika stor som en tennisboll.. Inte kontigt att jag haft ont och blir så trött på att man måste bli arg för att de skall lyssna..

  Hoppas för allt i världen att de inte är de du har fått! Hoppas de går bra idag!!

  Kram Mia

 9. Carita skriver:

  LYcka till hos doktorn!

 10. Jenny skriver:

  Lycka till idag..

 11. Kicki skriver:

  Hoppas allt blir bra!
  Uppdatera så vi får veta va de sa!

 12. MansonDust skriver:

  Hoppas att det gick bra & att du mår bättre snart. *trosta*

 1. 24 juli, 2009

  […] när jag kom hem och kollade igenom mina kommentarer såg jag en kommentar från en av mina läsare som beskriver hennes egna symptom sedan hon själv slutat med sina […]

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com