Till GBG: Dermal Anchor

Så. Nu har jag linser. Nu ska jag se bättre. Men jag vetefan om jag egentligen gör det eller inte.
Hos optikern idag kollade hon mina hornhinnor och hur ögonen är kupade i en maskin. Hon letade fram linser till mgi som hon petade i mina ögon med van hand och sen förflyttade vi oss och jag skulle testa att plocka ur dem själv. Det gick galant, på ett kick. Sen skulle jag testa att sätta i dem och jag vet sedan jag hade mina crazy linser att jag suger på det där. Så jag var förberedd på att sitta där i en timme. Men konstigt nog gick det på första försöket. "Oj, du har gjort det förr, ja" påpekade optikern. "Egentligen inte.. jag har testat crazy linser men inte tillräckligt för att få nån vana" svarade jag och optikern tittade skeptiskt på mig.
Jag fick med mig en påse med linserna och linsvätska och en liten bok. Nu ska detta testas i en vecka innan jag bestämmer mig för om detta är min grej eller inte. Jag undrar mer om det är lönt eller inte.. för jag har inte mycket synfel. Som jag förstått det, på mitt ena öga exempelvis, har jag 0.9 där man egentligen ska ha 1.0. Så det är en löjlig skillnad. Det glasögon/linser gör, är att jag ser lite klarare detaljer där linjer exempelvis kan vara lite sudddiga. Men det är ju just det som är grejen i mitt yrke; detaljer. Millimetrar.
När jag stod och väntade i butiken passade jag på att prova lite bågar. Tjejen som jobbar där gav mig några bågar hon trodde kunde passa och faktum är, att det inte ser alltför jävligt ut alls.. au contraire, några av dem var faktiskt snygga på mig. Så jag har nu två favoriter. Svarta såklart. Men inte med för tjocka bågar. De är enkla och eleganta. Och nog faktiskt ganska tidlösa.
Jag fick en tid för kontroll så jag har ltie tid på mig att bestämma mig.

DA Jag gick in och hälsade på min chef & kollega och Robban berättade att dagen är spikad för vår kurs/utbildning. I början av oktober åker vi till Göteborg för att lära oss sätta dermal anchor. Jag ser enormt mycket fram emot detta, detta ska bli kul. Det blir mer och mer populärt att sätta DA och jag personligen ser gärna att både jag och företaget jag jobbar på håller oss up-to-date.
Vidare talade min chef om att de satt en lärling på mig som ska gå med mig i Östersund.. Jag vet itne vad jag tycker om den idén så jag låter det vara osagt för tillfället.

Du gillar kanske också...

14 svar

 1. ninna skriver:

  vad är dermal anchor? *nyfiken*
  snygg bling bling iaf *love*

 2. Jessica skriver:

  Är med nyfiken, vad är det???? :I

 3. Karin skriver:

  Jag också undrar vad det är för något? Ser otrevligt ut om det är som jag tror…

 4. Incka skriver:

  Får vi se bågarna? :)

 5. Maria Malmgren skriver:

  Dermal Anchor
  En piercing som har uppkommit på senare tid, en Dermal Anchor brukar man oftast göra i ansiktet, men kan även göra den på tex armarna, fingret, pannan är inte heller ovanlig.
  En Dermal Anchor kan räknas som implantat, men är enklare att göra och att det dessutom inte är helt under huden. Dermal Anchors har ofta som en liten ”plupp” i metall som sticker upp, men kan även vara en liten diamant.

  Källa :Wikipedia :) …

  Detta är typen av piercing som jag skulle tänka mig:)

 6. patruska skriver:

  för länge sedan frågade jag dig ang en sån piercing,(under inlägget ”jag vill träffa muffe”) hade sett en tjej som hade i pannan typ som ett kastmärke (du vet hinduiskt tjohejsan) då trodde du jag menade en earl eller så men det är just detta jag menade. så tjoha till när ni e färdig utbiladade så får vi se om jag kan ta mod till mig! *devil*

 7. MaddeMad skriver:

  Kanon tjejen welcome to the club!
  Tänk bara på att tvätta händerna nog så du inte har nikotin på fingrarna för det svider utav faaaaan.
  Du kommer att kirra detta lätt! *note*
  Pusssssss

 8. Andie skriver:

  Jag hoppas att hittar bågar som du gillar om nu inte linser skulle vara din grej.
  Själv väntar jag på att de ska ringa och säga att jag kan hämta mina nya glasögon.

 9. Emma skriver:

  ååhh, en dermal anchor har jag funderat på länge att göra men det har inte riktigt blivit av att göras. Man kanske skulle ta och åka å hälsa på släktingar i skåne sen då å låta dig sätta en sen när ni har gått kursen :)

 10. faster anka skriver:

  Maddis du har ju stigit i graderna när du får ha elev.Din boss låter ju inte vem som helst få göra det.Det är ju viktigt att få bra läromästare *kjerlek* och då är du ju rätt person.Säg till dej själv. *angel*
  Vad är viktigt i mitt arbete/Jo att kunderna blir nöjda och kommer tillbaka och fy va bra jag är….en sak undrar jag bara har ni ngn lugn bakgrundsmusik???? Det måste vara lite som att gå till tandläkaren.HIR HIR:

 11. Thina skriver:

  *cheer* Men åå skynda dig att lära dig att sätta en ancor! Jag vill ha en och har tänkt åka till Barbarella i göteborg, men har inte haft råd, men om jag inte fixar en innan du har gått kursen så kommer jag och ställer mig i kö med detsamma när du kommer hem igen! Du kan få prova den första på mig! Det är så snyggt! Och sen min earl migrerade lite och jag tog ur den så inser att att en ancor är bättre och snyggast!:-) Så ja det måste du lära dig! *studs*
  Det blir lättare att gå ner till Triangeln än att köra till gbg…för jag är kräsen och litar mest på barbarella..men dig skulle jag kunna förlita mig på tror jag allt!

  Va kul!!

 12. Therese Anerland skriver:

  Det låter ju som en kul grej att lära sig. Skönt att ha ett yrke där man hela tiden kan lära sig något nytt. *yay*
  Får vi se bågarna? *nyfiken*
  *love*

 13. Anna skriver:

  låter rätt coolt men samtidigt lite scary :) Men det är ju bara vad jag tycker :)

 14. Anna skriver:

  Alltså jag menar ju själva piercingen nu och inte att du ska få gå på kurs för sånt är ju bara kul.. Och det där med lärling det ska nog också bli bra ska du se.. :)

Lämna en kommentar!