ante omnis mea familia

Timmarna räcker inte till

Jag borde egentligen inte sitta här nu. Inte alls. Jag har egentligen inte tid.

Klockan är 17.15 när jag sätter mig när här, nyss hemkommen från mina föräldrar där jag lämnat av pojkarna för natten.  Charlotte, som jag ska hem till ikväll för att festa & fira Katti, sa att de hade tänkt att börja vid 18-19. Och innan dess ska jag hinna diska undan, plocka upp ungarnas grejor från golven, renbädda min säng, vika tvätt, hänga upp tvätten från maskinen, duscha, sminka och klä mig.
Och istället för att sätta igång, vad gör jag? Jo, varma koppen & min blogg.

I förmiddags kom Twilight Zone till min lilla hemby. Jag och barnen var på väg ner till byn för att handla när helt plötsligt, himlen mörknade. Allt blev grått och kallt och jag tyckte mig se en snöflinga falla. Jag ville inte ge min son falska förhoppningar så jag sa inget.. tills jag märkte att jag faktiskt hade rätt. Det snöade! Inte mycket, inte så att det skulle ligag kvar på marken, men ändå. Phini envisades med att det var regn trots att jag berättade att det faktiskt var snö.
När var inne i vår lilla presentbutik började det snöa mer men slutade naturligtvis just som vi skulle gå.
Jag hade planerat att handla dricka på bolaget på vägen hem – tills jag kom dit och där var proppfullt med människor och min kölapp visade att jag skulle få vänta mer än 20 nummer och där var bara två, tre kassor öppna. Min tanke var att vi kunde vänta utanför en stund men Laaiti blev gnällig, hungrig och trött som han var och otröstlig, så jag gick hem istället. Det får bli en nykter kväll för mig, tänkte jag. Om du har två barn som tjuter i en kö, där du får vänta på 20 kunder framför dig, så hade nog du också sagt Fuck it.

Jag kom ihåg att jag förmodligen hade en flaska likör kvar hemma hos Fia och efter at tjag ringt upp henne fick jag det verifierat. Då har jag åtminstone något att dricka. Fia kom och knackade på dörren helt apropå, när jag och barnen somnat i min säng mot eftermiddagen. Hon lämnade likören och även en flaska cider som hon hade hemma. Där skramlade hon ihop några kompis-poäng. Tack till Fia.

När jag lämnade barnen, förresten, satte min pappa igång den nya filmen Råttatouille som jag faktiskt velat se själv. Där fastnade jag i en 40 minuter eller så.. vilket är en bidragande faktor i min försening.

Nu är det fantamig dags att jag drar mig i kragen..

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 tankar om “Timmarna räcker inte till”

%d bloggare gillar detta: