Timmarna räcker inte till

Jag borde egentligen inte sitta här nu. Inte alls. Jag har egentligen inte tid.

Klockan är 17.15 när jag sätter mig när här, nyss hemkommen från mina föräldrar där jag lämnat av pojkarna för natten.  Charlotte, som jag ska hem till ikväll för att festa & fira Katti, sa att de hade tänkt att börja vid 18-19. Och innan dess ska jag hinna diska undan, plocka upp ungarnas grejor från golven, renbädda min säng, vika tvätt, hänga upp tvätten från maskinen, duscha, sminka och klä mig.
Och istället för att sätta igång, vad gör jag? Jo, varma koppen & min blogg.

I förmiddags kom Twilight Zone till min lilla hemby. Jag och barnen var på väg ner till byn för att handla när helt plötsligt, himlen mörknade. Allt blev grått och kallt och jag tyckte mig se en snöflinga falla. Jag ville inte ge min son falska förhoppningar så jag sa inget.. tills jag märkte att jag faktiskt hade rätt. Det snöade! Inte mycket, inte så att det skulle ligag kvar på marken, men ändå. Phini envisades med att det var regn trots att jag berättade att det faktiskt var snö.
När var inne i vår lilla presentbutik började det snöa mer men slutade naturligtvis just som vi skulle gå.
Jag hade planerat att handla dricka på bolaget på vägen hem – tills jag kom dit och där var proppfullt med människor och min kölapp visade att jag skulle få vänta mer än 20 nummer och där var bara två, tre kassor öppna. Min tanke var att vi kunde vänta utanför en stund men Laaiti blev gnällig, hungrig och trött som han var och otröstlig, så jag gick hem istället. Det får bli en nykter kväll för mig, tänkte jag. Om du har två barn som tjuter i en kö, där du får vänta på 20 kunder framför dig, så hade nog du också sagt Fuck it.

Jag kom ihåg att jag förmodligen hade en flaska likör kvar hemma hos Fia och efter at tjag ringt upp henne fick jag det verifierat. Då har jag åtminstone något att dricka. Fia kom och knackade på dörren helt apropå, när jag och barnen somnat i min säng mot eftermiddagen. Hon lämnade likören och även en flaska cider som hon hade hemma. Där skramlade hon ihop några kompis-poäng. Tack till Fia.

När jag lämnade barnen, förresten, satte min pappa igång den nya filmen Råttatouille som jag faktiskt velat se själv. Där fastnade jag i en 40 minuter eller så.. vilket är en bidragande faktor i min försening.

Nu är det fantamig dags att jag drar mig i kragen..

16 reaktioner på “Timmarna räcker inte till

 1. Lycka till med din nya sida o jag hoppas att minst lika många fortsätter att läsa din blogg o rösta på dig, jag gör det iaf:) Kram i höstkylan

 2. Ville bare si fra at nå ser siden din merkelig ut i min browser (kjører Vista)
  Innleggene dine har havnet langt nede på siden, og er skrevet er svart – på svart bakgrunn! Først når jeg kom på å merke alt slik at det ble hvitt på blå bakgrunn går det an å lese…tror du har fått en liten bug i ditt nye hjem…
  Håper forresten du får en fin barnefri kveld! – og at du kan lese norsk…

 3. Man kan inte se det som står? Man måste markera för att det ska synas. Eller det kanske bara är fel för mig?

 4. Tack för kommentaren i bloggen 🙂
  Klart att jag hjälper till, det är bara kul.
  Fixa smileys är lätt, man använder ett pluggin, jag har skrivit hur man gör här: http://www.mariasmix.se/wordpress/smileys/

  Angånende IE(SUCK) så är det ett elände någon bugg har du inte utan det är så att IE är en ända stor bugg och med tanke på att många (de flesta) använder IE6.0 bör man tänka på dem även om man själv använder Firefox (vilket jag själv gör) men enligt Sunsets statistik så använder 46% av mina läsare IE 6.o , 37% IE7.0 och bara 15% använder Mozilla (Firefox).

  Kikade på orginalet på temat du använder (RockinNewspaper 3 Column) och det fungerar i båda webbläsarna. Enklast är faktiskt att börja om från början med temat och sedan kolla varje liten ändring i IE innan du fortsätter med nästa. Annars så får du sitta och jämnföra de båda css filerna, kolla vad du har ändrat, byta tillbaks till vad det var tidigare och sedan kolla i IE, men observera att det kan vara kombinationen av två små ändringar som gör att det inte fungerar och då måste du ändra tillbaks på två ställen innan det blir bra. Med andra ord det är lättare och går många gånger snabbare att börja om från början.

  Hör gärna av dig och tala om hur det går för dig.

  Ha det gott 🙂

 5. Åh, har ni fått lite vita korn ända där nere? Vi har det för tillfället vitt på gräsmattan nu, igår snöade det massor! Det håller på att töa bort ikväll, men det är mysigt så länge det varar. Det blir så mycket ljusare ute! Indra (min älskade vovvetös) blir HELT freaky när det är snö ute! Det går knappt att få henne att kissa! Hon ska rulla sig i snön varannan meter, å varje rull tar 10 sekunder… så det blir ”änglaspår” efter henne som är typ 3 meter långa! haha. Min söt-loppa! JAG hoppas på MASSA snö snart! Indra med! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.