Tingsrätten & Familjerätten

Igår gick det faktiskt ganska bra ändå, trots att det var min långdag. Jag hann köpa nya gummistövlar till Laaiti innan jobb till och med. Fröken berättade för mig i går morse att lillens gummistövlar gått sönder, plus att de verkade vara för små för honom. Att de kan växa så fort.. Hon sa att han behövde nya och ville helst att jag köpte fodrade. Ofodrade gummistövlar satte hon inte på för det är för kallt och jag håller med. Så jag köpte nya gummistövlar och lillkillen ÄLSKAR dem trots att de är riktigt fula i mitt tycke. Men nytt är nytt och han blev glad. Phini däremot, som inte fick någonting denna gången blev ledsen. Inte bara för att Laaiti fick nått och inte han, utan för att det dessutom råkar vara fotbeklädnad. Och ni vet hur Phini är med skor.. Men till hans fördel berättade hans fröken för mig i morse att även Phini behöver nya gummistövlar. "Har han inte sagt det till dig" Öh nej. Han är knappt fem. Han är knappt fem och pratar alltid om skor och att han vill ha nya stövlar, nya skor och ta på sig fotbollsskorna till dagis. Så det går bli ännu en gummistövels-shopping.

Det var inte mycket att göra igår på jobb. Stundtals lagom tråkigt. Men min tatuerare Nis kom in och hälsade på och jag tror nog det var höjdpunkten på hela dagen. Jag tog in honom där bak, till min studio. Jag kunde tafsat på honom när vi för första gången var ensamma men ville ju vara proffessionell, vi var ju i min studio, haha. Och vet ni, jag fick faktiskt pierca honom också. han har ju fått nåla mig så jag ville nåla honom. Rätt ska vara rätt. Och kan ni tro detta – han, som jag, är nålrädd. Men det gick bra och numera har han en ring i örat. Kanske inte den kroppsdelen jag hade velat pierca om jag fick bestämma men.. kundens val, antar jag. Damn it!

När jag slutade och stängde butiken vid åtta stod min skjuts och väntade där bak. Oskar och Dizzy kom och hämtade mig och det var en enorm lättnad att få komma lite tidigare och få lov att natta pojkarna och pussa de godnatt. Laaiti hade gjort en "klocka" av lego som stod vid hans säng och i sista minuten ville Phini också göra en men jag sa nej varvid han såklart börja lipa. Så jag gick fram till hans rödgråtna ansikte och pussade han på pannan, tog av mitt armbandsur och gav det till honom. "Vettu, Phini.. du kan få ha min klocka i natt. Du får hålla hårt i den och så får du ge den till mig i morgonbitti. Blir inte det bra?". Och det blev det. Han nöjde sig mycket väl med det och i morse när han krupit under täcket bredvid mig i sängen så var det det första han sa, att han hållt hårt i klockan hela natten. Sen gick han upp och letade fram kläder och klädde på sig (duktig unge det där) och kom in till mig igen. Han studsade bredvid sängen där jag sov och inte alls ville stiga upp. "Mamma, mamma!! Jag vill ha GRÖT!!" förkunnade den morgonpigga pojken. "Ja ja.. du ska få gröt. Sen. Jag vill sova en stund till" mumlade jag och dåsade till en stund till i tron att klockan var runt sju. Nästa gång jag vaknade till var klockan 7:50 och det var hög tid att gå upp. Det blev ingen gröt men de fick knäckebröd med ost och drickyoghurt och de bägge två åt för en gångs skull med god aptit.

Igår fick jag mycket post. Jag hämtade mitt mobila modem innan jag kom hem och hade papper från min internetleverantör i min postlåda. Där fanns även ett brev från kommunen där jag ska infinna på om några dagar, på familjerätten. Min ansökan till tingsrätten har nu verkligen satts i rullning och en utredning pågår. Jag känner mig säker på min sak och ser detta ärendet självfallet och jag hoppas jag kan framföra mitt mål till min fördel. Detta var inte lika lätt som jag trodde det skulle bli – jag trodde inte det var en sådan big deal som det egentligen är. Men nu är det fight med tingsrätten och familjerätten för att få dem på min sida. Jag är på krigsstigen för att till de sista procentrarna överta det som redan är mitt och ska ha varenda liten smula. Inte en enda liten påminnelse av ett dunkelt förflutna får finnas kvar när jag är färdig. Det är helt och hållet mitt och mina. Varenda smula.

I morse gick jag hem till Dizzy efter jag lämnat pojkarna på dagis för att hjälpa henne installera Sims 2 som de har haft problem med. Jag trixade lite och körde en liten fuskis men nu har även Dizzy Sims 2.
och i skrivandes stund går maskinerna i tvättstugan med min tvätt. Jag var tvungen att boka en tid där nere för att kunna tvätta upp så mycket som möjligt nu när jag har 2 stycken dubbla påslakan, 2 enkel lakan, ett tiotal örngott och kläder utav helvete. Det är löjligt så mycket tvätt det blir så snabbt hemma hos oss.

När tvätten är klar och jag hunnit handla hem lite och hämtat barnen och vidare lämnat de till mormor för övernattning beger jag mig till Arlöv och Lotta där vi ska sitta och mysa lite innan vi drar in till tattoo expo i Malmö ikväll. Efter det blir det förmodligen en sväng på nån klubb och dansa natten igenom. Kan det bli bättre än så? Lotta och jag har itne varit ute tillsammans på länge och jag ser verkligen fram emot det.

Sen hoppas jag att jag hunnit nyktra till ordentligt innan kursen i morgon då jag ska lära mig sätta dermal anchor. Annars blir nog chefen arg på mig. Och så kan vi inte ha det.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Andie skriver:

  Låter som du har ett fullspäckat schema! Hoppas ni får det trevligt på Tattoo expo och en trevlig kurs dag!
  Trevlig helg!

 2. patruska skriver:

  ja det här med tvätt. vi är två personer och jag tvättar en tvättkorg + en sån stor Ikeabag varje vecka.tänk om man hade en egen tvättmasking i lgh, så myckt enklare livet varit då. lycka till på kursen

 3. Anna skriver:

  Hoppas ni får det riktigt kul ikävll och att det går bra på kursen…. *rock*

 4. Jessica skriver:

  The sims rockar fett *rock*
  Min favorit just nu är the sims arbetsliv :D

 5. Therese Anerland skriver:

  Du har verkligen hunnit med en hel del. *cheer*
  Hoppas att ni får det kul i kväll och att du får det kul på kursen imorgon.

 6. Thina skriver:

  Men åå då kan man snart få en ancor gjord hos dig! *cheer* När kommer du börja göra på kunder? Jag ställer mig först i kö otålig som jag är :P

  Min plan är nog att ta mig till mässan imorron, hade tänkt det idag men svärmodern ska ta sut på middag..och imorron kunde inte hon…
  Hoppas ni får kul!

 7. Mirella skriver:

  All credits 2 you. Jag beundrar ditt mod. Det finns inte många människor som vågar tala(skriva) öppet om sin förlorade uppväxt.
  Kämpa på/M

 8. Jasas skriver:

  Önskar dig ett stort lycka till gällande tingsrätten och familjerätten!!!!!!! :*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com